MIJN ONTWERP #54: Zwembad met een streepje voor!

Isabelle Vermeersch

zwembad met een streepje voor!

14-07 thesearethedays

Omdat reizen centraal staat in het leven van Isabelle van @these_arethe_days en haar gezin, hebben ze een vakantiesetting in eigen tuin gecreëerd. Met een ligbed aan het zwembad en frisse groen-wit gestreepte kussens is het plaatje compleet. Kom maar op met die kinderfeestjes, vrije middagen en zonnige weekends!☀️

Van nieuw huis naar nieuw thuis

“We kochten dit huis in 2020. Op zich was het instapklaar, maar de vorige bewoners hadden het vooral gerenoveerd voor de verkoop. Lees: ze hadden gekozen voor snelle voor-het-oog-oplossingen en goedkope materialen. Wij hebben de boel weer gestript, een stuk aangebouwd en het huis opnieuw opgebouwd met duurzame materialen. Niet dat het allemaal nieuw en perfect moet zijn voor ons hoor! We houden juist van de scheurtjes in de betonvloer en de kieren in de houten vloer. Daaraan zie je dat het leeft. We hebben dus ook oude materialen en recuperatiehout gebruikt, bijvoorbeeld voor de eiken legplanken in de woonkamernis. Mensen gooien zo vaak goede spullen weg. Zonde!

blogsize 001112674 isabelle vermeersch 3

Vakantie in eigen tuin

Na het huis volgde de tuin. Omdat het midden in coronatijd was en we door alle reisverboden niet meer op avontuur konden met onze kinderen die nu tien en vijftien zijn, besloten we vakantie in eigen tuin te creëren. De kinderen riepen het hardst om een zwembad. Dat plan vonden wij geniaal, dus we hebben ze een schop gegeven en ze zijn aan het graven geslagen. Samen met neefjes en nichtjes, net zolang tot er een serieus gat ontstaan was. Daarna was het onze beurt: Tijd om op te bouwen!  

Zwembad DIY

Je leest het goed: het zwembad bouwden we zelf. We hebben een stadstuin van vijf bij twintig meter, dus een groot zwembad ging niet. Het is uiteindelijk een bad van twee bij drie geworden, met een diepte van 1.40 meter. Groot genoeg om lekker in af te koelen! We hebben het zwembad deels ingebouwd, deels opgebouwd. Aangezien ik dag in dag uit vragen krijg over het bouwen en hoe we dat precies gedaan hebben, zijn we bezig met een DIY-gids. Deze zal binnenkort te koop zijn. Het boek helpt iedere doe-het-zelver van A tot Z door het bouwproces heen.

“En, heb ik gelijk gekregen of niet? Staat toch superleuk zo, dat groen! De kleur is precies zoals op het staaltje en de stof kan inderdaad goed tegen water."

Ligbed met kussens

Bij een zwembad hoort natuurlijk een filtersysteem. Deze bevindt zich in de technische ruimte, waar we een houten afdekplaat bovenop gelegd hebben. Zo konden we dat platform mooi gebruiken als ligbed. Ik legde er dunne matjes op, echter die droogden amper op en kon ik na één zomer al weggooien. Hadden we maar duurzame kussens die tegen bommetjes makende kinderen kunnen! Met die wens in gedachten deed ik een oproep op Instagram. Wie kent er een goede kussenleverancier? De naam nofruit werd vaak genoemd. Ik volgde nofruit al via vrienden die tevreden waren over hun kussens, dus de bestelling was zo geplaatst.  

Frisse, waterbestendige stof

Voor de vulling ben ik afgegaan op het advies dat ik van nofruit kreeg. De maatvoering voor de matraskussens stond vast, met het platform als basis. Ik heb een foto en schets gemaild, daar volgde een ontwerpadvies uit. Wat de waterbestendige stof betreft, wilde ik graag iets met een streepje om contrast te maken richting de tuin. Het geheel met al het hout kon bovendien wel iets van kleur gebruiken. Nofruit heeft nog voorzichtig gezegd dat zij het wel erg veel streepjes vonden, maar ik wist vooraf gewoon dat het mooi ging zijn! Ik twijfelde nog even tussen auberginekleur met ecru en deze groen-witte streep. Toen ik de stalen zag, vond ik de groene meteen het meest fris. 

New Gallery

Kinderfeestjes en relaxsessies

En, heb ik gelijk gekregen of niet? Staat toch superleuk zo, dat groen! De kleur is precies zoals op het staaltje en de stof kan inderdaad goed tegen water. Het is maf om te zien, maar druppels blijven gewoon op de stof liggen. Ik doe mijn hand eroverheen en de kussens zijn weer droog. Ze liggen ook nog eens echt comfortabel. Zeker als het zonnetje schijnt, val je er zo op in slaap. Op mijn reel op Insta kreeg ik leuke reacties en ook vrienden en familie reageren positief. Maar de grootste enthousiastelingen? Dat zijn de kinderen! Met acht vriendjes en vriendinnetjes erin? Lekker opdrogen op het ligbed? Je ziet ze genieten. Ook nu de zon nog niet hard schijnt, kinderen zijn niet zo kieskeurig haha.

Reizen met nofruit kussens

“Ik noemde het al: reizen is voor ons belangrijk. Ik ben ook reisfotografe van beroep. Al dat reizen heeft mij en mijn man gevormd tot wie we nu zijn, en dat levensdoel willen we ook meegeven aan onze kinderen. Zo trokken we vorige winter een paar maanden door Vietnam en de Filippijnen. Ondertussen gaf ik thuisonderwijs. Terwijl ze nieuwe culturen leren kennen, leren ze met open ogen naar alles en iedereen te kijken. Dat is voor ons veel waard. Wie weet verhuizen we nog wel ooit naar het buitenland, om de rush in het leven hier achter ons te laten. Wie zal het zeggen, wij staan zelden stil. Eén ding is zeker: overal waar we ons settelen willen we een zwembad. Dus de nofruit kussens? Die gaan gewoon mee! We zullen zien waar onze levenslust ons brengt.” 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie