Kunnen all weather kussens buiten blijven liggen?

Lieve Daantje,

Er is iets wat ik me al een tijdje zit af te vragen. Kunnen jullie kussens écht buiten blijven liggen van nu tot oktober, of moet ik toch een sprintje inzetten als ik bij de Appie buiten stap en spontaan een druppel voel? En stel het antwoord is dat ze ’s nachts en bij regen buiten mogen blijven liggen, welke stof en vulling moet ik dan precies kiezen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik door de bomen van waterdicht, waterafstotend, waterproof en all weather het bos niet meer bepaald goed zie…

Groetjes Sharon uit Sint-Maartensdijk

Hoi Sharon,

We snappen je verwarring. Sterker nog: we krijgen deze vraag regelmatig en steeds weer kunnen we de vragensteller geruststellen: je kussens buiten laten liggen kan prima, ook als het een keer met bakken uit de hemel komt.

Waterafstotende stoffen

Veel mensen denken dat hun kussens per se voorzien moeten zijn van waterafstotende stof én speciale all weather vulling, willen ze tegen een klein buitje kunnen. Nou, dat is een misverstand. Met een gewone water- en vuilafstotende stof – zoals onze Sunbrella of Cartenza – is wat regenwater totaal geen probleem. En negen van de tien buitenkussens die we maken voor onze klanten zijn voorzien van zo’n waterafstotende stof. De kans dat je een boodschapje kunt doen zonder paniekaanval bij het zien van een donkere wolk, is dus groot.

Liggen de kussens overdekt of niet overdekt?

Als je kussens onder een overkapping liggen, zit je safe met al onze stoffen (behalve als je kunstleer of velours kiest, deze zijn niet geschikt voor buiten). Hoe hard het ook gaat regenen, jouw kussens blijven droog of worden hooguit wat vochtig (wat geen probleem is met een buitenstof). Liggen de kussens in de open lucht? Dan is het even afhankelijk van je gedrag welke kussenvulling je het best kunt kiezen. Leg je de kussens ’s nachts binnen of onder de overkapping, dan voldoet een waterafstotende stof echt meer dan uitstekend en is een speciale vulling niet nodig.

Liggen de kussens ’s nachts buiten?

Ben jij er echter zo eentje die van zichzelf weet dat je die kussens glashard gaat vergeten, ook al vertelt de weerapp dat ’t vijf dagen achter elkaar gaat gieten? Heb je geen overdekte opbergruimte, liggen ze om wat voor reden dan ook de hele zomer in weer en wind en wil je nergens maar dan ook nergens naar om hoeven kijken? Ga dan voor een all weather vulling. En ja, we verklaren ons nader.

waterafstotende stof

Non-stop buiten? All weather dan maar

Speciaal voor jou hebben we onze all weather kussenvulling, deze heet ALTIJD BUITEN®. Dit is een gedeeltelijk waterdoorlatende vulling met gaas aan de onderkant, zodat het water eruit kan lopen (op de foto hieronder zie je de onderkant van deze vulling). Let wel: dit werkt natuurlijk alleen op een bank die ook water doorlaat. Ligt je kussen op een dichtgestuct muurtje, dan heeft een all weather kussen weinig zin.

All weather = all season?

Ja en nee… alles wat continu buiten ligt, wordt vies na verloop van tijd. Dus ook jouw all weather kussens. Maar geen zorgen hoor. Als je de hoezen na de zomer in de wasmachine stopt, verdwijnt elk vuiltje weer als sneeuw voor de zon. Praktisch al onze stoffen kunnen in de wasmachine.

Samengevat

Al met al Sharon: je kunt dus kiezen voor een waterproof stof én all weather vulling. In dat geval betaal je iets meer, maar hoef je nooit meer met je kussens te sjouwen. Heb je een overkapping of kun je ermee leven dat je bij superslechte weersvooruitzichten de kussens af en toe een nachtje binnen moet leggen? Dan ben je prima af met een van onze vele ‘gewone’ en betaalbare waterafstotende stoffen. 

all weather kussens

We hopen dat het duidelijk is voor je, Sharon. Succes met je keuze!

Liefs, 

Danielle 

All weatherexpert bij nofruit 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

5 reacties

 1. De kussens zijn geweldig mooi passent.

  Perfect gemaakt de bezorging was feilloos.

  Ik ben een heel tevreden man.

  Jullie zijn zondermeer een top team.

 2. Ik had nog een vraag. Voor onze vakantiewoning in Spanje zijn we op zoek naar ‘hufterproof’ 😉 kussens voor op de ligzetels . Dit betekent dat ze bestand moeten zijn tegen water, zonnecreme, gemorste vloeistoffen en dergelijke. We dachten zelf aan een soort van kunststof , omdat dit afwasbaar is en mensen dan meestal ook zelf een handdoek erop gaan leggen. Dat gebeurt veelal niet op kussens met stof.
  Hebben jullie een idee wat wij het beste kunnen voorzien ?

  • Hi Karien, in principe zijn de meeste van onze stoffen heel goed geschikt om buiten te laten liggen, maar als je niet voldoende onderhoud kan plegen (lees af en toe de hoezen netjes wassen als er vlekken in zitten) kan je misschien beter voor een iets robuuster stofje kiezen zoals een silverguard of harlow. Dat is dan geen standaard stof en vind je dus niet in onze ontwerptool. Maar mail ons eventjes op hallo@nofruit.nl. Dan zoeken we met jou mee naar de beste stof en kleur.
   Groetjes Danielle

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie