Schuivende kussens. Wat doe ik er aan?

Lieve Daantje,

Heel gezellig, onze nieuwe zitbank aan de keukentafel. En de kussens erop zijn ook echt een aanwinst. Waar ik echter niet over had nagedacht vooraf, is de combi gladde bank – losse kussens – beweeglijke kinderen. Elke keer als de kinders weer eens niet stil kunnen zitten, schuiven de kussens van hun plek. Aangezien het geen optie is mijn kinderen tot standbeelden te laten transformeren, hoop ik dat jullie een oplossing voor de schuivende kussens hebben. Hoe zorg ik ervoor dat ze blijven liggen waar ze liggen?

Groetjes Heidi uit Bergschenhoek

Beste Heidi,

Om je eerst even gerust te stellen – ja, we hebben de training klantvriendelijk communiceren gevolgd – ook wij hebben van die stuiterballen van kinderen thuis. Het probleem van de schuivende kussens is ons dus niet onbekend. Wat wij er eraan gedaan hebben? Een simpel anti-slip matje gekocht bij de Action!

keukenbank klittenband

Anti-slip matje

‘Huh, nee echt?’ zul je denken. Ja, echt. Met een los anti-slip matje van Action of Karwei ben je werkelijk in 2 minuten en voor 2 euro klaar. Tussen ons gezegd: dit is geen B-optie maar serieus de beste oplossing, zeker voor banken die tegen de muur staan. Je knipt het matje op maat, legt ’t op de zitting en voilà. Nog een voordeel: met zo’n los matje kun je je kussens nog eens omdraaien ook.

Kussens met klittenband of banden

Voor het geval je nog eens kussens op maat laat maken: er zijn nog andere opties die ervoor zorgen dat zitkussens op hun plek blijven liggen. Zo kunnen we maatkussens voorzien van klittenband aan de onderzijde – waarmee jij de kussens als het ware vastplakt aan je bank – of stoffen banden die om de bank heen zitten. Vooral als je bank in de ruimte staat en niet tegen de muur, zijn dit goede ideeën waarmee je kussens gegarandeerd blijven liggen. Tenminste, zolang je zoons het niet al te bont maken.

Ik wens je veel succes met je kussens. En ook met je beweeglijke kinderen, want dat probleem krijgen we helaas niet opgelost voor je…

Liefs,

Danielle

Antislip-expert bij nofruit

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie