MIJN ONTWERP #3: erkerbank

LINDA RENKEMA

chillen en eten in de erker

Linterieur advies

Toen de foto’s van de erker van Linda Renkema van linterieur Advies in onze mailbox verschenen, vlogen de ohhs en ahhhs over tafel. Onze kussens hadden geen mooier thuis kunnen krijgen! Als interieurontwerpster weet Linda als geen ander hoe je stijl en sfeer combineert met praktisch comfort. Haar eigen eethoek met erkerbank is hier een sprekend voorbeeld van. Wat ons betreft is deze chill- en eetplek inspiratie voor iedereen die overweegt zijn keuken, eetkamer of erker aan te pakken.

Weg keuken, welkom licht

Toen we het huis kochten, stond op deze plek de keuken. Voor mij was meteen helder dat we meer licht moesten creëren door de keuken te verplaatsen, vanzelfsprekend zou hier dan de eethoek komen. Ik wist toen alleen nog niet hoe ik deze precies zou gaan inrichten. Wat ik al wel had bedacht, is dat er een ronde of ovale eettafel zou komen. Een rechthoekige tafel vond ik niet passen gezien de vorm van de ruimte. 

Dertigerjarengevoel 

“De bouwperiode van dit huis (jaren ‘80/’90) spreekt mij van origine totaal niet aan. Ik ben namelijk dol op jaren 30woningen door alle karakteristieke elementen zoals een erker. Door dit element in ons huidige huis toe te voegen – met een moderne knipoog – hebben we toch een beetje dat gevoel kunnen creëren in deze hoek.  

Socials afstruinen

Als een gek ging ik ideeën sprokkelen. Ik geloof dat ik op zoek was naar raamdecoratie toen er een plaatje voorbij kwam van een erkerbank. Dít gaan we doen, dacht ik! Ik appte mijn man, die ook direct enthousiast was, en begon te ontwerpen. Naast interieurwinkels, vakanties, magazines haal ik mijn inspiratie vaak van Pinterest en Instagram. Digitale borden verzamelen is voor mij een goede manier om tot ontwerpen te komen.” 

erker kussens op maat

Ik heb altijd al gefantaseerd over een plek als deze.

Multifunctionele plek in huis

Een maatbank is uiteraard best prijzig. Als je hiervoor kiest, moet je het voor langere tijd een mooie optie vinden. Ik vind dat het ons gelukt is een plek te creëren waar we jaren mee vooruit kunnen. Door de lengte van de erkerbank heeft deze hoek in huis opties genoeg. Nu hebben we een eetkamer en chillplek in één, wat een speels effect geeft. Zetten we er ooit een grotere ovale tafel in, dan hebben we ineens een enorme eethoek. En door bijvoorbeeld te wisselen van kleur zitkussen en sierkussens, zet je weer een totaal andere sfeer neer. 

Afwasbare kidsproof kussens

“Voor nu heb ik gekozen voor kussens die afwasbaar zijn en tegen een stootje kunnen. De kussens worden dagelijks gebruikt en we hebben nou eenmaal een hectisch gezin met jonge kinderen. Erg fijn dat ik de spaghettisaus snel met een doekje kan wegpoetsenOmdat het een vrij grote erkerbank is, heb ik gekozen voor een neutrale, warme en tijdloze kleurMet deze kussens past de bank perfect bij de rest van ons interieur en de keuken.

maatkussens kunstleer
erker maatbank
erker maatkussens

Gezelligheid troef

We zitten zelden in de woonkamer, iedereen blijft eigenlijk in de keuken of eethoek hangen. Vanuit hier kun je lekker naar buiten kijken en aan tafel wordt gelachen en gehuild. Elke ochtend en elke avond zitten we hier om te eten, tussendoor knutselen en werken we aan tafel en ook als er vrienden of familieleden langskomen voor de koffie of borrel zijn we hier te vindenDe kinderen zonderen zich ook regelmatig even af in de chillhoekDoordat de bank zo groot is, schuif je gemakkelijk op om plaats te maken voor meer mensen. En dat is nodig ook! Naast mijn man Anne, dochter Milou (9), dochter Jade (8), zoon Faas (2) woont ook mijn moeder tijdelijk bij ons in afwachting van de oplevering van haar huis. 

Woondroom in de maak

“Ik heb altijd al gefantaseerd over een plek als deze. Nu we een echt grotemensenhuis kochten waar we voor lange tijd in willen blijven wonen, was het moment om deze droom te realiseren. Investeringen doen is toch makkelijker als je er lang plezier van hebt hèOm je een idee te geven van de rest van het huis: het wordt een kleurrijke mix van Scandinavisch, modern, new vintage en design. Ik vind nu eenmaal veel stijlen mooi en giet er graag mijn eigen sausje over. Ongeveer de helft van onze verbouwing is nu klaar, dus we hebben nog wat werk voor de boeg. Gelukkig is inrichten mijn vak én mijn hobby! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie