Bibelotte: moois voor de kinderkamer

Jacoline Bibelotte

Ze heeft niets met de snelle wegwerpmaatschappij en gaat liever voor mooie, duurzame kwaliteitsproducten die jarenlang meegaan. Dit is meteen ook de reden dat selfmade ontwerpster Jacoline van Bibelotte zo goed bij nofruit past en we elkaar al een paar keer gevonden hebben. “Ik zie meubelstukken als investering in mijn huis. Van de speelgoedbank tot de prints van het beddengoed en behang dat ik ontwerp; al mijn moois voor de kinderkamer is tijdloos en past bij elkaar.”

Van bloemenwinkel naar kinderkamerwebshop

“Toen ik 15 jaar geleden zwanger was van onze oudste en niet meer blij werd van mijn baan in een bloemenwinkel, koos ik ervoor te stoppen met buitenshuis werken. Mijn man was bovendien al vaak weg, ik wilde er zijn voor de kinderen. Het idee voor een webshop ontstond al snel daarna. Ik had mijn moeder kussentjes voor de babykamer laten maken en al snel stelden vrienden en familieleden de vraag of ik dat ook voor hen wilde regelen. Mijn eigen webshop, die ik fijn vanuit huis kon runnen, werd een feit!”

Bibelotte behang
dekbedovertrek kind

Naaifabriekje aan huis

“De grootste stap vooruit maakte ik iets later. Terwijl ik op een beurs stond en een kinderbedje ging lenen bij een van de grootste kinderspeciaalzaken van Nederland, vroegen ze waar ik toch die gave kussens vandaan had. Je voelt hem al aankomen: ze gingen bij mij inkopen! Ik koos de stoffen en mijn moeder – en later ook mijn zus – gingen als een gek aan het naaien. Het balletje ging steeds harder rollen en even later verkocht ik ook beddengoed en stoffen naamslingers.”

Lief behang en beddengoed

Tegenwoordig doe ik nog wel wat in sierkussentjes, maar behang, beddengoed en muurstickers vormen toch echt de hoofdmoot. Ik ontwerp de prints, die altijd subtiel, zacht en lief ogen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het één altijd te combineren is met het ander. Het kleurenpalet blijft door de jaren heen dan ook ongeveer hetzelfde. Ik voeg zeker tinten toe, zoals laatst het vergrijsde blauw en het okergeel, maar waai niet met iedere modewind mee. De collectie is ook vrij constant en wisselt niet per seizoen. Mensen verzamelen mijn spullen en breiden zo met de jaren hun kinderkamer uit.”

bibelotte speelbank
Bibelotte speelbank

Inspiratie is overal

“Als ik tijd heb, kijk ik op Pinterest om ideetjes op te doenOok reizen zijn een bron van inspiratie en een manier om mijn hoofd even leeg te maken. Vooral Scandinavië is favoriet, ik kom geheid met een stapel interieurtijdschriften en een mooi kleurenpalet thuis! Verder speelt mijn directe omgeving een rol. Een wandeling in het bos, een gesprek met een van mijn vijf kinderen… De grote lijn in zowel mijn collectie als mijn eigen interieur is basic en clean. Alles wat ik ontwerp, zou ik ook in mijn eigen huis zetten. 

Meebewegende zitplek

Naast textiel maak ik soms ook ontwerpen voor zitplekken op de kinderkamer. Mijn speelgoedbank – in standaardmaten – wordt bijvoorbeeld goed verkocht. Voor mij moet een zitplek multifunctioneel zijn en met je gezin meegroeienMet het veranderen van je gezinssamenstelling veranderen immers ook je woonbehoeftes.  

 

Zo is een bank met een matraskussen erop ook een zit- en relaxplek. Haal je het matras eraf, dan kun je er een bureautje van maken. Praktische meubels die met de tijd meegaan, daar hou ik van. Bij mij thuis zitten zowel de kleintjes van 3 en 6 als de pubers van 13, 14 en 15 op de speelgoedbank. En laatst heb ik een stuk van een bureau gezaagd en er een bankje van gemaakt. Kussen van nofruit erop en voilà, de pubers hebben weer een nieuwe zitplek op hun kamer.” 

jacoline bibelotte

Blik op de toekomst

Het is tof om te merken dat Bibelotte inmiddels een begrip is in duizenden huishoudens. Is het tweede of volgende kind op komst er moet een nieuwe kinderkamer ingericht worden? Bibelotte behang is voor veel mensen het eerste waar ze aan denken. Mede dankzij Instagram trouwens, dat medium werkt als een tierelier! 

 

Ik zou het heel gaaf vinden als mijn stofontwerpen straks op meer producten te vinden zijn. Op gordijnen en wie weet wel op matraskussens van nofruit?! Daarnaast is de gedachte meer en meer dat Bibelotte niet alleen in de kinderkamer maar ook in de rest van het huis een plekje krijgt. Mijn dessins vinden steeds vaker hun weg richting de woonkamer, speelkamer en keuken. Niet dat ik een breed interieurmerk wil wordenBibelotte is en blijft een label voor kinderspullenMaar zolang het nieuwe product onder de vlag wonen met kinderen valt, sluit ik niets uit.” 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie