MIJN ONTWERP #5: zithoek

Judith Spaai

Van koude stationshal naar warme zithoek

Judith Spaai styliste

Toen interieur- en kleurstyliste Judith Spaai voor het eerst op deze locatie kwam, was ze meteen enthousiast over het aanwezige licht en de authentieke elementen in de oude stationsruimte. “Naast dat ik de ruimte altijd goed in me opneem, zorg ik er tijdens een intake ook voor dat ik een goed beeld krijg van de mensen én hun wensen. Mijn opdracht in dit geval? Maak van de stationshal een fijne, kleurrijke woonkamer, die niet oubollig is en goed past bij het pand.”

Zitplekken blijven zitplekken

“Door veel vragen te stellen aan de eigenaren, werd al snel duidelijk dat ze houden van comfort, sfeer en gezelligheid én dat ze het karakter van het pand overeind wilden houden. Mijn keuze voor een zithoek met extra zitplekken, op de plek waar vroeger de stationsbankjes stonden, was dan ook zo gemaakt.“

Oudroze in een nieuw jasje

In de nieuwe woonkamer zijn de roze banken ware eyecatchers geworden, samen met het behang. Eigenlijk is het huis op zich één grote eyecatcher. Overal waar je kijkt, zie je oorspronkelijke elementen terug. Het balkenplafondde grote tuindeur en het kleine loketraampje. Er gaan dagen voorbij dat ik minder inspirerende omgevingen tref! 

Puur woongenot

Banken zijn natuurlijk pas zitmeubels als er goede kussens op liggen. Zo wordt het echt een aangename zithoek om te gaan zitten. Om je even af te zonderen als je tijd voor jezelf nodig hebt, of juist om uitgebreid bij te kletsen met alle visite. Dankzij de twee extra banken met comfortabele kussens hebben de inwoners van dit huis nooit meer een zitplektekort. Ze kijken dan ook erg uit naar de postcoronatijd, waarin vrienden en familie weer naar hartenlust langs kunnen komen.” 

Kleurrijke zithoek
nofruit velours kleur

Mijn voorkeuren veranderen met de tijd, interieur staat wat mij betreft nooit stil

Colour lover

Voor de kussens heb ik kleuren gekozen die mooi binnen het kleurenplan van dit huis passen. De banken zijn een kloppend ton-sur-ton geheel geworden en het velours geeft de kussens een rijke, warme uitstraling. Persoonlijk houd ik sowieso enorm van kleur. Mijn eigen woonkamer heb ik ingericht met pasteltinten en op de slaapkamer vind je bij ons diepe, rijke kleuren. Naast kleur kenmerkt mijn interieurstijl zich door design uit Scandinavië, daar heb ik een zwak voor. Mijn voorkeuren veranderen trouwens met de tijd, interieur staat wat mij betreft nooit stil. 

Droomopdracht

Of ik nu een oud huis mag inrichten of de inrichting van een nieuwbouwhuis mag ontwerpen, ik vind het allebei heerlijk. Bij beide soorten projecten begin ik met het kiezen van de materialen en het maken van een kleurenplan. Van daaruit kijk ik verder.Als het even kan, zou ik ooit nog graag een café-restaurant stylen. En oja, tegen een iets groter huis inrichten voor onszelf, waarbij ik een eigen kantoor aan huis heb, zeg ik ook geen nee!” 

zithoek veel kleur
Judith Spaai styliste
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie