MIJN ONTWERP #45: Bankje voor binnen én buiten.

Jacqueline Cremers

bankje voor binnen en buiten

In de zomer staat hij fijn buiten onder de overkapping, in de winter gezellig in de woonkamer. Zodat Jacqueline toch lekker ergens kan liggen als de mannen in huis de zithoek bij de tv in beslag nemen. Hoe ze het houten bankje maakte, ondanks haar gebrek aan twee rechterhanden? En hoe ze tot haar kleurkeuzes komt? Ze vertelt het met plezier.

Ibiziaans buitenbankje

“Onze vorige buitenbank had zijn beste tijd gehad. Er moest dus vervanging komen afgelopen zomer. Nu is het echt niet zo dat ik meteen dacht aan zelf maken. Mijn man en ik zijn namelijk helemaal niet bijzonder handig, haha. Dit bankje had ik echter gespot op Ibiza, het stond buiten bij een interieurzaak, en zag er redelijk rechttoe rechtaan uit. Moet lukken, dacht ik! 

Het was even zoeken naar geschikt hout aan één stuk, maar het lukte. Het begon met meten, zagen en schuren. Dat ging verrassend soepel. Dankzij het minimalistische ontwerp waren we al snel toe aan verven, het leukste klusje als je ’t mij vraagt. Ik ben gegaan voor een greige kleur, net als de vloer. Om precies te zijn is het de kleur Dons van L’Authentique.”

Blendende kussens

“Het bankje was natuurlijk niet af zonder kussen erop. De oude kussens waren net zo op als het oude bankje, dus het werd tijd om eens op Insta te snuffelen. Nofruit volgde ik sinds een jaartje, dit was het moment. Ik wilde ongeveer dezelfde kleur als het bankje zelf en vroeg drie stalen aan. Eentje had een grovere linnenstructuur en ook de andere was redelijk stoer. De stof die ik gekozen heb was de meest rustige van de drie. Bij mij moeten kleuren inblenden en niet te veel afsteken. En inderdaad: de kussens kleuren perfect bij de wand en bank. 

Ik had bedacht dat het leuk was een stukje aan de zijkant van de bank vrij te houden. Dat maakt het ontwerp net wat speelser. De mensen van nofruit dachten mee over de dikte van het kussen, zodat het ook echt comfortabel zit. Sowieso was het contact met de dames prettig en verfrissend, niks is lastig of gek. En de ontwerptool op de site werkt superhandig. In een paar stappen was mijn kussen een feit.”

Privé binnenzitje

“Onze overkapping buiten heeft open balken. Als ’t regent, wordt het bankje dus nat. Reden genoeg om een bankje te maken dat ’s winters gezellig binnen staat. De koude maanden zijn sowieso de tijd dat mijn man en zoons regelmatig de zithoek bezet houden, dus een lekker zitplekje voor mij in de aanbouw was zeer welkom. Je kunt je vast voorstellen dat ik met al die mannen in huis af en toe graag met koffie en een goed boek op mijn eigen bankje lig! 

Het bankje staat nu een paar weken binnen, en mijn man of zoons heb ik hier nog niet op betrapt. Onze drie katten wel. Gelukkig borstel je hun haren er zo vanaf. En eraan krabben doen ze niet. Hun boomstronk in de tuin is duidelijk genoeg voor ze. Nu ik erover nadenk kunnen we het bankje ook aan de eettafel gebruiken als we extra zitplaatsen nodig hebben. We gaan het zien deze winter, waar we hem allemaal voor gaan gebruiken.”

"“Sowieso was het contact met de dames prettig en verfrissend, niks is lastig of gek,

Lichte en natuurlijke interieurstijl

Je had het waarschijnlijk al door toen ik het over Ibiza had: mijn stijl is mediterraans minimalistisch. Echt geïnspireerd door de Zuid-Spaanse kust. Om precies te zijn het dorpje Moraira, onder Valencia. Dat plaatsje is nog niet zo bekend, maar je vindt er geen hoogbouw en veel knusse witte huisjes in de heuvels. En ja, je vaart er in twee uur tijd naar Ibiza. Ons interieur heeft dus een beetje die vibe, alleen minder gehypet dan op Ibiza. Aardse tinten, veel wit en hout en niet te veel tierlantijnen. Dat geeft mij rust.”

Interieur- en lifestyle-event

“Ook zakelijk ben ik sinds een tijdje met kleur en interieur bezig. Vroeger wilde ik al fotografie studeren, maar koos ik voor de veilige weg en volgde ik een secretaresseopleiding. Door de opkomst van Instagram ben ik weer meer foto’s gaan maken, zie https://www.instagram.com/jtjejtje/. Daar heb ik inmiddels leuke vriendinnen en contacten aan overgehouden. Voor een paar bedrijven doe ik zelfs de productfotografie. 

Wat ook erg leuk is, is het event dat ik sinds twee jaar organiseer met twee vriendinnen – die ik via Instagram ken! – in een oude meelfabriek in Echt. Je vindt er twee verdiepingen met aanbieders van horeca-, lifestyle- en interieurspullen. Vorig jaar (2022) verkochten we 900 kaarten. Dit jaar hebben we ook het souterrain erbij en kunnen we het dubbele aantal standhouders én bezoekers kwijt. Ook vinden er allerlei workshops en demonstraties plaats. Het wordt superleuk! Voor meer info en kaarten: check ons noww_event op Insta. Graag tot ziens op 17, 18 of 19 november 😊. 
 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie