Hoe kan ik vlekken verwijderen?

Lieve Daantje,

Vanavond schoof mijn schoonmoeder, zoals elke dinsdag, bij ons aan voor het avondeten. Terwijl ze over tafel boog om haar glas rode wijn te pakken, ging ze lelijk onderuit. Het gevolg: een op vier plaatsen gebroken heup én alle wijn over de kussens. Erger nog: en passant nam ze ook nog haar bord spaghetti mee. Hoe lukt het mij om om deze vieze vlekken te verwijderen?

Groetjes Peter uit Rotterdam

Beste Peter,

Allereerst: we snappen je bezorgdheid. Het is ook niet niks wat je hebt meegemaakt. Ga even zitten, adem een flinke teug frisse lucht in en laat alle paniek van je afglijden. Grote kans dat dit allemaal weer goed komt. Want wij zijn een expert in het verwijderen van vlekken. Over een paar dagen zit jij weer gerust en zorgeloos aan je eettafel.

kussenhoes rits
vlekken verwijderen uit kussens
vlekken verwijderen met bleek
kussens wassen

Vlekken uit kussens verwijderen

Ik ga er voor het gemak even van uit dat je geen kunstlederen kussens hebt en dat er dus iets meer dan een vochtig doekje voor nodig is om de vlek te verwijderen. Ik vul ook even in dat je de vlekken niet direct met een zachte borstel, wat lauw water en wasmiddel hebt aangepakt, zoals we op onze website adviseren. Hoe sneller, hoe beter’ is het credo bij vlekken verwijderen.  

Je kussenhoezen wassen

Maar goed, daar heb jij nu niet veel meer aan. De hoogste tijd voor actie dus! Aangezien al onze kussenhoezen een rits hebben, kun je ze eraf halen. En behalve de Flame stof, kun je alle kussenhoezen gewoon op 30 graden wassen. Voor veel stoffen geldt zelfs 40 graden. Hier zie je precies welke wasregels gelden voor jouw stof.

Bleekmiddel of vlekverwijderaar?

Heb je kussenhoezen van Sunbrella of Sunproof? Dan kun je hardnekkige vlekken ook met bleekmiddel verwijderen. Ook is je kussens reinigen met 303 High TechFabric Cleaner™ een idee. Zijn de vlekken echt wat je zegt ingetrokken en doen ze alle moeite te blijven zitten op je kussens? Probeer deze stofcleaner dan eventueel onverdund. Moet jij eens zien hoe ze eruit vliegen.

Droogtips

Let wel even op bij het wassen en reinigen van je kussens: de hoezen mogen niet in de droogtrommel noch onder het strijkijzer. Was je hoezen altijd met de rits dicht en laat ze drogen in de open lucht. 

Succes en nog vele onbezorgde etentjes gewenst.

Liefs,  Daantje

Vlekverwijder-expert bij nofruit

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie