Ik wil nieuwe bootkussens. Hoe pak ik dat aan? 

Lieve Daantje,

Mijn vriend heeft me overgehaald. Na een kritische zoektocht op Marktplaats zijn we sinds kort de trotse bezitters van een boot. Al bij de testvaart viel mijn oog echter op de kussens die er niet meer al te fris uitzien. Ik zou hier graag een nieuw, gezellig stofje omheen hebben. De kussens hebben echter een aparte vorm met her en der uitsparingen ook… Hoe ga ik te werk? En waar moet ik op letten?

Groetjes Nicky

Hoi Nicky, We snappen dat je je tweedehands boot graag eigen maakt met nieuwe eersteklas kussens. We begrijpen ook als geen ander dat de eerste vierkante boot nog uitgevonden moet worden, dus we schrikken niet terug van ronde vormen en gekke hoeken. Lees verder en ontdek dat je in een paar stappen jouw ideale bootkussens ontwerpt en bestelt.

De beste bootstoffen

Kussens op een zeilboot, motorboot, kajuitboot of sloep vragen om waterafstotende, vormvaste, kleurechte en weatherproof kussenhoezen. Of ze nu in de kajuit of in de kuip liggen: ze moeten tegen een stootje, zon, wind en water kunnen. Natuurlijk wil het oog ook wat, dus een leuk kleurtje of patroon is hartstikke welkom. Kijk eens in onze uitgebreide stoffencollectie en kies er eentje die waterafstotend, kleurecht en schimmelwerend is (spoiler: dat zijn er aardig wat).

Mal maken voor de vorm

Om de bootkussens te kunnen maken, vragen we je om foto’s van de boot en de huidige kussens, als je die hebt. Ook een schets voor de nieuwe kussens is welkom. Zijn de kussens rechthoekig van vorm? Dan is dit vaak voldoende. Bij niet-rechthoekige kussens hebben we een mal nodig. En liefst ontvangen we ook de oude kussens als je die hebt. Zo’n mal kun je van papier maken en naar ons opsturen. Op deze pagina leggen we je uitgebreid uit hoe je dat doet.

Wanneer bootkussens bestellen?

We gaan even heel eerlijk zijn: je bootkussens bestel je het best na het zomerseizoen. Dan hebben wij hier de ruimte en tijd om het goed te doen, want het voorjaar en de zomermaanden zijn hier soms bizar druk. Omdat de bijzondere vormen en aparte maten van bootkussens om maatwerk tot de derde macht vragen, checken we je schets en mal van voor naar achter. We controleren alles zesdubbel en briefen de toppers in het naaiatelier tot op drie decimalen.
Je snapt het: wil je je nieuwe bootkussens snel hebben? Bestel ze dan in het najaar, dan behandelen we ze met voorrang. En ga jij volgend jaar met frisse, fruitige kussens het vaarseizoen in 😊. Wil je ze per se nu bestellen? Dat kan natuurlijk. We hopen dan op iets meer geduld.

Dus een lekker fris setje bootkussens? Maken we voor je Nicky. Alvast veel vaarplezier!

 

Liefs Daantje

Bootkussenexpert

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie