MIJN ONTWERP #11: tiny house

Nikkie den Dekker

Tiny house met zitplek voor het raam

Nikkie noyr

Hij is nét nieuw, de one of a kind vakantiewoning van Nikkie den Dekker en haar vriend Marc. Een jaar geleden begon het denkwerk in haar hoofd en sinds eind januari 2021 is hun tiny house te huren voor iedereen die er éventjes tussenuit wil. Bij ons op kantoor krijgen we spontaan visioenen van een relaxte workation tussen de bomen en romantische weekendjes weg met z’n twee. En oh ja, we hopen stiekem dat jij niet in de gaten hebt dat je er snel bij moet zijn, zodat we zelf nog een kans maken 😉

Bewuste investering

“Het was niet dat we hier al jaren van droomden of zo. Op Instagram zagen we een bericht voorbijkomen van een tiny house als investering. Ondernemers als we zijn, zette dat de radartjes in ons hoofd in beweging. Een huis kopen was geen optie voor ons, maar een tiny house was misschien wél te betalen. We zijn onszelf erin gaan verdiepen en zagen het steeds meer als een mooie bestemming voor ons spaargeld. Nu nog een beetje hulp van familie en we konden het gaan doen!”

Ontdek je plekje

“Die hulp kwam, en zo gingen we rondkijken naar een lege kavel. Tijdens onze zoektocht kwamen we terecht op een kleine familiecamping aan de noordkant van de Veluwe, voor ons Utrechters nog niet zo’n bekend gebied. Grotere parken vonden we te commercieel en niet passen bij ons concept. Dit kleinschalige park in Nunspeet had weinig voorzieningen, veel bossen en was heerlijk rustig. Ja, hier zagen we onszelf wel af en toe vakantie vieren! En als we het huisje zouden verhuren, verdienen we ons geïnvesteerde geld langzaamaan weer terug. Sounds like a plan, zeiden we tegen elkaar.”

vakantiehuis veluwe
tiny house veluwe

Eigen ontwerp

“Een standaard chalet zag ik niet zitten. Het moest een leuk, uniek object worden dat niemand anders heeft. Met alle plaatjes die ik op Pinterest en Insta voorbij had zien komen in mijn achterhoofd, ben ik een ontwerp gaan maken. Dat creatieve past wel bij mij, ik werk in de grafische marketinghoek en in mijn vrije tijd richt ik me veel op interieur en fotografie. Twee dingen wist ik zeker. Er moesten twee grote ramen in komen, zodat je voelt dat je in de natuur zit. Daarnaast wilde ik per se een bankje voor een van de ramen. Met ons ontwerp onder de arm, gingen we praten met potentiële bouwers.”

In ons tiny house vind je niet te veel tierelantijntjes. Mensen brengen hun eigen spullen mee en komen hier voor hun rust.

tiny house keuken
bed underlayment

Bob of Boaz de bouwer?

We ontdekten dat er twee typen bouwers zijngespecialiseerde tiny house bouwers met enorme prijskaartjes en recreatiebouwers die ook maatwerk doen. Over deze laatste waren we eerst sceptisch. Kan een standaard chaletbouwer wel een hip tiny house maken? Nou, het antwoord blijkt ja! Doordat we flexibel waren en geen vaste maten van een keuken of iets dergelijks hadden, bleek het juist makkelijk om alles op maat te maken. De bouw was in een maand gefixt, we waren positief verrast.”

Zitje naast het bed

“Met de indeling van ons vakantiehuis zijn we superblij. In een tiny house heb je natuurlijk niet zoveel ruimte, dus we moesten er wel inventief mee omgaan. Het bed zit in de hoek bij het raam. De lijnen van het bed hebben we door laten lopen in het bankje voor het andere raam, waar de zithoek is. Hier kun je lekker een koffietje drinken, een boek lezen of werken… het is echt een fijne loungeplek geworden. Je zit met je rug tegen de muur en kijkt naar buiten. Wat je ziet? Een grote boom met vogels erin en eekhoorntjes eromheen. Kan slechter toch?” 

Kussenkeuze

Onder de bank vind je opbergruimte en op de bank ligt een maatkussen van nofruit. Over de kleur heb ik even getwijfeld, en dus heb ik meerdere stalen opgevraagd. Uiteindelijk koos ik vol overtuiging voor kunstleer in deze mooie cognackleur. Dat is stukken praktischer en beter af te wassen dan de lichtgrijze stof die ik ook heel mooi vond! Andere kanshebbers waren een donkerdere bruintint met wat meer structuur in de stof en taupekleurig kunstleer. Best lastig, zoveel keuze ;-).”

raam zitplek
maatkussen kunstleer

Bright light

“In ons tiny house vind je niet te veel tierelantijntjes. Mensen brengen hun eigen spullen mee en komen hier voor hun rust. Ik heb het geheel licht gehouden, om dezelfde reden, en veel natuurlijke materialen gebruikt. Op de wanden zit hout dat het bos weerspiegelt en overal liggen kussentjes en dekentjes met wol om het lekker knus te maken. De buitenkant van het huis is trouwens zwart, dat geeft een tof contrast met het lichte, Scandinavische interieur. Gasten die al geweest zijn, geven stuk voor stuk aan het optimale vakantiegevoel te hebben hier.” 

Zelf hokken? Agenda blokken

Tot onze grote verrassing zitten we tot ergens in mei al helemaal volgeboekt. De weekends zitten zelfs al tot en met de zomer vol. Iedereen die iets wil vastleggen zou ik daarom willen adviseren: wacht niet te lang. Op onze website en Instagram account @noyr.tinyhouse vind je meer info. Dankzij de populariteit hebben we er zelf pas twee keer geslapen. Ik denk dat ik dus maar gauw wat ga blokken voor onszelf!” 

vakantiehuis luxe
tiny house interieur
tiny house
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie