MIJN ONTWERP #13: pergola

Karlien Vis

Lunchen & loungen bij Heidelust met stokjes

Karlien Vis

Wordt het de Japanse groenteomelet met shiitake, rode biet en yuzu-mayonaise? Of toch de rijsttafel Senang voor twee? Het is lastig kiezen in de loungehoek onder de overkapping van Heidelust met Stokjes in Vught. Zeker als het je eerste terrasje sinds máánden is en je net een lange wandeling in de mooie omgeving hebt gemaakt, heb je zin om de complete menukaart te bestellen. Het is dat eigenaresse Karlien Vis vroeg of we een rondleiding wilden, want anders waren we zonder twijfel tot sluitingstijd in de loungezitjes bij de pergola blijven hangen…

Horecaburen

Karlien en haar man Thijs transformeerden hun voormalige brasserie Heidelust in januari 2020 tot Heidelust met stokjes. “We wilden van veel besloten feesten naar een gezellig restaurant met terras. Daarnaast heeft Thijs Indisch bloed en zijn we gek op de Aziatische keuken, dus de keuze voor de stokjes was zo gemaakt. Bij ons andere restaurant ’Misverstant, dat zich onder hetzelfde dak bevindt, hebben we een fine dining concept. Bij Heidelust met stokjes kun je terecht voor lunch, diner of een borrel met lekkere hapjes. Na de opening zijn we maar kort open geweest, corona gooide al na twee maanden roet in het eten. Heerlijk dat we nu eindelijk ons terras weer open mogen gooien! 

Werk aan de winkel

We houden niet van stilzitten en zagen de periode dat we verplicht dicht waren dus als tijd om ons bedrijf verder te verbeteren. Samen met onze personeelsleden schilderden we alle tafels, verbouwden we de zaal achter onze restaurants en knapten we de boel op. Dankzij onze medewerkers – met een extra shoutout voor onze fulltime klusjesman Robert – zijn we nu klaar voor de zomer zonder dat we externen hebben hoeven inhuren. Ongelooflijk die rechterhandjes van Robert… Van lampjes vervangen, een pergola bouwen, de moestuin onderhouden tot schilderen en stuken; hij kan alles. 

pergola
pergola terras

Pergola please

Het terras van Heidelust met Stokjes wilden we upgraden met een pergola met loungebanken eronder. Thijs en Robert sloegen aan het tekenen, met dit creatieve ontwerp tot gevolg. Vervolgens bouwden ze alles helemaal zelf. Ik ben zo trots op ze! Per loungehoek kunnen wel drie stellen coronaproof onder de pergola zitten, zo groot zijn ze. Omdat de banken om maatkussens vroegen, gingen we online op zoek naar een geschikte partij. Al snel vonden we nofruit, notabene in ons eigen dorp. Toen ze ook nog eens mee wilden denken over de financiering waren we helemaal blij. Want nul omzet dankzij corona? Dat heeft er nogal ingehakt ja.” 

Liever ga ik naar de kringloopwinkel voor vintage vaasjes en leuke krukjes om de zaak mee aan te kleden.

Zachtgrijs gekleurde kussens

Ik doe de styling voor onze restaurants en zalen en had een duidelijk beeld bij wat ik wilde. Zowel aan de voor- als de achterkant van het terras ligt water en bij deze zachte omgeving passen geen harde kleuren, vind ik. De kussens moesten dus licht worden. En ook weer niet té licht, want dat is te besmettelijk. Het rustige lichtgrijs past nu mooi bij het witte hout van de banken en de pergola. En de stof is afneembaar, niet onbelangrijk voor een plek waar continu gegeten en gedronken wordt. 

pergola
terras heidelust

Stylingtic

Wat kwaliteit betreft hebben we gekozen voor materiaal dat tegen een spatje regen kan en af en toe buiten kan blijven liggenDe duurste stof kan weliswaar hele hoosbuien verdragen maar was budgettechnisch minder interessant voor ons. Bovendien was volledig waterproof niet nodig omdat we onze kussens altijd binnen leggen. Zeker sinds afgelopen jaar de tap uit onze bar, de barbecue en een lampensnoer gestolen zijn, zijn we extra zuinig op onze spullen en sjouwen we ’s avonds alle losse accessoires naar binnen. Je snapt denk ik wel dat het personeel minder blij is met mijn stylingtic hè?!”

Ibiza Style

Over het algemeen kun je mijn interieurstijl omschrijven als huiselijk en warm. Niet alleen thuis, ook op de zaak ga ik voor gezelligStrak en modern zijn minder aan mij besteed, liever ga ik naar de kringloopwinkel voor vintage vaasjes en leuke krukjes om de zaak mee aan te kleden. Voor het terras van Heidelust met stokjes ben ik gegaan voor de Ibizalook met veel riet, wit en pasteltinten. Je moet het hier over een paar weken eens zien als we weer een bruiloft hebben! Dan zetten we een grote tent over het terras, plaatsen we lange tafels en ziet alles er überfeestelijk uit. Of gasten nu voor een uur of een dag komen: ze moeten zich op hun gemak voelen. Aan alle oehhhs en aaahs te horen lukt dat meer dan prima.” 

Helemaal af, of toch niet?

Nu we twee restaurants en twee feestzalen naar onze zin gemaakt hebben, zou je kunnen zeggen dat het af is. Toch is dat niet zo: bij ons gaat er zelden een jaar voorbij zonder verandering. Ten eerste is ons bedrijf best wel groot. Ben je aan de ene kant klaar met schilderen, dan is het andere deel weer aan de beurt. Daarnaast willen we ook gewoon wat nieuws zo nu en dan. ’t Misverstant bijvoorbeeld hebben we een paar jaar terug volledig gerestyled van fris en licht naar warm en donker. Nou, in mijn hoofd ben ik alweer bezig met de volgende stijlswitch. Waar we ook druk mee zijn momenteel, is het appartement dat aan ons pand vastzit. Dit zijn Robert en Thijs aan het verbouwen tot bed & breakfast, zodat feestvierders voortaan struikelend naar hun bed kunnen. Never a dull moment hier!”

heidelust vught
heidelust met stokjes
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie