De Beleving: interieurs voor grote & kleine mensen  

Je hebt soms van die foto’s die voor zich spreken. De foto’s bij dit blog zijn daar een voorbeeld van. De lees-, speel-, terugtrek-, werk- of snoezelplekjes die De Beleving Interieur maakt voor basisscholen en kinderdagverblijven hebben weinig woorden nodig. Toch menen we dat interieurontwerper Mirjam nog iets toe te voegen heeft. Hoe zij en haar collega’s te werk gaan bij het bedenken van zitplekken? Waar ze op letten bij het kiezen van de vorm, kleur en stof van de kussens? Je leest het hier.

De Beleving by nofruit

Ikzelf ontwerp inderdaad vooral interieurs voor kinderdagverblijven, BSO’s en scholen, maar we richten ons bij De Beleving ook op zorg, kantoren, winkels en andere sectoren. Met z’n 32-en ontwerpen en maken we interieurs voor ruimtes waarin grote en kleine mensen werken, leren, spelen, wonen en ontmoeten. Het meubilair wordt in onze eigen werkplaats gemaakt. Niet zo gek dus dat we vanaf het begin al samenwerken met nofruit voor poefen, kussens en bekleding. Ze stikken zelfs speciaal voor ons een eigen labeltje aan de kussens met daarop ‘De Beleving by nofruit’. Als dat geen maatwerk is!

Team met een missie

Je kunt natuurlijk standaard kussentjes bestellen ergens, maar wij kiezen voor eigen prints en bijzondere stoffen en vormen. Een ruimte moet immers inspirerend en uitdagend zijn en passen bij de visie, behoefte en dromen van de mensen die er gebruik van maken. Hoe werk, woon of leer je? Samen met de opdrachtgever bepalen we de richting en we adviseren over de vertaling van visie naar interieur. Daarna gaan we ontwerpen, een kleurenplan maken, meubels maken, inrichten en stylen. We gaan altijd voor het complete plaatje. We betrekken andere ruimtes, zoals een gang of aula, en stoppen niet bij de meubels en kussens maar nemen ook de planten en accessoires mee. Tot en met het dekentje in het poppenbedje! 

Heeft een school een groene missie, dan halen we de natuur naar binnen. Dat deden we bijvoorbeeld met toffe poefen met blaadjesprint en cirkels op de muur in dezelfde print. Ik ben fan van de nofruit stoffen met eigen printjes! En van de sterke en afwasbare stoffen Boltaflex en Silverguard; die kies ik vaak voor kinderdagverblijven. Op dit moment zijn we in gesprek over halfronde poefjes. Deze zijn nog niet gemaakt, maar in de ideeënfase. Nofruit is net zo flexibel, praktisch, eigentijds en stoer als wij. Samen maken we voor ieder project weer iets speciaals.  

Zo maken wij fijne kinderspeel- en zitplekken

Ruimtes indelen voor kinderopvang is vaak best gepuzzel. In een groep moet gegeten en gedronken worden. Daarnaast wordt er gespeeld en gelezen. Ook een theaterruimte, huishoek, bouwhoek en opbergruimte behoren vaak tot de wensen. Ga dat maar eens samen in één ruimte krijgen. Ik kies dan ook graag voor multifunctionele en flexibele meubels. Een kast waarin nog een plekje over is? Die vraagt om een knusse snoezelplek. En een diepe vensterbank? Die leent zich voor een leesplek met uitzicht naar buiten. En hoe handig is het als het winkeltje ook ingezet kan worden als commode en autobaan? 

Ons doel bij het inrichten van een groep, is altijd het gevoel creëren van ‘hier wil ik wonen’. Kinderen moeten zich er thuis voelen. Dat doel kunnen we trouwens met elk budget bereiken. Zowel met een op de muur geschilderd huis als met een getimmerd framehuis maak je een huishoek. De middelen hoeven niet altijd ingewikkeld of duur te zijn.  

Daarom is deze sector zo leuk

In ontwerpen voor kinderen kan ik al mijn creativiteit kwijt, op het vlak van indeling, functie, kleur en vorm. Elke keer wat nieuws verzinnen en nadenken over de behoeften van de kinderen blijft leuk. Hoe gaaf is een snoezelhuisje, dat de andere dag als dierenwinkel of vakantiehuisje dient? Of het verzinnen van de inrichting van een leerplein met (prikkelvrije) werkplekken, een tribune met kussens en flexibel bij te zetten poefjes in alle vormen?  

Wat werken in deze branche voor mij ook fijn maakt, is dat een interieur lang in gebruik blijft. Jarenlang werkte ik als restauranteigenaar en eventstylist. Daar moest ik mijn creaties meestal weer snel afbreken, wat dan toch als zonde voelde. 

Diversiteit aan projecten

Op onze site vind je allerlei soorten projecten. Om even een paar toffe projecten te noemen:  

  • Openbare Basisschool Het Galjoen. Voorheen was de hal een donkere ruimte. Hoe anders ziet het er nu uit! Het groen geverfde ziteiland met op maat gemaakte kussens wordt non-stop gebruikt door wachtende ouders en werkende kinderen.  
  • Cornelis Kinderopvang. We maakten hier o.a. een snoezelhuisje en ronde, stapelbare zitkussentjes voor bijvoorbeeld in een kring.  

Hergebruik

“Hergebruik van spullen is voor ons heel gewoon. Dat wat al in de school aanwezig is en nog prima een ronde mee kan, gebruiken we zoveel mogelijk. Door deuren te wrappen, muren of meubels te schilderen of bestickeren en zitmeubels opnieuw te bekleden bijvoorbeeld. Zelfs een oude bank van Ikea ziet er met een nieuwe hoes of kussen met print weer origineel uit. Niet alles hoeft nieuw. Voor al die kinderen die op dit moment spelen, stoeien, samenwerken, chillen of geconcentreerd aan het leren zijn op onze zitplekken moet de wereld immers langer mee dan vandaag! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie