MIJN ONTWERP #52: Selfmade buitenbank bij het zwembad.

Kae Sutherland

selfmade buitenbank bij het zwembad

kae sutherland op diy bank in portugal

Met de hele familie kochten ze een vakantiehuis in Portugal. Mét zwembad. Dat bad an sich was helemaal top, ze wilden alleen iets meer privacy en een relaxplekje in de schaduw. En dus gingen ze aan de slag met betonblokken, stenen, cement en verf. Met deze buitenbank als resultaat!😍

Jeukende handen

Sinds vorige zomer zijn we – samen met mijn schoonouders en schoonbroer – in het trotse bezit van dit mooie huis. Op het verzetten van wat binnenmuurtjes na hebben we niet veel verbouwd. Het was hier best netjes. Buiten hadden we echter wél een wens: een muurtje met bank bij het zwembad.

Eerst stond hier een lelijke heg. Omdat we minder inkijk wilden, kwamen we op het idee van een muur. Mijn vriend en ik sloegen aan het schetsen op een A4’tje. Vervolgens reden we pak ‘m beet 83 keer naar de bouwmarkt om betonblokken in te slaan. We dachten de klus wel even tijdens een weekje vakantie te klaren, maar het was niet elke dag mooi weer en ’s avonds was het eerder donker dan we dachten. Uiteindelijk hebben we er twee vakanties over gedaan. In dit filmpje is goed te zien hoe we het aanpakten. We zijn best trots op onszelf!

001107658 Kae Sutherland 15 (1)

Golvende stof

Al toen we de bank tekenden wisten we: er moet een lekker dik kussen op komen, zodat we er in zwemkleding lekker op zitten. We kennen nofruit al lang, want voor in ons restaurant hebben we al twee keer binnenkussens van nofruit besteld. Ik wist alleen niet dat ze ook buitenkussens maakten, daar kwam ik pas achter toen ik op Insta om tips vroeg!

Qua kleur wilde ik een gezellig printje om de grote witte muur te breken. Alle tinten in huis zijn beige, dus daar moest het ook een beetje bij aansluiten. Toen nofruit een linkje stuurde met een aantal stofideeën, viel ik meteen voor deze wit met beige Hemp Wave stof van Vyva. Hij past bij de tropische planten en heeft precies het mediterraanse sfeertje dat bij vakantie hoort!

Fijn dat ze actief met suggesties komen. Ik heb er immers weinig verstand van en voor hen is het dagelijkse kost.

Zomers familiehuis

Ook qua vulling heb ik direct het advies van nofruit aangenomen. Fijn dat ze actief met suggesties komen. Ik heb er immers weinig verstand van en voor hen is het dagelijkse kost. Met oud en nieuw waren we weer in Portugal, maar toen was het natuurlijk te koud om buiten te zwemmen.

Vooralsnog liggen de kussens dus braaf binnen. Te wachten tot wij er weer zijn. In de zomer zijn mijn schoonouders er zes weken. Ook ik en mijn dochter zijn er dan regelmatig en mijn vriend sluit zich zo vaak mogelijk bij ons aan. Ik kijk dus enorm uit naar de meivakantie en zomervakantie!

001107658 Kae Sutherland 13

Crea Kae

Eerst nog even hard werken tot het zover is, ik heb een sieradenwebshop genaamd 24Kae. Continu ben ik bezig met ontwerpen en ideeën verzinnen. Ik heb een grafische opleiding gedaan, gewerkt in marketing & communicatie en veel schilderijen voor mensen gemaakt. Dat ik de bank bij het zwembad zelf uitgetekend en gemaakt heb, past dus helemaal bij me. Ook met interieur ben ik graag bezig. Dit vakantiehuis heeft qua kleuren wel een beetje dezelfde look als ons woonhuis in Nederland. Natuurlijke materialen en niet al te hysterische tinten; ik hou ervan. In de toekomst zou ik nog wel een keer de koude, stenen vloer willen vervangen voor iets warmers. Buiten willen we de tuin komende meivakantie wat opleuken met meer bloemen en planten. En ooit willen we het terras iets groter maken, zodat er een langere eettafel past waar we met z’n allen aan kunnen eten. Eerst maar eens een zomer genieten van dit alles en dan zien we wel weer verder!
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie