Kussen met een afwijkende vorm

Lieve Daantje,

Ik wil een kussen ontwerpen voor een zitje in mijn raam. Doordat er een irritant stuk vensterbank in de weg zit, moet hier een uitsparing van 5,8 bij 12,7 cm in komen. Lachen jullie me uit als ik vraag of dit mogelijk is zonder mijn hele huis te hoeven verbouwen, of zeggen jullie ‘tuurlijk meid, kom maar door met dat ‘verzoeknummertje’? Met andere woorden: kunnen jullie voor mij een kussen maken met een afwijkende vorm?

Groetjes Anne uit Empel

Beste Anne,

Allereerst: we hebben wel voor hetere vuren gestaan hier. Wees dus gerust, we vinden je vraag niet belachelijk en hebben je ook nog niet op de zwarte lijst gezet. Dat door jou gewenste kussen met die afwijkende vorm kunnen we gewoon voor je maken. Dus toe maar, die zucht van opluchting is nu op z’n plaats.

Eerder maakten we al kussens voor een boombank, lantaarnpaalbank, ronde loungebank, bootstoeltjes met ronde hoeken en een zitkuil. Jouw maffe vensterbank is dus appeltje-eitje. Tuurlijk vragen afwijkende maten wel om wat extra aandacht en maatwerk; hier staat 30% toeslag tegenover. Maar dan krijg je ook precies wat je wilt!
kussen met afwijkende vorm
kussen met afwijkende vorm

Wat kost dat?

Wil je een beetje weten wat zo’n speciaal kussen gaat kosten? Dat snappen wij wel. Kussens met afwijkende vormen rekenen we altijd uit op basis van rechthoekige kussens. Om een afwijkend kussen uit te rekenen, moeten we er dus eerst een rechthoekig kussen van maken. Teken heel simpel de vorm van je kussen en zet daar een rechthoek omheen. Meet vervolgens zo goed mogelijk die rechthoek op, om de langste lengte en diepste diepte (of hoogste hoogte) te krijgen. Ontwerp vervolgens dat rechthoekige kussen in de ontwerptool. Afwijkende kussens hebben meer aandacht nodig en worden op een iets andere, meer handmatige, manier verwerkt. Op deze kussens berekenen we dus een toeslag. Dit is vrijwel altijd 30% bovenop de prijs van het rechthoekige kussen wat je in de vorige stap ontworpen hebt.

Mail ons een tekening of foto

Soms vragen we je een tekening te sturen, of anders een foto van de plek waar het zitje of het kussen moet komen. Het is de bedoeling dat we een goed beeld krijgen van de vorm en de precieze maten. Op basis van de tekening of foto kijken wij of het zo lukt, of dat we meer informatie nodig hebben.

kussen met afwijkende vorm

Moeilijk geval? Stuur dan een mal​

Was de tekening of foto niet genoeg, dan vragen we je een mal te maken. In de video op onze website leggen we uit hoe je een mal maakt op basis van een bestaand kussen. Als je zoals jij alleen een stoel of vensterbank met rare vormen en nog geen passend kussen hebt, is het een ander verhaal natuurlijk. In dat geval pak je een stuk stevig papier dat groter is dan de zitting. Dat stuk papier leg je op de zitplek en duw je zo goed mogelijk in de gewenste vorm. Vervolgens teken je de mal af op de randen en knip je hem net te ruim uit, buiten de randen dus. Daarna ga je finetunen en óp de randen knippen, zodat de mal uiteindelijk precies op de bank past. Rest je nog de mal op te vouwen, naar ons toe te sturen en vol verwachting bij de deur te gaan zitten wachten op de kussenbezorger.

Don’t forget​​

Let bij het maken en versturen van je mal even op en vermeld altijd aan welke kant je de rits wilt hebbenVergeet ook niet aan te geven wat de boven- en onderzijde moet worden. Je wilt immers niet dat je met aandacht gekozen stofje straks onzichtbaar ligt te wezen en dat je panty steeds kapot gaat door een storende rits aan de voorkant. 

Hopelijk is dit het antwoord op je vraag Anne. We zien je verzoekje graag verschijnen!

 

Liefs,

 

Daantje

Gekkekussen-expert bij nofruit

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie