MIJN ONTWERP #12: loungebank

Karin Brakkee

Gezellig privénest in de schaduw

karin van haasteren

Het empty nest syndrom? Karin Brakkee en haar man Kees hebben er weinig last van. Nu hun drie volwassen kinderen het huis uit zijn, nemen ze het er lekker van op hun loungebank in de tuin. “Samen koffie drinken, werken of met het bord op schoot zitten eten: heerlijk. Maar we genieten ook enorm als iedereen met aanhang naar huis komt en de bank vol zit hoor!”, haast Karin zich te zeggen. “En ook naar het postcoronatijdperk vol met etentjes, bbq’s en borrels met vrienden kijken we enorm uit. Onze tuin is er in elk geval klaar voor!”

Kussenstress

We hadden al een paar jaar een loungebank, met vierkante kussens om op te zitten en plofkussens voor in de rug. Die kussens zaten op zich fijn, maar het waren er zovéél. ’s avonds konden we acht zitkussens en negen rugkussens naar de huiskamer of schuur verhuizen, ehet waren ook nog eens hele dikke waardoor het aardig sjouwen was. Daar hadden we genoeg van na twee jaar. We wilden een nieuwe bank en kussens die je makkelijker weghaalt. 

Bank zonder armleuningen

De steigerhouten bank die we hadden, had namelijk armleuningen en dat vonden we minder. En dus zijn we vorig jaar op internet gaan zoeken naar iemand die houten maatbanken maakt. Onze nieuwe loungebank is een hoekmodel en heeft geen armleuningen, wat hem mooier en open maakt. Ook de kussens komen nu veel mooier uit dan eerstEn waar mijn man eerst een beetje bang voor was, namelijk dat de kussens zouden wegglijden zonder leuningen aan de zijkant, blijkt in de praktijk gelukkig niet zo. 

lichte buitenkussens
maatkussens beige

Zitkussens eerst

“We hebben nu twee lange zitkussens en een hoekkussen en that’s it. Dat neemt minder ruimte in beslag dan al die losse kussens die we hadden én we hoeven niet tig keer op en neer te lopen als we ze binnen leggen. Omdat de zitkussens zo goed bevallen, hebben we deze week ook rugkussens bij laten maken die we een paar dagen geleden hebben gekregen. Dat zit toch net dat beetje lekkerder en het zijn maar een paar kussens extra.” 

Voordat ik daadwerkelijk stofstalen bestelde, heb ik uren rondgeneusd op Instagram en wel 100 foto’s bekeken denk ik. Ga nofruit volgen en je ziet de mooiste creaties voorbijkomen!

strakke zitkussens loungebank
loungebank kussens

En toen was er licht

“Ook qua kleur hebben we het anders gedaan dan voorheen. We hadden eerst donkergrijze kussens van nofruitdie erg heet werden in de zomer. Het lichte ecru van nu is zoveel fijner, koeler en mooier! Toen ik de roomwitte kleur op de stalen zag, vond ik het wel even spannend hoor. Maar zelfs er je er met zonnebrand op gezeten hebt of als er een vlekje van een vogel op zit, poets je de stof met lauw water zo weer schoon.”  

Gluren bij de buren

Voordat ik daadwerkelijk stofstalen bestelde, heb ik uren rondgeneusd op Instagram en wel 100 foto’s bekeken denk ik. Welke kussens hadden anderen en hoe dik waren die precies? Welke stof en kleur kozen zij en waarom? Zo zijn we jaren geleden ook bij nofruit terechtgekomen. Want ja, die antracieten kussens kwamen ook van nofruit. Onze huidige kussens zijn gemaakt van dezelfde stof dan de oude, ze hebben alleen een andere dikte en kleur. Ik raad iedereen die kussens wil laten maken aan eerst even online te snuffelen. Ga nofruit volgen en je ziet de mooiste creaties voorbijkomen!” 

Zon of schaduw?

“We gebruiken onze loungebank de hele dag door. Omdat het een hoekbank is, kunnen we altijd kiezen of we in de schaduw of in de zon gaan zitten. In de zomer ontbijten we ‘s weekends lekker in het zonnetje, en wordt het warmer in de loop van de dag dan schuiven we op richting schaduw. We eten hier regelmatig met het bord op schoot, dat kan prima nu we nog maar met z’n tweetjes zijn. Het is heerlijk om na een drukke dag op school – ik sta drie dagen per week voor de klas – in alle stilte hier te eten. En komen onze kinderen gezellig op bezoek? Dan is zo’n grote bank ideaal om op te zitten met z’n allen. Paar stoelen erbij en de coronaproof gezinsreünie is een feit.” 

loungebank buiten
loungebank buitenkussens

Klaar voor gezelligheid

“Wat deze nieuwe bank nog niet heeft meegemaakt, is gezellige barbecuesessies en borreltjes met vrienden en de rest van de familie. Ja, vorige zomer zijn mijn ouders een keer langs geweest op afstand, maar ik snak echt weer naar meer! We hebben ook een eettafel met stoelen in de tuin staanik heb echter zo’n idee dat we die ook komende zomer amper gaan gebruiken. Met een loungeplek die rond etenstijd grotendeels in de schaduw ligt, hebben we hem simpelweg niet meer nodig.”

Rust in de tent

Net als de kussens van de loungebank, is ook de rest van ons interieur naturel. Grijs, zand, ecru; ik ben dol op lichte kleuren. Waar anderen hun loungebank opleuken met kussens in felle tinten, doe ik dat met rieten manden, rustige accessoires en eigengemaakte kleden gemaakt van natuurlijke materialen. Niet te veel toeters en bellen, zo kun je onze interieurstijl het best omschrijven. Als je op mijn Insta @karinvanhaasteren en interieurblog www.vankaar.nl kijkt, zul je zien dat we dit binnen én buiten doorvoeren. Zo is alles een geheel, daar hou ik van.” 

Op naar het dorp

“Of we nog iets te wensen hebben? Jazeker! We zijn momenteel ontzettend op zoek naar een huis met vrij uitzicht in de tuin. Het drukke Rotterdam ruilen we graag in voor een dorpssetting met meer ruimte om ons heen. Een tuin met zicht op de weilanden, dat zie ik wel zitten jaDoor de coronaperiode zijn we een fijne tuin nog meer gaan waarderen dan eerstEn de loungebank? Die verhuist zeker weten met ons mee. Ben je eenmaal een loungeplek gewend, dan wil je niet meer zonder! 

rugkussens loungebank
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

6 reacties

  1. Mag ik vragen welke stof jij hebt en welk kussen?. Het ziet er prachtig uit..
    Ook de losse kussens zijn prachtig waar komen die vandaan?

    • Hoi Stephanie, mooi he! De stof die Karin heeft gebruikt is de Cartenza Uni in kleur Canvas. Het zijn strakke zit- en rugkussens. Via de website van maatkussens.nl kan je zelf je kussens ontwerpen in de ontwerptool. Daar kan je ook gratis stofstaaltjes aanvragen.

    • Hoi Melisse, waar de bank gemaakt is kan Karin je vertellen. Je kan haar bereiken via haar Instagram account @karinvanhaasteren. De kussens op de bank zijn door ons, nofruit maatkussens.nl, gemaakt.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie