MIJN ONTWERP #8: de hal

Lisanne van de Klift

Handig bankje in de hal

Lisanne van de Klift

In haar vorige huis zette ze haar peuterdochter steeds op de trap om haar schoenen aan te doen en was de kapstok nogal … euhhh rommelig. Toen ze afgelopen zomer verhuisde, was voor Lisanne van de Klift dan ook één ding meteen besloten: in de hal moest en zou een handig bankje komen. Met maatkussen erop zodat haar dochter erop kan zitten en opbergruimte eronder zodat alle sjaals, tassen en mutsen uit het zicht liggen. Zo gezegd, zo gedaan!

Opbergplek en zitplek in één

“Het uitgangspunt was praktisch”, begint Lisanne. “In onze nieuwe hal zit geen trap, dus ik moest iets anders hebben om mijn dochter op te kunnen helpen en spullen op te leggen. Aangezien de hal maar één dichte muur heeft, met inham, werd het even stoeien en puzzelen om zowel een kapstok als een bankje kwijt te kunnen. Een kast komt zo op je af. Een staande kapstok wordt een zooitje. Dus als ik eens een bank van muur tot muur laat bouwen, dacht ik.” 

De speelgoedbank, maar dan anders

Als interieurblogger zit ik veel op Pinterest en ik zag vaak genoeg ideeën voorbij komen voor wandbrede kapstokken en bankjes. Ook volgde ik Bibelotte al een tijdje, stiekem was ik een beetje verliefd op haar multifunctionele speelgoedbank. Niet te landelijk, lekker strak, precies mijn smaak. Ik had er alleen nog nooit een plek voor gehad. Dit was het moment om haar te benaderen, en zo werd onze nieuwe halbank het product van een mooie samenwerking tussen Bibelottenofruit en mezelfEn blij dat ik ben met het resultaat!”

Rood-wit gestreept kussen

“Omdat een houten bank natuurlijk best hard is om op te zitten en het oog ook wat wil, wilde ik er een tof maatkussen opOok nofruit was een partij die ik al even volgde, dus die keus was net zo makkelijk als die voor Bibelotte. Met dit rood-wit gestreepte kussen zit de bank lekker en ziet de hal er ook nog eens gaaf uit! Ook bij de keuze voor de stof ben ik overigens vanuit praktisch oogpunt van start gegaan.  

hal met bankje
stof gestreept

Ik bestelde stofstalen, heb ze op de bank gelegd en pakte in het voorbij elke dag één staaltjes weg.

Weloverwogen stofkeuze

Normaal hou ik enorm van velvet, maar dat leek me minder handig voor een bankje waar natte boodschappentassen op komen te staan en vieze jassen boven komen te hangen. De stof moest makkelijk af te wassen zijn en tegen vocht kunnen. Daarnaast wilde ik in de hal met effen kleuren een niet te rustige maar ook niet te drukke print. Ik bestelde stofstalen, heb ze op de bank neergelegd en pakte in het voorbijgaan elke dag één staaltje weg. Totdat deze gestreepte overbleef! De rode kleur past perfect bij de muur en het printje is nét even iets spannender dan een effen stof.”

Van ochtendspits tot opruimronde

“Het bankje wordt op allerlei momenten door de dag heen gebruikt. ’s Ochtend in de spits als mijn dochter naar school moet. Als ik boodschappen ga doen en met volle tassen thuiskom. Als we op visite gaan en de nodige spullen verzamelen voordat we de boel inladen. Ook bij thuiskomst stallen we standaard onze spullen op het bankje, voordat ik het even later opruim als de rust in huis is wedergekeerd. Post, sleutels… er ligt bijna altijd wel iets op.” 

Project Willemstad

We wonen hier nu een half jaar en ja, diis echt ons droomhuis. De vloer, keuken en badkamer; we hebben alles zelf uitgezocht en daarbij heb ik me niet ingehouden. Ik ben bewust niet voor neutraal gegaan ‘voor als we het ooit weer verkopen’, maar heb mijn eigen smaak doorgevoerdSommige mensen vinden onze donkergroene keuken gewaagd, wij vinden hem te gek. Het huis van de roze tegels’, noemden de bouwvakkers het hierMet onze aparte keuzes haalden we zelfs de decembernieuwsbrief van de aannemer! En de schilder? Die gebruikte de term ‘project Willemstad’. Terwijl het echt wel meevalt met de kleuren op de muur, er zitten ook witte stukken tussen…” 

Juf en interieurblogger

Naast kleur hou ik zeker ook van balans. Tegenover modern design staat een leuk oud stoeltje en in de strakke keuken ligt een persachtig vloerkleed, dat idee. Ik kies gewoon wat ik mooi vind en dan ga ik aan het mixenMijn liefde voor interieur heeft er altijd al in gezeten. Toen ik jaren geleden een blogspot zag in VT Wonen magazine, ben ik zelf een blogje gaan schrijven over mijn zithoek. Dit was het begin van mijn bloggende leven, naast mijn baan als juf op een basisschool. Ik fotografeer in mijn eigen huis en deel verhalen via Instagram en mijn blog. Neem gerust eens een kijkje op www.lisannevandeklift.nl! 

hal bankje
hal bankje
kleine hal inrichten
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie