Overkapping: de oplossing voor zonnig en nat weer!

Zon, regen, zon, regen. Speciaal voor wisselvallige dagen als deze is de overkapping uitgevonden. Zit je hieronder, dan zit je heerlijk droog of lekker in de schaduw. Terwijl je tegelijkertijd de vogeltjes hoort fluiten en het versgemaaide gras ruikt 😊.

Ook als je geen overkapt hoekje in de tuin hebt, brengen onderstaande plaatjes je ongetwijfeld in optimale buiten-zit-stemming. Want regen of geen regen: wij houden van lekker buiten zitten!

1. De overkapping met tuinkachel.

Ideaal als je overkapping groot genoeg is: een houtkachel. Om gezellig omheen te zitten, ijverig te stoken en behaaglijk warm te blijven in het voor- en naseizoen. Of om lekker een dutje te doen op het ligbed bij de kachel zoals hier bij Hedwig. Heb je geen plek of mogelijkheid voor een kachel? Dan is een vuurschaal, vuurtafel of vuurkorf net buiten de overkapping ook een idee. 

2. De overkapping met kleurrijke poefjes.

Poefjes kun je binnen neerzetten, maar de poefjes van nofruit kunnen natuurlijk ook buiten. Gebruik ze als tafeltje, voetenbankje of als extra zitplek. Bijvoorbeeld als je een feestje hebt of als de vriendengroep van je puber komt chillen. Met poefjes kun je alle kanten op, ook onder de overkapping 😊  

Onze Monique koos voor een leuke gestreepte variant en een zachte roze velours. 

3. Overkapping met buitenkeuken

De houten loungeset en buitenkeuken onder deze overkapping zijn helemaal eigenhandig gemaakt. En ook als je twee linkerhanden hebt, is een overdekte buitenkeuken met zithoek een goed idee. Misschien kun je je schoonvader, man, zoon of de timmerman in het dorp lief aankijken? Of lees op het blog van Margot verder over deze zelfgemaakte loungeset. 

4. Eethoek onder de overkapping.

Buiten eten? Tuurlijk! Gaat het regenen? O joh, maakt niet uit. Met een grote eettafel en lange eetbank onder de overkapping is buiten ontbijten, lunchen, dineren en borrelen gewoon het hele jaar door een optie. Hoe lekker is dat? Monique heeft zelfs een extra zitplekje naast de open haard gemaakt zodat ze altijd plek heeft om lekker overdekt te zitten. Op het blog kan je nog meer zien van Monique haar tuin en overkapping in Marokkanse sfeer. 

5. Zitnis onder de overkapping

Als zitje onder de overkapping denk je al snel aan een loungebank. Maar wat te denken van een gezellige muurnis met zitkussen erin? Staat mooi en zit lekker knus en beschut! Kijk maar eens bij Roos onder de overkapping hoe gezellg dat er uit ziet. 

Tot zover onze Overkapping Top 5. Heb jij nog een plekje in de tuin kunnen vinden voor een overkapping?

We hopen heel snel met een Zonnige Zitplekken Top 5 te kunnen komen 😉

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie