Nieuwe kussens ontwerpen. Waar begin ik?

Lieve Daantje,

De tijd dat we het moesten doen met standaard kussens – die nooit echt goed passen en altijd nét de verkeerde kleur hebben – is voorbij. Zoveel is mij inmiddels duidelijk. Dus ja, ik weet dat ik kussens kan bestellen in mijn maat, mijn vorm en mijn kleur. En ook dat ik allerlei vullingen en afwerkingen kan kiezen en zo. Maar lieve hemel, bij het ontwerpen van kussens moet ik zoveel keuzes maken dat ik er duizelig van word! Waar begin ik in godsnaam?

Groetjes Anne uit Amersfoort

Beste Anne, 

We begrijpen je frustratie. Er is ook zoveel mogelijk en keuzes maken is allesbehalve makkelijk… Gelukkig hebben we voor jou en alle andere Annes van deze wereld een handige ontwerptool bedacht bij het ontwerpen van nieuwe kussens. Dat scheelt een hele zoektocht! Als je begint bij het begin en onze handige stappen doorloopt, heb jij over een paar weken je droomkussens in huis.

Stap 1 Voorbereiding: even bezinnen, dan beginnen

Om er maar eens een cliché tegenaan te gooien: een goede voorbereiding is het halve werk. Geef antwoord op de volgende vragen en je bent al een eind op weg richting jouw ideale zitkussens. 

Indeling en opzet
 

Op onze website vind je volop inspiratie voor zitplekken en kussens. Waar hebben anderen voor gekozen? Laat je op ideeën brengen óf wees eigenwijs en ga voor een compleet afwijkende vorm of maat. Bij nofruit eten we onze vingers op bij gekke verzoeken. 

Bepalen van de maat
 

Indeling helder? Dan is het tijd voor de volgende stap: de maten. Deze stap hebben we natuurlijk zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt. Voor elk type indeling hebben we op een rij gezet waar je zoal rekening mee moet houden. Of je nu wel of geen Bob of Bea de Bouwer bent, zo bepaal je eenvoudig de juiste maten. Ja, ook jij met je twee linkerhanden.

Stap 2 Materialen: kies kleur en vulling

Als we het over de materialen hebben, hebben we het vooral over de vulling en de stof. Dit zijn wel de belangrijkste keuzes. Ben jij team hard, team zacht of iets ertussenin? En wordt het knal of basic? 

Team strak en team plof
 

Als je kiest voor plofkussens, zijn we lekker snel klaar wat betreft de vulling. We hebben hiervoor namelijk we de gerecyclede vlokkenvulling. Eventueel met waterdichte binnenhoes als je je kussens altijd buiten wilt laten liggen. Ben jij meer van de hardere zit? Bekijk dan eens onze lekker stevige vulling. Meer lezen over de verschillen tussen de soorten vullingen doe je hier. Ook handig: we hebben een stappenplan waarin je zowel vulling- als stofadvies krijgt. 

Waterafstotende en kleurvaste stoffen 

En dan de stof en de kleur, in deze volgorde. Liggen de kussens in de volle zon? Geen zorgen, ze verkleuren niet. Krijgen je loungekussens regenbuien te verduren? Veel van onze stoffen zijn water- en vuilafstotend. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze All Weather combi van vulling en stof, grote kans dat die aan je wensen voldoet. 

Ook voor de kleur en het dessin van de stof geldt: je hebt lekker veel keuze! Effen, gemêleerd of met een vet patroontje. Leef je uit. Zelfs je eigen stof aanleveren is mogelijk. Op onze stoffenpagina krijg je een idee van de vele mogelijkheden. En ook hier weer: lang leve het stappenplan voor gratis advies. 

Stap 3 Gratis kleurstalen aanvragen

De stof eerst zien met eigen ogen en even goed voelen en testen voordat je ervoor gaat? Tuurlijk, snappen wij. Sterker nog: we vinden het heel verstandig van je, aangezien kleuren er op een scherm toch nét iets anders uit kunnen zien. Met liefde sturen wij je gratis stofstalen. 

Stap 4 Afwerkingen: ’t is jouw feestje

It’s all about the details… Met een randje zus of koordje zo creëer je helemaal jouw persoonlijke zitplek. Verschillende kleuren op 1 kussen? Knopen of biezen erop? Kwestie van smaak en gewoon doen als je het leuk vindt :-). 

Stap 5 Tijd om te ontwerpen

Heb je alles bedacht, gemeten en gekozen? Dan is het tijd om een drankje in te schenken, in je luie stoel te ploffen, je laptop, tablet of mobieltje tevoorschijn te halen en aan de slag te gaan in onze handige ontwerptool. Stap voor stap kom je tot jouw ideale zitkussens.

Tips bij het ontwerpen van jouw nieuwe kussens:

Stap 6 Bestel maar, bestel maar

Bestel je je kussens bij nofruit, dan ben je van een aantal dingen verzekerd. Je wordt geholpen wanneer je wilt, ze worden bezorgd wanneer je wilt en je kussens blijven jaar in jaar uit mooi. Om maar eens wat te noemen. 

Ook als je na het lezen van dit artikel nog twijfelt of een echte stem aan de andere kant van de lijn wilt horen; we zitten voor je klaar. Aarzel niet en bel gerust.  

 Succes en tot snel! 

 Liefs, 

 Danielle 

Kussenbestel-expert bij nofruit 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie