MIJN ONTWERP #48: Zoveel bankjes, zoveel kussens.

Elske

drie DIY bankjes met nofruit kussens

elske

Het eerste nofruit kussen van Elske is al zo’n acht jaar oud. Een paar jaar na kussen nummer één volgde nummer twee en recent heeft ze haar derde kussen in gebruik genomen. Dit keer niet op een speel- of kinderkamer, maar op haar werkkamer.

Maatwerk voor maatwerk

“Het begon met een kussen voor een speelbank in een nis in onze woonkamer. Toen dat bankje eenmaal in gebruik was en ik na een tijdje liever een andere groentint wilde, liet ik een nieuw zitkussen maken. Ik koos dit keer voor een iets dunner kussen, zodat je iets lager zit. Het dikkere kussen is toen verhuisd naar mijn dochters slaapkamer op de tweede verdieping.  

Ook hier was mijn handige man bezig geweest. Hij had een klepbank voor haar speelgoed gemaakt, precies passend tussen de balken op zolder. Omdat beide bankjes zelfgemaakt zijn, konden we zelf de maat van het zitgedeelte bepalen. En ervoor zorgen dat beide kussens op beide bankjes passen. Dat flexibele maatwerk tot achter de komma; dáárom past nofruit zo goed bij ons.” 

Stof- en kleurkeuze

“Dat je alle stofjes eerst thuis kunt bekijken, vind ik ook erg prettig. Bij alle drie mijn kussens heb ik vooraf stalen opgevraagd. Bij de eerste twee had ik wel helder dat het groen moest worden. De muren waren toen nog lichtgroen en we hadden bloemetjesbehang met veel groen erin. Het ton sur ton effect vond ik mooi. Toch heb ik destijds ook grijze stofstalen bekeken, om vervolgens groen te laten winnen.  

Bij ons derde bankje had ik minder duidelijk op mijn netvlies welke stof en kleur ik wilde. Bouclé, grijs, roze, crème; nofruit heeft me van alles opgestuurd. Het was serieus lastig kiezen, maar uiteindelijk gaf ik er een klap op. Deze Linnenlook Lungo is mooi licht en toch niet te besmettelijk door het patroontje. Bovendien is de stof wasbaar. Wel zo handig aangezien onze kinderen er ook regelmatig op zitten. De stof van de twee groene kussens is nog altijd mooi na al die jaren, dus ik twijfel er niet aan dat dit ook weer kwaliteit is.” 

Bankjes voor gezinsgebruik

“Op het speelbankje zitten – naast de kinderen – ook wijzelf regelmatig. Er is daar een lichtstraat, dus ik drink er regelmatig mijn kop koffie in het zonnetje. Het bankje op de kamer van onze dochter ligt meestal vol met knutsels en make-up, zoals je van een prepuber mag verwachten. En het nieuwste bankje, bij mij op kantoor, is meer voor de sier. Al komt een van de kinderen er ook vaak genoeg even zitten kletsen na school.  

De bank is lichtroze geverfd en 220 cm lang. Het kussen heb ik 120 cm lang laten maken. Zo is er plek voor een gezellig lampje of een andere accessoire. Onder de bank is handige opbergruimte. Dat heb je immers nooit te veel in een gezin.” 

Handyman

“Zoals dat meestal werkt, dook mijn man de schuur in nadat ik iets bedacht had. Dan koopt hij hout, pakt zijn zaag en slaat aan het klussen. Het eerste kastje dat hij maakte, was de groene ladekast die voor ons bloemenbehang staat. Deze kast is gemaakt van de Ikea inloopkast in ons vorige huis. Hij gebruikte de oude ladeblokken als basis, timmerde er hout omheen, maakte ladefronten en verfde het geheel groen.  

Zijn meest recente project was onze inloopkast. Zoooo fijn! Ook de kasten op onze dochters kamer heeft hij allemaal passend gemaakt. Nu we op zolder klaar zijn, sluiten we een paar drukke verbouwingsjaren af. Wat we nu nog doen, is vooral veranderen en vernieuwen op z’n tijd. Zo gaat het bij mij alweer kriebelen en denk ik er alweer over om de eethoek en zithoek van plaats te wisselen. Ons interieur staat nooit stil.” 

 

Dat flexibele maatwerk tot achter de komma; dáárom past nofruit zo goed bij ons.

Interieurhobby

“Heerlijk vind ik het, uitzoeken wat klopt en wat bij elkaar past qua inrichting en styling. Ik vind dat een interieur geleidelijk aan moet ontstaan. Zonder plan vooraf, maar gaandeweg. Soms moet ik even wennen aan iets of voel ik bij een nieuw kleurtje op de muur meteen dat het er geen tien jaar op blijft zitten, maar meestal zit ik wel goed met mijn ingevingen.  

Sinds kort combineer ik mijn liefde voor interieur met mijn liefde voor fotografie. Ik maak al jaren foto’s van bruiloften, families, new borns en ik fotografeer ook voor bedrijven. Toen ik laatst voor een interieurontwerper aan de slag mocht, kon ik mijn twee passies combineren. Dat beviel zo goed, dat ik er misschien wel meer werk van maak. We gaan zien hoe het loopt!” 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

  • Hi Lisa,
   Jazeker heel mooi! Vinden wij ook.
   De groene stof is de southend seagreen. Maar vraag zeker even een stofstaaltje aan via onze website, dan weet je zeker dat de kleur perfect in jouw interieur (of tuin) past.
   Groetjes Danielle

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie