Van flight case tot droomzitje

velours zitkussen

De 29-jarige Irving uit Amsterdam is al een tijdje in de wolken met zijn op z’n zachtst gezegd originele zitplek. “Ik heb een industriële en tegelijkertijd lekker zittende stoel die niemand anders heeft. Hij is niet te klein én niet te groot, het ideale maatje voor in mijn studio. De goudachtige kleur past goed bij de donkergroene muur en mijn vintage interieur. Ja, ik krijg veel complimenten over mijn droomzitje!”

“Voorheen had ik een grijze bank van 1.80 meter breed, die deed niet veel voor mijn interieur. Bovendien was hij eigenlijk te groot voor mijn appartement van 30 m2. Toen ik deze flight case als accessoire bij Loods 5 zag staan, zag ik er direct een cool zitmeubel in. Met zijn 130 x 70 cm heeft hij de perfecte afmeting. Ik woon alleen, en als er vrienden langskomen kunnen we er prima met z’n tweeën op zitten. Leuke kussens erop en klaar, dacht ik.”

En dan de kussens nog

“Maar met wat random kussentjes op de koffer zat ik allesbehalve lekker. Welk gewoon kussen ik ook probeerde, het was het allemaal nét niet. Alsof ik op een kussen op de grond zat. Dan maar het internet op, waar ik op zich wel gave kussens in velours zag, maar mijn gewenste maat aardig exotisch bleek. Ik besloot zelf iets te gaan maken of samenstellen, en al googelend kwam ik bij nofruit.nl terecht. De gouden stofstaaltjes waren meteen een schot in de roos. Mijn huis had kleur nodig! Toen ik vervolgens ging vragen wat er allemaal mogelijk was, bleek niks te gek. Een bies aan de zijkant? Een knoop in het midden? Ze hebben het kussen precies zo gemaakt als ik het hebben wilde.”

Zit-, eet- en opbergplek in één

Irving gebruik de bank om op tv te kijken, te chillen en te lezen en maakt er dagelijks gebruik van. “De kussens blijken ook ideaal om op te eten”, lacht hij. “Ze worden niet snel vies en zien er na een jaar nog altijd goed uit. Ook zitten de kussens nog steeds lekker, er ontstaan geen kuilen of zo. Wat ook fijn is, is dat de bank tegelijkertijd dient als opbergruimte. Ik bewaar er nu bijvoorbeeld mijn winterkleding in, plus andere dingen die ik even niet nodig heb.”

Voor mij geen massaproducten, ik hou van vintage meubelstukken met historie

Meubels met een verhaal

“Voor mij geen massaproducten, ik hou van vintage meubelstukken met historie. De spullen in mijn studio komen dan ook overal en nergens vandaan. Zo heb ik een oude kist als bijzettafel. En deze flight case is waarschijnlijk gebruikt geweest om spullen mee te vervoeren. Dat zie ik aan de gebruikssporen. De meeste items in mijn huis zijn uniek, vallen op en vormen een mooi contrast in het geheel.”

Klein wonen, ruim denken

“Met standaard meubelen kom je trouwens sowieso niet ver als je klein woont. Ik denk dus ruim! Ik breek mijn hersens over ieder hoekje en verzin continu slimme oplossingen die er ook nog eens gaaf uitzien. Zo heb ik een bed met gordijnen eromheen. Praktisch én hotelchic. Verder stapel ik veel, zodat de hoogte benut wordt, en gooi ik spullen weg als ik er niet helemaal tevreden mee ben. Deze minimalistische leefstijl bevalt me prima. Zou ik meer ruimte hebben, dan ga ik alleen maar proppen. Overzicht en balans in mijn huis geeft rust in mijn hoofd.”

kussen op maat velours
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

 1. Goedenavond,

  Ik zag bij jullie op de site een hele mooie kleur stof velours voorbij komen.
  En zou graag die kleur willen bestellen.
  Maar kan de kleur niet vinden.
  Het gaat om de 29 jarige irving die heeft een bank van 130×70 en in het kussen zit een knoop en staat op de site.( kleur goud)
  Had al gebeld maar je collega Kon het niet vinden
  Zouden jullie mij kunnen bellen of mailen voor de stof en de kleur.

  Gr marjan

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie