MIJN ONTWERP #1: kast met nisje

LINDA VAN HOUTS

kinderen in de kast

Linda Stijlvast

Wandmeubel, wandkast of tv-meubel. Speelgoedkast, zitplek of opbergwand. Hoe je het meubel dat interieurontwerper Linda van Houts van Stijlvast voor dit gezin ontworpen heeft ook noemt, het is zo multifunctioneel als wat. “Het is een opberg-, tv- en zitmeubel in één. Ook de kinderen des huizes maken er volop gebruik van!”

Kleurenplan en bergruimte graag

De opdracht voor deze woning was het creëren van een nieuw kleurenplan en bergruimte. De bewoners vonden het rommelig en onpraktisch. Het moest rustiger worden om naar te kijken, een kloppend geheel. Op de plek waar nu de kast staat, stonden voorheen een tvmeubel en een haard en daarnaast stond een dressoir met allerlei los speelgoed ervoor.Wat een verschil met nu hè.” 

Maatwerkkast met nis

Ik heb ervoor gekozen de haard weg te halen en de tv-kast, speelplek en opbergruimte te integreren in één groot wandmeubel. Maatwerk geeft vaak een rustig beeld, omdat het perfect past in de ruimte. Al ontwerpende bedacht ik dat het leuk zou zijn om een plekje voor de kinderen in het meubel te maken.En zo ontstond de kast met het nisje.”

Kidsproof zitplek

De kinderen hebben nu een lekker beschut plekje om in te liggen en te zitten. Het is echt een warm en gezellig hoekje geworden, waar de bewoners erg blij mee zijn. De stof van het zitkussen is afwasbaar, zodat de kinderen er gerust met een koekje of snotneus op kunnen gaan zitten. Ik heb een sterke stof gekozen, die lang mooi blijft. Het felblauw contrasteert goed met de lichtroze achterwand. Ja, deze kast met nisje brengt sfeer en woongenot tegelijkertijd.” 

maatkussen in nis
kast op maat met nis

Ik werk graag met een basisstuk waar je op terug kunt vallen en waar alles op aansluit.

Grote gebaren boven kleine frutsels

Als ontwerper hou ik van een mix van interieurstijlen. Doe mij maar een rustige, strakke basis. Daar voeg ik dan een portie kleur aan toeplus een mix aan design en vintage om het eigen te maken. Ik ben meer van de grote stukken en eenheid, dan van allerlei losse, op zichzelf staande items. Ik werk graag met een basisstuk waar je op terug kunt vallen en waar alles op aansluit.” 

Droomopdracht

“Het liefst werk ik voor mensen die me echt vragen voor mijn persoonlijke stijl. Mensen die maatwerk waarderen en net als ik gaan voor het grote geheel. Stel dat ik ooit een verbouwde kerk of ander uniek object mag inrichten, dan zou ik het wel weten! Maar hé, ik ben blij met ieder huis, elke slaapkamer en ieder kantoor hoor. Groot of klein; het is elke keer weer de uitdaging om met vorm, kleur, materiaal en accessoires een passend totaalplaatje te maken.” 

inrichten nis kast
maatwerk kast
nis in kast
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

4 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie