Kussens opmeten als nieuwe vulling niet nodig is?

Lieve Daantje,

Misschien een rare vraag, maar wat moet ik doen als ik alleen nieuwe hoezen nodig heb en mijn kussens verder nog goed zijn? Moet ik de hele boel opnieuw bestellen, of kunnen jullie ook alleen nieuwe hoezen maken voor me? En is het dan goed als ik mijn oude kussens bij jullie drop, zodat jullie alle kussens kunnen opmeten en de kussenhoezen kunnen maken? Want zelf heb ik geen idee hoe ik kussens moet opmeten zonder vulling precies in z’n werk gaat …

Groetjes Cindy uit Uden

Hoi Cindy, 

Je zou inderdaad nogal gek zijn als je het complete kussen vervangt als de vulling nog gewoon in orde is. Dus alleen nieuwe hoezen maken? Doen we. Maar je oude kussenhoezen bij ons afgooien? Da’s in de meeste gevallen helemaal niet nodig! Met wat tips van ons meet jij perfect zelf hoe groot je nieuwe kussenhoezen moeten worden. Zonder dat we je oude (lees: vieze en kapotte) kussens in handen hebben gehad, zorgen wij op onze beurt voor nieuwe, mooi passende hoezen. 

Kies stof en beken kleur

Kies eerst wat mooie stofstaaltjes uit, zodat je zeker weet dat je de juiste kleur en stof te pakken hebt. Tussen ons gezegd: ik zou de nieuwe Sunbrella stoffen even bekijken. Deze zijn geschikt voor binnen én buiten, blijven jarenlang mooi en zelfs na een aantal jaren zon erop hebben ze nog steeds dezelfde kleur. Enne… bij hun nieuwe kleuren en dessins lik je je vingers af, serieus. Check het blog over onze nieuwste Sunbrella stoffen en je krijgt een helder beeld bij de ruime keuze die je hebt.  

Strak kussen? Meet de vulling!

Heb je een strak kussen? Dan is het de bedoeling dat je de vulling meet. Heb je een compacte vulling (zie foto hieronder), dan meet je gewoon de breedte, diepte en dikte van je kale kussenvulling. Je mag de maat op de halve centimeter nauwkeurig invoeren in de ontwerpmodule, bij twijfel kun je het best afronden naar beneden. Meet bij voorkeur op meerdere plekken van je vulling, zodat je zeker weet dat de hoes straks ook daadwerkelijk dicht te ritsen is.  

kussens opmeten

Plofkussen? Meet de hoes.

Heb je een plofkussen, dan zijn er twee opties. Wat even belangrijk is: je meet in ieder geval niet de vulling, maar de oude hoes! Heb je die niet meer, of twijfel je of jouw kussen onder de noemer strak of plof valt? Neem dan even contact op, dan helpen we je verder. Zo zijn we. 

Heeft je plofkussen een tussenstuk (dat is de stof tussen de voor- en achterzijde van de hoes)? Kies in de ontwerpmodule dan voor het ‘rugkussen strak’. Ja echt, je krijgt dan nog steeds een lekker plofkussen van ons, een beetje een technisch verhaal waar we je verder niet mee lastig willen vallen. Bij deze optie van ‘rugkussen strak’ mag je alle maten exact invoeren (dus breedte, hoogte en dikte van je kussen). 

Heb je een plofkussen met zijnaad- of enkelkoordafwerking? Kies dan voor ‘rugkussen plof’ in de ontwerpmodule. Hierbij mag je de stof ook opmeten van naad tot naad. De maten die je dan meet, kun je invoeren in de ontwerpmodule. 

hoes plofkussen opmeten

Kies optie ‘geen vulling’

Of je nu strakke of plofkussens opgemeten hebt, bij de keuze voor je vulling mag je in elk geval gaan voor GEEN VULLINGGa verder in de ontwerpmodulekies je stof en hop, je hoes mag regelrecht het winkelmandje in. 

Afwijkende vorm?

Heeft je kussen een ronde, driehoekige of andere gekke vorm? Ook dan maken we je nieuwe hoezen met plezier. Want hé, wij houden van anders. Bel of mail ons even en we kijken wat er nodig is. Bij strakke kussens vragen we je waarschijnlijk om een mal of een goede tekening. Bij plofkussens kijken we samen even naar de vorm. Komt goed!

We zijn ervan overtuigd dat het opmeten van je kussens met onze tips gaat lukken, Cindy. En als je nieuwe kussenhoezen eenmaal bij je thuis liggen, stuur ons even een foto van het eindresultaat, vinden we altijd leuk! 

Liefs, 

Danielle 

Kussen-opmeetexpert bij nofruit 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie