Wat doe ik aan brandgaatjes in mijn kussen?

Lieve Daantje, 

 

De trend van langer buiten zitten en warm blijven met een dekentje en vuurkorf heeft ook ons gezin bereikt. Supergezellig natuurlijk, maar vorige week ontdekte ik opeens brandgaatjes in mijn loungekussens. Help! Wat nu? 

 

Jessica uit Weert 

 

Lieve Jessica, 

Hoe graag wij ook de uitvinder ervan zouden zijn, er bestaat geen interieurstof die bestand is tegen vuur. Of het nu vuur van een vuurkorf, kachel of sigaret is; vuur is geen goede combi met stof. We snappen natuurlijk wel dat je baalt van de brandgaten in je kussens, dus denken graag met je mee. Al met al zien wij vier opties die jou weer aan een loungebank zonder brandgaten helpen. 

1. Plak een stofstaaltje onder het brandgat

Het eerste waar wij aan denken, is een staaltje van dezelfde stof eronder plakken. Op die manier valt je gat niet meer op en kijk je niet meer tegen de vulling van het kussen aan. Stalen aanvragen is bij ons gratis, dus deze optie kost je niks. Of ja, op een tube textiellijm na dan. Want die tip geven we je ook mee: plakken doe je in dit geval met textiellijm, niet met je strijkijzer! Anders heb je straks misschien je brandgat gecamoufleerd, maar zit je met een afdruk van het strijkijzer op je kussens te kijken.  

2. Draai je kussen om 

Misschien is je kussen simpelweg omdraaien een optie. Wij bekleden kussens eigenlijk altijd rondom, en de kans dat de vonken ook de onderkant van je kussen aangetast hebben lijkt ons klein. Tip: als je de vuurkorf aansteekt dan altijd de kant met de gaatjes bovenop leggen, dan heb je een vuurkorf kant en een ‘mooie’ kant 😉.

3. Laat ons er een nieuw stuk stof in zetten

Soms kunnen we, als de kussenhoes minder dan één jaar oud is, een nieuw stuk stof in de kussenhoes zetten. Is jouw kussen jonger dan een jaar? Stuur even een mailtje en we kijken of dit mogelijk is. Is het kussen ouder dan een jaar? Ga door naar optie 4.

4. Bestel een nieuwe hoes

Zijn bovenstaande opties het niet voor jou? Of wil je het brandgat echt weg hebben? Dan is een nieuwe kussenhoes je enige redmiddel. Je hoeft natuurlijk alleen die hoes te vervangen waar het gaatje in zit. Deze optie is dus meestal aardig betaalbaar. Al moeten we eerlijk zijn dat stoppen met stoken of roken dicht bij je kussens de meest veilige en betaalbare optie is 😉.

Stof opnieuw waterafstotend maken

Heb je nog vragen? Mail of bel ons gerust Jessica. We denken graag mee over de beste en goedkoopste oplossing. In elk geval nog veel warme momenten op je loungebank gewenst! 

 

Liefs Daantje 

Brandgatexpert bij nofruit 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie