The Pillow Sofa: een bank gemaakt van kussens

pillow sofa

Hij is kleurrijk, origineel, flexibel en uitnodigend. Hij is gemaakt door ware kunstenaars, multi inzetbaar en blijft jaar in jaar uit mooi. We hebben het hier over The Pillow Sofa van het Belgische designersduo Muller Van Severen, die in september 2020 voor ’t eerst werd gepresenteerd op de Amsterdam Fashion Week. Wij spraken met onze zuiderburen en zijn inmiddels fan. Word jij ook warm van zoveel creativiteit, of zie jij kussens toch liever óp in plaats van áán de bank?

Modulaire bank

De basis van de elementenbank is een stoel, bestaande uit drie kussens die bij elkaar gehouden worden door een band. Twee kussens maken het zitdeel, het derde kussen fungeert als rugleuning. En zet je meerdere van deze stoelen naast elkaar, dan heb je een bank. Tenminste, als je het systeem onder de bank – dat de kussens samenhoudt – ook meetelt. Want iedereen snapt natuurlijk dat het ontwerp niet 1-2-3 tot stand is gekomen. 

Creatieve samenwerking

The Pillow Sofa is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Hannes van Severen, Fien Muller en fashion brand KASSL Editions. Beide deden mee aan het Wallpaper* Re-Made project, een initiatief dat de knapste creatieven en fabrikanten met elkaar verbindt. Het doel – namelijk de wereld herbedenken en recreëren tot een slimmere en duurzamere omgeving – past perfect bij de missie en werkwijze van Muller Van Severen.

Meubels heruitvinden

Al sinds 2011 zijn de twee ontwerpers bezig met het heruitvinden van meubelobjecten. Altijd met inbegrip van de ruimte, architectuur, kunst en materialenHet duo werkte al samen met vele andere ontwerpers, musea, galerieën en luxelabels zoals HermèsEerdere producten van hun hand zijn onder andere de crossed double seat, sofa cavroisalltubes chair en diverse zitmeubelen met geïntegreerde lampen en kasten. En aan deze indrukwekkende lijst wordt dus nu The Pillow Sofa toegevoegd. 

bank van kussens
bank van tassen

The Pillow Bag

Het idee voor deze originele bank komt voort uit The Pillow Bag, die KASSL in 2019 op de markt brachtDeze mode must-have werd alom geprezen om het zachte ontwerp, de felle kleuren en het onverwoestbare, waterafstotende materiaal. Elke tas is duurzaam gemaakt en genummerd voor de authenticiteit.  

Van tas naar zitmeubel

Geïnspireerd door zoveel functionaliteit en de strakke looks van de tas zijn Muller en Van Severen vervolgens de uitdaging aangegaan om vanuit die tas een serie design zitmeubels te ontwerpen. De bank lijkt op meerdere Pillow tassen die bij elkaar gepuzzeld zijn tot een zacht en toch stoer zitvlak en is verkrijgbaar in twee verschillende zitformaten, frontaal en in een hoek. Qua stof is gebruikgemaakt van het originele witte, zwarte en camelkleurige olie-gecoate katoen van de Italiaanse stoffenleverancier Limonta. Met her en der wat indringend groen, marineblauw en hemelsblauw toegevoegd, is de Pillow Sofa een echte eyecatcher geworden. 

muller van severen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie