MIJN ONTWERP #9: roomdivider

Sherida

Roomdivider met hoekbank, kast en tv-wand

sherida

Het meest bijzondere aan de hoekbank van Sherida en haar gezin? Dat is dat hij deel uitmaakt van het hoekmeubel dat hun woonkamer van de eetkamer en de rest van het huis scheidt. Hun bankmeubel - of moeten we zeggen de roomdivider of hoekkast - heeft drie kanten. “Aan de ene kant is het een heerlijke zitbank, aan de tweede kant een tv-wand in de woonkamer en de derde kant van het meubel is een hoge kast bij de eettafel”, legt Sherida uit. “Zo is de bank echt het middelpunt van ons huis!”

Hoekje in de ruimte

“Twee jaar geleden kwamen we in deze nieuwbouwwoning in de Noordoostpolder wonen”, begint Sherida. “We wilden graag een open ruimte, maar dit was wel héél erg open… Even overwogen we in het midden van het huis een apart zitje neer te zetten, maar dat zou dan toch raar staan naast de bank en de woonkamer vonden we. Het liefst creëerden we een soort hoekje waarin je jezelf wél even terug kunt trekken maar waar je níet meteen in een aparte kamer zit. Zo is het denkproces begonnen en kwamen we uiteindelijk tot deze roomdivider.”

Bedankt meubelmaker

Al snel kwamen we op het idee van een meubel midden in de ruimte. Niet zo’n scheidingswandje met haard of televisie dat je tegenwoordig wel vaker ziet, maar een roomdivider met verschillende functies aan alle kanten. Met ons schetsje zijn we naar een meubelmaker in het dorp gegaan, we zijn er met z’n drieën eens goed voor gaan zitten en uiteindelijk heeft hij het precies gemaakt zoals wij wilden. De combi van het wit met eiken vinden we mooi, het maakt het strakke net wat warmer. We hebben ook een eiken keuken en eettafel, dus het past allemaal goed bij elkaar.” 

Bank als middelpunt

De bank bevindt zich bij het raam. “Vanuit hier kijk je fijn de tuin in en we zitten hier vaak ’s morgens met een kop koffie. Ook ’s middags is het hier goed toeven trouwens. Als mijn man tv kijkt en ik rustig wil lezen of relaxen, lig ik heerlijk in de hoekbank dankzij de schuine leuning. Aan de andere kant van de roomdivider hangt de tv. Dit muurtje hebben we bewust laag gehouden, zodat de verbinding met de woonkamer in stand bleef. De andere muur, aan de kant van de eetkamer, is wel hoog en fungeert dus als afscheiding. In die kast zitten spotjes en onderin de schuifkastjes passen een hoop spullen. Handig! 

roomdivider
maatkussens bank

Ik hou sowieso erg van lichte kleuren en de Scandinavische woonstijl. Al moet het niet te steriel worden allemaal!

Opruimtruc

De hoek bij de bank hebben we momenteel in gebruik als speelhoek voor onze dochters van 3 en 1. Een betere plek hadden we hiervoor niet kunnen kiezen. De lange kant van de bank is een klepbank, dus aan opbergruimte voor speelgoed geen gebrek. En ook al ruimen we alles niet keurig op ‘s avondsde barbies, knuffels en blokken liggen keurig achter het wandje dus vanaf de woonkamer zie je niets liggen! Fijn als je na een lange dag neerploft en rust om je heen wilt.” 

Kussens voor de fijn en de leuk

De eerste paar weken had de familie geen kussen op de bank. Omdat de losse kussentjes continu wegschoven en bovendien niet comfortabel zaten, kozen ze ervoor een kussen op maat te laten maken. Van meerdere stalen vond ik deze lichte stof het mooist. Hij is gemêleerd wit, met een grijstint erdoorheen zodat je pluisjes en vuiligheid minder snel ziet. In twee jaar tijd heb ik de kussens nu twee keer gewassen en de stof is nog altijd supermooi. Knoeien we er drinken op, dan blijft het er bovenop liggen en is het zo weggepoetst. En als er iets op heeft gestaan en wij hebben op de bank gezeten, dan trekt het deukje in het schuim snel weer weg.”  

Natuurtinten graag

“Ik hou sowieso erg van lichte kleuren en de Scandinavische woonstijl. Al moet het niet te steriel worden allemaal! We hebben al een strakke gietvloer en veel wit, dus als tegenhanger vind je in ons huis veel eikenhout. In de woonkamer staat bovendien een cognackleurige bank, de muur is groen, we hebben taupekleurige gordijnen en de eettafel en eettafelstoelen hebben zwarte metalen poten. Tel hier de roze sierkussentjes op de bank bij op en je bent vast met me eens dat onze interieurstijl een mix van vele is.”  

Ooit nog een haard en piano?

Als Sherida iets nog ooit wil in huis, is het wel een gezellige open haard. “Geen houtkachel hoor, da’s zoveel gedoe. En ook liever geen gashaard, want een rookkanaal aanleggen zie ik niet zo zitten.” Sherida’s hoop is gevestigd op het goedkoper worden van elektrische haarden in een gasloze toekomst. “Een elektrische die niet van echt te onderscheiden is, dat zie ik wel voor me. Verder zie ik mijn kinderen ook wel opgroeien met muziek in huis. Een piano die ook nog eens tof staat in ons interieur? Lijkt me niet verkeerd!”  

scandinavische woonstijl
roomdivider woonkamer
kussens op maat bank
styling roomdivider
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie