MIJN ONTWERP #4: keukenbank

Nancy Bruins

pretty in pastel keukenbank

kussen pastel

Al tijden pinde ze afbeeldingen van interieurs met keukenbanken omdat ze dat zo gezellig vond staan. Ze zag haar gezin al helemaal zitten op zo’n ruime bank samen met vrienden en familie. En dus veerde Nancy Bruins direct op toen ze een leuke Ikeahack met de Stuva voorbij zag komen. Super simpel, lekker praktisch, veel opbergruimte in de lades; deze wilde ze thuis ook hebben!

Meer ruimte graag

“Zeker toen ik een foto voorbij zag komen met maatwerkkussens op de bank, was ik om. Ik moest alleen mijn man nog even overtuigen, we hadden immers nog niet zo lang daarvoor een compleet nieuwe eetkamerset aangeschaft… Door ons kookeiland hielden we echter een relatief smalle ruimte over voor de eethoek, een bank tegen de muur zou én meer doorloopruimte én meer zitplaatsen creëren. Nu we de keukenbank eenmaal hebben, blijkt het inderdaad de perfecte oplossing! Het geheel oogt nu stukken ruimtelijker.”

Hart van het huis

“Inmiddels kan ik wel zeggen dat de eettafel het centrum van ons huis is. We brengen hier veel uren per dag door. Het begint ’s morgens al en ’s avonds sluiten we hier regelmatig de dag af. De keuken is een fijne plek geworden om te eten, werken, studeren, spelen en gezellig samen te zijn met vrienden en familie. Precies zoals ik voor ogen had.”

Zoete inval

“Naast dat het mijn favoriete plek in huis is, vinden de kinderen het fijn hier te knutselen en spelletjes te spelen. En dan het liefst met een berg vriendjes en vriendinnetjes! Dankzij het grote formaat van de keukenbank kan dat allemaal, er passen er met gemak zes kinderen op. De lades liggen vol met knutselspullen en alles is ook zo weer netjes opgeruimd, zodat wij het volgende bezoek weer aan een opgeruimde tafel kunnen ontvangen. Waar mensen voorheen op de bank in de woonkamer gingen zitten, lopen ze nu automatisch naar de keukenbank. Ook het bijschuiven van extra stoelen voor visite is verleden tijd. Aan zitplaatsen geen gebrek meer.”

maatkussen zacht groen

Voor mij geen saai geheel of veilig grijs

Comfort meets style

“De maatwerkkussens maken de bank tot een geheel met de rest van het interieur. Ze hebben de bank niet alleen comfortabeler gemaakt, maar ook zoveel meer uitstraling gegeven! Dat het een gemakkelijk schoon te maken stof moest worden, daar waren we als ouders van kleine kinderen zo uit. De kleur was wel even een puntje, gelukkig kon ik verschillende stofstaaltjes aanvragen. Voor mij namelijk geen saai geheel of veilig grijs! Uiteindelijk koos ik kussens in een gedurfdere pastelkleur. En daar ben ik nog altijd blij mee. Bloem- en groentinten zijn lekker fris en toch niet te opvallend. En wil ik een keer een andere look? Dan haal ik gewoon wat nieuwe sierkussentjes in huis.”

Woondroom

“Ooit willen we nog eens onze eigen droomhuis bouwen. Het ontwerp ligt al klaar! Wat interieur betreft houd ik van veel verschillende stijlen. Op dit moment omschrijf ik mijn stijl als modern Scandinavisch met een vleugje romantiek. Ik gluur veel op Instagram en Pinterest, houd de trends in de gaten en geef daar mijn eigen draai aan. Of het nu voor mezelf is of voor vrienden die ik wel eens adviseer over hun inrichting: je huis moet je basis zijn. De plek waar je je relaxed voelt en waar je tot rust komt. Een fijn thuis, dat is altijd het doel!”

keuken pastel
eetkamerbank zacht groen
keukenbank mint groen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

6 reacties

    • Hoi Marij, dit kussen is 5cm dik. Het kussen is gemaakt van de stof Southend in kleur Sea Green. Via onze website maatkussens.nl kan je gratis stofstaaltjes aanvragen. Doen hoor!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie