MIJN ONTWERP #7: vakantiehuis

Katleen Claes

Banken maken het vakantiehuis

katleen claes

Als je iets aan de Belgische Katleen Claes kunt overlaten, is het wel een vakantiehuis inrichten. Haar vakantiehuis in Frankrijk is er dan ook een om bij weg te dromen. Vooral de verschillende banken in en om het huis, maken deze plek tot hun lievelingsplek. “Dankzij de bijzondere sfeer, fijne zitplekken en mooie stoffen, komen we hier echt helemaal tot rust.”

Juiste bank op de juiste plek

“Op Pinterest zag ik al jaren de tofste banken voorbij komen”, begint Katleen. “Dat doet dan dromen voor het volgende project hè! Voor dit nieuwe project in Frankrijk wilden we vooral op de juiste plek de juiste soort bank. In onze hoekzetel wilden we lekker kunnen hangen. De zitbank aan tafel mocht dan wat strakker. En de buitenbank? Daar wilden we gezellig op kunnen aperitieven en koffie drinken in de ochtend.

Lievelingsbank buiten

De buitenbank is zeker onze favoriet. Daar drinken we in de ochtend gezellig onze koffie in de ochtendzon, s middags liggen de kinderen daar wel eens op om een strip te lezen of wat te chillen en tegen de avond is dit de bank waar iedereen rondom verzameltHier aperitieven we en zetten we de gezelligste avondjes in! In de hoekbank vertoeven we meer als we net wakker zijn geworden. Daar springt iedereen gezellig bij elkaar om nog wat na te wakkeren. En in de avond zien we daar regelmatig een goede familiefilm. 

Wie zit waar

Iedereen van ons gezin heeft zo zijn eigen favoriete plekje in het huis. Onze dochter Roos ploft graag in een hoekje van de bank. Dochter Marieke pakt gewoon het plekje dat nog over schiet en houdt ervan gezellig tegen ons aan te schuren. Mijn man zit niet vaak, maar als hij zit is het steevast op de buitenbank. En ik? Ik zit vooral graag daar waar het gezellig is. Dankzij de mooie kussens en stoffen van nofruit, zit ik overal op mijn plek!” 

katleen claes
katleen claes familie
vakantiehuis brossac
vakantiehuis

Alles wat mooi is, daar vertoef ik simpelweg een stuk liever

Mooie, fijne en gemakkelijke kussens

Decoratie, de juiste kussens en stofjes. Ik heb gewoon iets met inrichten. Alles wat mooi is, daar vertoef ik simpelweg een stuk liever! Een kussen dat eruit ziet om in te ploffen, daar plof ik dan ook graag in. Naast de looks vinden we het comfort en het onderhoudsgemak belangrijk. Een kussen moet goed zitten, en omdat we dit vakantiehuis ook verhuren is het fijn dat de hoezen goed te onderhouden en te wassen zijn. We zijn erg tevreden over de keuze van de stof. Hij heeft een mooie structuur waar je niet alles meteen op ziet. Ideaal voor ons!”

Less is more

“En dan de rest van het interieur. Eerst is er de ruimte, de lichtinval en dan komen de plannen. Een interieur moet voor mij echt groeien. Pas wanneer ik in de planfase zitborrelen de ideeën op en probeer ik op een bepaalde sfeer voort te borduren. Ik hou wel van een ietwat minimalistisch interieur, zonder veel frullen en prullen. Waarin zacht wit de basis vormt en waar natuurlijke materialen zoals hout en mooie recuperatievloeren zorgen voor de warmte die het huis nodig heeft. Dit alles aangevuld met enkele essentiële decoratiestukken, de juiste verlichting en de mooiste stoffen, is ongeveer mijn favoriete interieurstijl.” 

Zonnige toekomst

“Mijn man zal dit niet heel graag lezen, maar ooit hoop ik nog een vakantiehuis op Mallorca te mogen verbouwen. Om daar dan later met de kinderen en kleinkinderen samen te kunnen genieten op de heerlijkste zitkussens in de ondergaande zon. Of dit ooit gaat gebeuren? We gaan ’t zien!” 

eethoek zitkussens
vakantiehuis modern
vakantiehuis gaaf
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie