MIJN ONTWERP #18: zwevende bank

- Missjettle -

Mariët van der Kooij

Met dank aan schoonvaders gouden handjes

missjettle

In hun nieuwe tuin in Leusden moest een grote zwevende bank komen. En laat de schoonvader van Mariet van der Kooij - in interieurland beter bekend als Missjettle - nu nét gouden handjes, tijd en een houtzaag hebben. “Voordat iedereen gaat vragen om een werkbeschrijving van de bank en plantenbak: die heb ik niet! Het is het resultaat van de optelsom van inzicht en ervaring. En nee, mijn schoonvader maakt ze niet op bestelling, maar alleen voor ons!”

zwevende bank tuin
Zwevende bank

Timmerwonder

“Omdat we zelf geen idee hadden, vroegen we een tuinontwerpster mee te denken over de inrichting van onze nieuwe tuinGeïnspireerd door Pinterest kwam zij met het plan voor een lange bank aan één zijde van de tuin, tussen de muur en een bloembakEerst was stucen het idee, maar toen zei mijn schoonvader – van het type handige Harrie: ‘dat kan ik makkelijk timmerenHij pakte zijn duimstok, verzon ter plekke de maten en in no time stond er een zwevende bank. Beter gezegd dus: hing er een bank.”   

Ral 9010

“Het hout moest alleen nog wel even geschilderd worden, die eer was aan mij. Zowel voor de bloembak als voor de zwevende bank nam ik mijn favoriete kleur: wit. Dat is simpelweg de basis hier in en om het huis. De keuken, kasten, overkapping en zelfs onze hoekbank binnen… ik vind wit zoveel rust en frisheid uitstralen en fijn combineren. Zonder dat we het heel bewust gedaan hebben, hebben we met het hout en de olijfboom erbij een gezellig Ibiza sfeertje in de tuin gecreëerd.  

Kleuterproof kussens

“Omdat ik de sfeer van de witte bank wilde behouden, heb ik de kussens zonder er lang over na te denken in bijna dezelfde tint genomen. Het is een gemêleerde stof in wit met crème, effen leek me toch nét wat minder verstandig met een twee- en vijfjarige in huis. Al klimmen de kinderen er tot nu toe niet op, met de kussens erop is de zwevende bank nog een paar centimeter te hoog voor ze, haha. Om meerdere redenen hebben we een stukje bank overgelaten, hier liggen dus geen kussens. Precies op dat stukje gingen de jongens laatst zitten opdrogen nadat ze in het badje gespeeld hadden. Ideaal!”  

zwevende bank
Southend white maatkussens

Laatst lag ik met mijn rug tegen de muur aan de ene kant en mijn vriend tegen de plantenbak aan de andere kant, daar kunnen we wel aan wennen!

Kussenkenners

Ik heb al meer kussens van nofruitonder andere op de eetkamerbank. Ik was dus al bekend met hun duidelijke website, snelle levering en hoge servicelevel, maar ze hebben me toch weer verrast. Zo had ik eigenlijk een kussen van 2.60 meter in gedachten, maar na overleg werden het twee zitkussens van 1.20 x 60 meter en rugkussensDat is stukken handiger met opbergen. Ik ben ook blij dat Hedwig me van de superstevige en waterdichte vulling heeft afgepraat. Met een dichte bank eronder heeft het natuurlijk weinig zin als het regenwater niet uit je kussens kan lopen… De stof die we nu hebben, is afwasbaar en kan tegen een buitje. En de iets zachtere vulling? Die zit inderdaad heerlijk.” 

missjettle tuin
witte maatkussens

Liggen, zitten, eten of wijnen

“De zwevende bank is in totaal drie meter lang, wat betekent dat we er lekker op kunnen liggen met z’n tweetjes. Laatst lag ik met mijn rug tegen de muur aan de ene kant en mijn vriend tegen de plantenbak aan de andere kant, daar kunnen we wel aan wennen! Met z’n drieën of vieren erop zitten kan ook makkelijk. Als we aan het barbecueën zijn en we willen toch in de zon zitten, dan schuiven we de eettafel gewoon twee meter naar achter en de bank maakt deel uit van de eethoek. Op het stuk bank waar geen kussen ligt, zet ik gezellig een plantje, lantaarn of wijntje. Echt een tip voor anderen: op die manier kun je ook nog eens afwisselen. Waar leg ik het kussen vandaag níet?” 

Zitwalhalla

“Onze tuin is acht meter diep, niet zo groot dus. Toch zijn we erin geslaagd leuke hoekjes en zitjes te creëren. Toen we hier kwamen wonen, begonnen we met de overkapping. Die was lelijk, vies, schots en scheef. Laten we hem staan of halen we hem weg? Dat was de vraag. Het werd het eerste, we zetten er nieuwe palen onder en verfden de boel van binnen en buiten wit. Het is een superfijne plek geworden waar we vaak zitten. En dan hebben we dus de eethoek en deze bank nog. We verplaatsen onszelf de hele dag door! Achter de poort ligt een groot grasveld waar de kinderen kunnen spelen en we hebben onze schuur in de voortuin, dus de achtertuin is écht onze relaxplek.”  

overkapping wit

Interieurverlanglijstje

“Mensen die me volgen op Instagram of mijn interieurblog weten dat ik van lichte, natuurlijke en nude tinten houd en houd van afwisseling. Gelukkig voor mij komt mijn schoonvader zowat elke dag langs om te zien of er nog wat te klussen valt, hij doet alles hier. Met losse sierkussentjes en accessoires kleed ik hoekjes aan en wissel ik de look & feel per dag af. Het afgelopen jaar ben ik veranderd wat woonstijl betreft. Van grijs/roze/mint ben ik overgestapt op warmere bruin- en beigetinten. Wat nu echt niet meer kan, zijn mijn grijze gordijnen. Die staan bovenaan het lijstje nu! Daarna zou ik nog wel ooit een brede schuifpui willen in plaats van onze openslaande deuren. Ach, een mens moet altijd wat te wensen hebben hè ;-)” 

interieur missjettle
eethoek missjettle
thuiswerkplek
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie