De nieuwe eethoek van onze Lennaert

nieuwsbrief

Met twee (bijna) pre-pubers in huis hadden Lennaert en Daniëlle behoefte aan wat meer (stille) leefruimte. Tijdens de verbouwing die volgde om dat te creëren bleek dat de bestaande eethoek met vaste eetbank in de weg zat. Omdat die 'oude' eethoek toch alweer zes jaar oud was – en ja, dat is bejaard voor interieurfreaks als Lennaert en Daniëlle – was het dus hoog tijd voor iets nieuws. Aangezien ze dan toch volop in de verbouwing zaten, pikten ze de eethoek maar even mee. Nu ze toch bezig waren... 😉

Toe aan verandering

“Bij een nieuwe aanbouw en professioneel aangelegde tuin hoort ook een fris en vernieuwd interieur in de rest van het huis”, begint Lennaert. “Het verbaast je waarschijnlijk niet dat het vooral mijn vrouw Daniëlle is die weer eens aan verandering toe was. Zij slijt hele avonden op Pinterest en Instagram, dus je snapt dat ik me in de meeste gevallen door haar laat leiden. Op interieurgebied dan hè, dat dat even duidelijk is.  

Eettafel met dubbel blad 

“Ten eerste moest er een nieuwe eettafel komen. Zo’n mooie ovale. In een rustige kleur en minder opvallend dan onze oude, groene eettafel. En graag met dubbel tafelblad, dat had onze Daan online ergens gezien. Met die extra opbergruimte zouden we voortaan altijd een opgeruimde tafel hebben, was de gedachte.  

We kochten deze tafel bij Craftedspace, een creatief duo van een architect en houtbewerker. En toegegeven, op het onderste blad liggen inderdaad regelmatig iPads, tijdschriften en onze administratie. Ik spot er zelfs af en toe een schoolboek van de kinderen. Als we nu de tafel willen dekken voor het eten, hoeven we niet meer eerst een uitgebreide opruimsessie te houden. Erg fijn.” 

Eetbank met stalen frame 

“Je raadt het al, bij een nieuwe eettafel hoorde een nieuwe eetbank. En dan graag een luchtig exemplaar waar je onderdoor kunt kijken, dat oogt zo lekker ruimtelijk. Onze oude bank was van hout, dit keer leek staal ons wel wat.  

Ik ging aan het schetsen en we lieten deze bank met stalen frame maken. We hebben gekozen voor een flinke zitdiepte van 60 cm, zodat we plek hebben voor lekker dikke rugkussens. Ook de hoogte van de bank hebben we beperkt gehouden, zodat we er een dik kussen op kunnen leggen zonder met onze voeten boven de grond te bungelen. Al met al zitten we nu echt comfortabeler dan op onze vorige eetbank.” 

Best in black

Het stalen frame is afgewerkt met een zwarte coating. Ook al hadden we de keuze uit alle denkbare RAL-kleuren en ging hier dus een echtelijke discussie over groen-blauw-geel en uiteindelijk toch zwart aan vooraf 😉. Wat de dikte van het frame betreft zijn we gegaan voor 3 cm kokerdikte. Je hebt natuurlijk een minimale dikte nodig voor de stevigheid en we zijn hier op het advies van de maker afgegaan. 

Dubbele linnenlook zitkussens 

“Voor de kussens werd het onze gezamenlijke favoriet: de linnenlook stof. Deze stof oogt luxe en neutraal, is goed af te wassen en past goed bij de rest van ons huis. Het leek ons leuk om twee kussens op elkaar te leggen. Omdat het anders dan anders is én leuk matcht met het dubbele tafelblad. Het geeft de eethoek toch net iets aparts, en daar houden we van.  

 

De basis, oftewel het onderste strakke zitkussen, is lekker dik en voorzien van een stevige vulling zodat je niet te ver inzakt. Daar bovenop ligt een dunne, zachte topper en ook de rugkussens zijn in zachte plofversie uitgevoerd. Ons uitprobeersel is goed gelukt vinden we zelf. We zitten stukken langer na te tafelen dan vroeger, en dat was precies de bedoeling.” 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

8 reacties

 1. Hallo ,

  Het ziet er super mooi uit !!
  Wij hebben gisteren kussens- rugleuning besteld bij nofruit. Nu zoeken wij ook een nieuwe ovale eettafel! Deze vinden wij ook heel mooi. Kan alleen niet duidelijk worden uit die site, plus er staan nergens richtlijnen van prijzen. Mag ik vragen rii welke prijs deze tafel gaat?

  Liefs Jikky

  • Hai Jikky, dank voor je compliment… we zijn ook heel blij met hoe het geworden is. Die tafel is ook heel mooi, en zo praktisch met die geheime tweede laag 😉 voor rommeltjes en dingen die je niet in het zicht wil hebben. De tafel komt van Craftedspace, deze ovale versie is 240×95 maar ze hebben ook andere maten en vormen. Voor prijzen kan ik je beter doorverwijzen naar de mannen van Craftedspace zelf. Want wij hebben deze tafel al enige tijd en de houtprijzen fluctueren nogal 😉
   En veel plezier met je kussens straks! Laat ons zeker even weten hoe het er straks uit komt te zien bij je, we zijn nogal nieuwsgierig waar onze kussens allemaal terecht komen!

  • Hai Marieke, de dikte van de topper is 2 cm. Maar als je interesse hebt in zo’n topper kan je het beste even contact opnemen met de zitexperts van nofruit via hallo@nofruit.nl. De vulling die hier in zit is namelijk niet standaard via de website te bestellen. We zien je mailtje graag verschijnen.

   Groetjes Danielle

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie