MIJN ONTWERP #46: Keuken met katproof erkerkussens.

Claudia Kooij

keuken met katproof erkerkussens

Claudia Kooij dacht bij nofruit aan te kloppen voor nieuwe kussenhoezen voor het erkerzitje in de keuken. Het werden twee compleet nieuwe erkerkussens. Het oude kussen zat namelijk vastgeniet op een harde plaat. Een los kussen zou comfortabeler zitten én er mooier uitzien, volgens nofruit. “En ze hadden helemaal gelijk!”

Keukenkast = erkerbank

We wonen hier nu al 14 jaar en hebben het huis inmiddels helemaal naar wens gemaakt. Het is een fijne woning met twee gezellige ruimtes beneden: de keuken en de woonkamer. In de keuken zitten we het liefst. Hier hebben we een erkerzitje, dat aansluit op de keukenkast en waar het heerlijk theeën, kletsen en naar buiten kijken is.  

Na al die jaren was het dit jaar wel tijd voor een grondige restyling van de keuken. We kregen houten wandbekleding, gooiden een ander kleurtje op de muren en ja, ook die oude kussenbekleding was ernstig aan vervanging toe.  

Nieuwe kussenhoezen of alles nieuw?

Ik doe veel met mijn interieur en volg veel stylisten en andere interieurprofessionals, dus toen ik op zoek ging naar een leverancier voor erkerkussens op maat kwam ik al snel bij nofruit uit. Hun socials en website zagen er professioneel uit, dus ik stuurde ze een berichtje. Ik legde uit dat ik was uitgekeken op het nepleer dat om de bestaande kussens zat. Ik wilde nieuwe hoezen!  

Nofruit zag mijn foto’s en raadde echter ook nieuwe vullingen aan. Het oude kussen zat op een bord geniet en dat was niet alleen minder mooi, het zat ook minder fijn. Het werden dus compleet nieuwe kussens. De geadviseerde kussendikte en vulling vallen perfect uit en inderdaad, we zitten hier nu nóg lekkerder dan we al zaten. 

Stevige, zachte stof gezocht

De keuze voor de stof was natuurlijk ook een ding. Ik wilde dit keer geen kunstleer maar een stoffen kussen. Lekker zacht, maar toch stevig omdat we huisdieren hebben. De Linnenlook Didi won het direct van de andere stofstalen die we hadden aangevraagd. Die waren ook stuk voor stuk mooi, maar zowel mijn man als ik vielen meteen voor de kleur, structuur en het patroon van deze linnenlook. De stof kan zowel binnen als buiten, is makkelijk schoon te maken en onze vier katten – die hier hun intrek nemen als onze dochters of wij er niet zitten – maken de stof niet stuk.  

De Linnenlook Didi won het direct van de andere stofstalen.

Bohemien Basic

Ons interieur is echt een mix van onze smaken, die gelukkig niet ver uit elkaar liggen. Meestal kiezen we wel wat ik wil, want mijn man vindt verrassend genoeg vaak dezelfde dingen mooi, haha. Als ik alle muren roze wil schilderen komt dat er niet doorheen, maar meestal staat hij wel achter mijn plannen. Bij ons dus geen totaal verschillende moodboards of zo, al houdt hij minder van losse kussens op de bank dan ik.  

Zelf omschrijf ik onze stijl graag als bohemien. Een beetje Ibiza-achtig, met strakke elementen en een rustige basis. Onze keuken heeft bijvoorbeeld veel beigetinten en is vrij strak vormgegeven. Doe je de schuifdeuren open dan kom je in de woonkamer, waar je een Berbers tapijt en roze en groene bank aantreft. Ook hier zijn de muren rustiger, de kleur zit in de aankleding en accessoires. Dingen als vazen, een oud jaren vijftig kastje en vintage spiegel met glitters in de lijst maken ons interieur persoonlijk. 

Zitplekken nu en straks

Naast onze erkerbank in de keuken vind ik onze roze en petrolgroene zitbank in de woonkamer erg mooi. Daar zitten we ‘s avonds vaak. Ook op de bank onder het raam in de woonkamer vind je ons regelmatig. Die is eigenlijk ontworpen als werkplek, maar daarvoor gebruiken we hem uiteindelijk niet. We zitten toch liever in de keuken te werken.  

In de toekomst zou ik onze witte Piet Hein Eek eettafel wel willen vervangen. Een donkere tafel in een organische vorm lijkt me tof. Of misschien ga ik de oude tafel wel schuren en een andere kleur geven, dat kan ook. Als we ons interieur veranderen, doen we dat nooit in één keer maar altijd in stapjes. Zo zien we langzaamaan hoe het een met het ander matcht. We zullen dus zien waar we staan – of zitten – over een paar jaar 😊. 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie