Trendhopper: de interieurtrends voor 2021

interieurtrends 2021

Worden de kleuren knal of rustig komende zomer? Gaan we massaal voor ronde vormen of worden onze zitmeubelen juist kubistisch? Als er iemand zicht heeft op de laatste trends in interieur, is het Marije El Bakkali wel. Als inkoper bij Trendhopper is ze continu op zoek naar nieuwe woonideeën, volop bezig met het uitwerken van kleurthema’s voor het komende seizoen én goed op de hoogte van de ontwikkelingen op interieurgebied. Wat zijn de interieurtrends voor 2021? Ben jij ook zo benieuwd?

Bewust en sober de zomer in

Bij Trendhopper werken ze altijd met drie trends per half jaar. “Om maar met de deur in huis te vallen, dit voorjaar zijn de trends zeker beïnvloed door de coronacrisis en de lockdown”, begint Marije. “In het eerste thema, Conscious Clarity, draait alles om bewustwording. De minder drukke agenda bevalt ons wel, er is meer tijd voor het gezin en voor onszelf en we willen meer contact met anderen. Dit uit zich in zachte kleuren, sobere en simpele structuren, natuurprints en duurzame materialen die makkelijk te combineren zijn. ‘Wat heb ik écht nodig?’, dat is de kernvraag.”

Of toch romantisch of knallend?

Naast dit commerciële thema is er het thema New Romance, waarin relaties, symboliek en verbinding centraal staan. “Hierbij kun je denken aan drukke patronen met bloemen, romantische aquarellen, gemixte prints en een knalroze kussentje hier en daar”, legt Marije uit. In crisissituaties grijpen mensen vaak naar kleur en de natuur, dat zie je hier duidelijk terug. Ook ons derde thema, Colourful Expression, is een reactie op de rauwe werkelijkheid. De drukke prints, felle kleuren en psychedelische kleursamenstellingen zijn een afspiegeling van verzet, strijd, activisme en buiten hokjes denken. Iedereen die van experimenteren houdt, kan hiermee helemaal los!”

Ronde vormen en lichte materialen

Wat de vormen betreft, die blijven volgens Marije deze zomer wat ronder, vrouwelijker en vriendelijker. “Je ziet nog wel de ranke, slanke pootjes en wat ook blijft is webbing, een manier van bamboe weven die je veel in kasten en stoelen terugziet. Verder zit je voorlopig meer dan goed met licht (eiken)hout en ook multiplex wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld bureaus of kinderspeelplekken. De moderne, Scandinavische stijl waarbij less more is, raakt nog niet uit de mode.”

trendhopper bank

Op naar een mannelijk najaar

“De interieurtrends voor 2021 lopen voor het voor- en het najaar aardig in elkaar over. Een tipje van de sluier: ons eerste thema Conscious Clarity loopt door in de herfst, met nude eraan toegevoegd als extra kleur om het nog iets frisser te maken. Bovendien komt er een wat mannelijker thema bij, een beetje Peaky Blinders achtig. Wij noemen deze trend Raw Honesty, waarbij je veel handenarbeid en natuurlijke materialen als wol en steen ziet. En oja, linnen gaan we ook zien, maar dan op een winterse manier.”

Trendhopper DNA

“Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop van de grote meubelen bij Trendhopper”, gaat Marije verder. “Als het gaat om zitmeubelen, let ik altijd op de combi van looks en comfort. Een bank kan er wel fashionable uitzien, als hij niet fijn zit heb je er niets aan. De kwaliteit van het schuim, daar begint het mee. Uiteraard willen we zowel loungebanken met een passieve zit als banken met een actieve zit aanbieden, dus ook hier zit verschil in. Daarnaast wordt de factor duurzaamheid steeds belangrijker. In 2020 hebben we bijvoorbeeld twee duurzame stoffen gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Komend jaar gaan we ook gerecycled schuim gebruiken en verpakkingen maken van omgesmolten metaal. Mensen worden steeds bewuster.”

interieurtrends 2021

Populaire producten, stoffen en kleuren

Op de vraag wat nu het meest verkochte product is, antwoord Marije binnen één seconde. “De grote, grijze bank! Deze matcht met alles, de kleur is tijdloos en met sierkussentjes in accentkleuren wordt gevarieerd. Wat we tegenwoordig wel zien, is dat mensen wat spanning aanbrengen met de soort stof, denk aan velvet en grovere weefsels. Zeker bij kleinere bankjes wordt regelmatig lef getoond. Voor de grote banken geldt dat de meeste mensen op safe spelen.”

Commerciële knaller: bank Gibbs

“Onze Gibbs, een kubistisch model van vorig jaar, is bijvoorbeeld een echte knaller. Het is een grote bank met chaise longue, die in zijn eenvoud lekker op te leuken is met sierkussentjes. Hij is 3.70 breed, heeft weinig losse kussens van zichzelf en is dus makkelijk aan ’t seizoen te matchen. In de grote stad wonen mensen te klein voor Gibbs, maar door het land heen wordt hij erg veel verkocht. Je merkt dat mensen thuis steeds lekkerder willen zitten en meer Netflixen dan ooit tevoren!”

grijze bank

Fashion Statement: bank Amilly

Een compleet andere bank in de Trendhopper collectie is Amilly. “We zagen haar op een beurs en dachten meteen ‘dit is Trendhopper!’ De bank trekt veel bekijks, is allesbehalve standaard en valt in de smaak bij een kleinere groep mensen. Ze wordt echt ingezet als hot item; VT Wonen heeft haar al een paar keer gebruikt in hun programma. Nee, we gaan niet altijd voor de massa. Omdat we een fashion merk zijn, moeten we soms ook een statement maken. Dankzij het trapeze hoekdeel dat rond wegloopt, doen we dat met Amilly zeker.”

blauwe bank

Ontwikkelingen in zitten

Door de jaren heen ziet Marije de zitproducten veranderen. “Banken worden alsmaar groter en uitgebreider en naast de gewone longchair krijg je de zogenaamde beds. Dit zijn elementen die een slag breder zijn, waardoor je samen naast elkaar kunt liggen met de benen gestrekt. Je ziet steeds meer poefjes en krukjes in woonkamers verschijnen. Lekker flexibel en makkelijk bij te zetten als je klein woont. Plant eraf en zitten maar! Ook de woonkeuken wordt populairder naarmate we langer tafelen en wat de eetkamerstoelen betreft, die maken een sprong op comfortgebied. Kekke velvet stoeltjes onder de 100 euro verkopen nog steeds goed, maar de goede zitstoelen met wieltjes, handgreep en kwalitatief schuim in zitting en rugleuning zijn zeker in opkomst.”

Privé showroom

Marije horen praten doet bijna denken dat haar eigen huis een kopie van de showroom is. Maar niets is minder waar, al zegt ze het zelf. “We hebben vier jaar terug een oude graanschuur gekocht die we aan het verbouwen zijn, dus het is juist een zooitje bij ons. Ach, we hebben twee jonge kinderen, dus we vinden het voor nu wel prima. Al heb ik helemaal in mijn hoofd hoe het straks gaat worden hoor! Het wordt een mix van botanisch en modern. Met authentieke elementen, een betonnen vloer, niet alle muren gestukt en zichtbare spanten van 11 meter hoog die we deels laten zien. Ja, het wordt geweldig. Ooit.”

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie