Hometour nofruit

Hoe zitten wij er als nofruities zelf bij? Dat vraag je je natuurlijk al tijden af. Om je voor eens en altijd van je onwetendheid te verlossen, zetten we een aantal van onze kantoorzitjes op een rij. Stuk voor stuk zelf bedacht en in ons atelier gemaakt natuurlijk.

Ontvangststoel en -bankje

Dit gezellige setje hier boven staat bij de deur als je binnenkomt. Officieel is het onze wachtruimte, maar in de praktijk zit er bijna nooit iemand. Tja, je hoeft nu eenmaal niet vaak of lang te wachten bij ons. 

Zowel de loveseat als het tweepersoonsbankje is een MATE, naar ontwerp van Ed van Veldhoven van Holland Vormgevers. Ed houdt zijn ontwerpen altijd zo logisch en simpel mogelijk. Op de stoel ligt een gestreept kussen in onze eigenste Linnenlook Inca. De tweepersoonsbank heeft nog een mooi Sunbrella Mosaic stofje dat helaas niet meer leverbaar is, maar onze Linnenlook Pax blauw is daar een prachtig alternatief voor. Wij gaan de kussens op dit bankje binnenkort ook een mooie nieuwe hoes geven. Wacht maar af, we delen het vast op onze socials…😉 

Treinzitje

Tijdens het ontwerpen van onze nieuwe kantoorruimte wilden we graag een plek waar we kort werkoverleg konden houden zonder te verdwijnen in de grote ruimte. Ook om even rustig op de laptop te kunnen werken zonder collega’s om ons heen, 1 op 1 overleg te voeren, met klanten te bellen of met een sollicitant of leverancier te kletsen is deze opzet met twee treinzitjes de perfecte oplossing.  

Aan één zijde had de ruimte een betonnen stenen muur, die niet zo fraai oogde en ook nog koud was. Vandaar de keuze om boven de ene treinzit nog een fijn kussen op plank te plaatsen waardoor je fijn warm zit. Daarnaast werkt dat kussen ook nog wat geluiddempend. De zachte mintgroene Sunbrella Solids stof was op dat moment net nieuw in de collectie en geeft een fijne, rustige vibe aan het treinzitje.  

Vergaderruimte

Zie hier onze grote tafel met bankjes. Zodat we er allemaal aan passen. Hier zitten we soms onze lunch te verorberen en gebak te eten als de hond jarig is. Ook groepsoverleg vindt hier plaats.  

Op de eetbanken liggen zit- en rugkussens met verschillende soorten vullingen, stoffen en afwerkingen. Zo kunnen mensen die hier komen kijken naar hartenlust proberen en testen wat lekker zit. De stoffen op de zitpoefjes zijn mooi uitgezocht op kleur, bijpassend bij de frisse groene kleur van de tafel. De oplettende kijker kent deze tafel trouwens wel 😉. 

Lunchtafel

Nog zo’n fijne grote tafel om van alles aan te doen. Soms liggen er kussens op die eens nauwkeurig geïnspecteerd moeten worden, maar alleen nadat de tafel grondig is schoongemaakt en ontdaan van brood- en koekkruimels ;-). Naast lunch- en koffiedrinkplek is dit ook een ideaal brainstormplekje. Een originele actie bedenken? Uniek ontwerp uitdenken? Even afzonderen doet vaak wonderen. 

Voor de kussens op de bankjes hebben we een lekker kleurrijk en vrolijk motief gekozen, zodat het een gezellige plek is om te zitten. Bij de twee banken hebben we verschillende manieren om de kussens vast te maken in de praktijk gebracht. Het vintage vloerkleed onder de tafel is om het geheel af te stylen 😉.

Gestuct bankje

Deze gestucte bank heeft kleurrijke kussens met onze eigen linnenlook stoffen, voor een lekkere Ibiza vibe. Zo kun je zien hoe mooi alle printjes bij elkaar passen en te combineren zijn.  

Pallet bank

De kussens op de palletbank hebben verschillende vullingen en afwerkingen, zodat je het verschil kunt zien en voelen. We hebben hier gekozen voor wat exclusievere stoffen, die niet standaard op de website staan maar wel leuk en fris bij elkaar kleuren. Eigenlijk zitten we hier zelf niet zo vaak, behalve dan misschien Femke als ze  afgezonderd van de rest iemand interviewt voor ons blog.  
palletbank

Roze hocker

Van oorsprong is dit een proefpoef, om eens een ander soort poef te maken dan een ronde of vierkante. Deze rechthoekige variant is multi functioneel want kan dus ook als bankje aan je eettafel. Of als extra zitplek aan het voeteneinde van je bed. Omdat wij hier op de zaak helaas geen bed hebben staan, staat deze rechthoekpoef met roze velours stof in de gang tussen onze kantoren. Bedoeld voor mensen, maar er liggen vaker kussens op die met de post mee moeten. 

Losse zitplekken

Centraal tussen onze zitjes in hebben we allerhande moois uitgestald. Een eetbank, stalen framebank, stapelpoef, losse poefjes en zit- en sierkussens. Ook zie je in dit hoekje weer de MATE, maar dan de fauteuilversie (of faute-uil-versie zoals de jongste zoon van Danielle hem noemt). 

We hebben even overwogen ook onze kantoren nog op de foto te zetten, maar bij nader inzien besparen we jullie onze werkplekken. Al is het maar omdat jullie onze naar zonlicht snakkende bananenplant en volle snoeppot niet hoeven zien. Als je bij ons langskomt voor een persoonlijk zitadvies, mag je even een graai doen in de pot. Beloofd. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie