De keukenbank favorieten van 2020

keukenbankje eettafel

Je ziet ze in grote leefkeukens en in knusse kleine keukentjes. Ze staan prachtig in oude huizen maar zeker ook in nieuwbouwhuizen doen ze het heel goed. Want één ding is zeker, we willen allemaal een keukenbankje aan onze eettafel!

Keukenbankjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons interieur. Zou dat te maken hebben met de Scandinavische trend die we al jaren in ons interieur zien? Vroeger stond in iedere Zweedse keuken een keukenbank. Zo eentje met een lade. Overdag genoeg ruimte om te zitten, ’s avonds werd de lade onder de zitting van de bank uitgeschoven om er een bed van te maken. Inmiddels zijn de huizen zo comfortabel dat het niet nodig is om in de keuken een slaapplek te creëren. Maar nog steeds willen we die knusheid in de keuken.

keukenbank kussen
keukenbank tegen muur

Dit losse keukenbankje zien we heel veel voorbij komen. Snappen we helemaal, want wat is er gezellig dan naast elkaar op een bankje zitten aan de eettafel. Daarbij is het ook nog een praktisch, want waar je normaal aan je eettafel 3 stoelen kwijt kunt, kunnen er op een keukenbankje al gauw 4 volwassenen zitten. En on top of, lukt het je al snel om in plaats van 4 volwassenen er 6 kinderen op te plaatsen. Én én én dus! Leuk kussen erop om het lekker comfortabel te maken. Advies van ons: laat er klittenbanden aan stikken zodat het kussen niet continue van het bankje schuift.

Door een keukenbankje tegen de muur te plaatsen creëer je optisch een ruimere eethoek door het zover mogelijk naar de zijkant van je kamer te schuiven. Daarbij kan de muur kan ook nog eens mooi als ruggesteun dienen. Een aantal losse sierkussens geven het een nonchalante stijl, maar kan soms ook wat rommelig aandoen. Een rugkussen op maat wordt veel gedaan. Je kan kiezen voor een taps-toelopend rugkussen wat je op het zitkussen zet. Maar we hebben ook verschillende manieren om een rugkussen op te hangen; lintjes, leren lusjes of blind ophangen met een haaklat. Kijk hier voor de mogelijkheden.

keukenbank velours
keukenbank kookeiland
kussen multi color
zitkussen eettafel
keukenbank rugkussen

Een keukenbank bij een eettafel kan heel handig zijn om wat extra bergruimte te creëren in je keuken. Zo kan je in je bank lades maken, maar een standaard Ikea kast die je op zijn kant legt is ook een hele slimme en niet al te dure oplossing. De Ikea Besta wordt veel gebruikt voor een keukenbank. Maar deze bank is best laag, waardoor je niet fijn zit. Een maatkussen is hier de oplossing. Dan bepaal je zelf de zithoogte door het kussen zo’n dikte te geven dat je lekker aan tafel zit. Mooi én comfortabel!

Heb je een kookeiland in je keuken, dan is er vast genoeg plek voor een paar krukken om lekker te ontbijten of te borrelen met vrienden. Maar heb je al eens gedacht aan een keukenbank aan een kookeiland? Gebruik je ‘m niet, dan schuif je de keukenbank zo onder het eiland.

Natuurlijk zijn er ook eethoeken die op het eerste oog niet meteen bijzonder zijn. Maar hier zijn het nét die details die het plaatje toch weer een uniek sfeertje geven. Wat vind je van een bies in een contrasterende felle kleur die over het kussen loopt? Met maatkussens kan je een heel eigen stijl creëren. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar kijk eens hoe gaaf het is als je rugkussens in verschillende kleuren gebruikt op je keukenbankje. Bij nofruit ontwerp je zelf je kussens op maat met een handige online ontwerptool. Geef er vooral je eigen schwung aan!

keukenbank rugkussen

PRAKTISCHE KUSSEN TIPS VOOR JE EETHOEK:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie