MIJN ONTWERP #2: eetkamerbank

FLEUR LEW INTERIEUR

gezellige eetkamerbank met
comfi rugkussentjes

fleur lew interieur

Een landelijk, industrieel familiehuis. Dat was de wens van de bewoners van het huis dat interieurontwerper Fleur Lew van Lew Interieur mocht inrichten. Aangezien de eetplek het centrum van het huis is, richtte Fleur haar aandacht vooral hierop. “Aan de eettafel start het gezin de dag op, ontmoeten ze vrienden en familie en komt iedereen ‘s avonds weer bij elkaar om de dag door te nemen. Een gezellige eetkamerbank mocht dan ook niet ontbreken!”

Van klantwensen tot persoonlijk plan

Bij de inrichting van de eetruimte speelden meerdere factoren een rol. “Het begint allemaal bij de wensen en eisen van de klant natuurlijk. Ook de ruimte en de grootte van de meubels zijn bepalend voor het uiteindelijke ontwerp”, legt Fleur uit“In dit geval wilden we ruimte winnen en plaats bieden aan genoeg mensen. Als we aan twee kanten stoelen zouden zetten, kwam dat niet handig uit. Zo is het idee voor de eetkamerbank ontstaan. 

Plofkussens for a reason

“Om wel comfortabel te kunnen zitten en niet tegen een harde muur te hoeven leunen, hebben we ervoor gekozen plofkussens op te hangen aan de muur. Plofkussens geven een landelijke look & feel. Een kussen op een haaklat bijvoorbeeld pas ik eerder toe bij een wat strakker interieur. De zwarte, gepoedercoate haakjes waaraan de kussens opgehangen zijn, geven het geheel een industriële uitstraling. Hoe ik bij die haakjes kom? Tja, dat is een creatief proces in mijn hoofd. Kwestie van kaders loslaten en durven experimenteren.”

keukenbank rugkussens

Het is een creatief proces in mijn hoofd. Kwestie van kaders loslaten en durven experimenteren.

Details do matter

En dan hebben we nog het stof- en materiaalgebruik voor de kussens op de eetkamerbank; ook voor deze keuzes heeft Fleur zo haar redenen. “Ik viel voor een blauwe denimachtige stof en combineerde deze met een cognackleurige lederen lus. Zo ontstond er een stoere combinatie, die tegen een stootje kan en perfect in een industrieel interieur past.” Om van het eetgedeelte de eyecatcher van de woning te maken, heeft de ontwerper niet alleen kussens aan de muur gehangen. Ook de grote wandlampen boven de eettafel en de knallende blow-up van een prachtige zwart-witfoto doen een flinke duit in het sfeerzakje. 

Eten, kletsen en werken

“De eet– of keukentafel is altijd een belangrijke plek in een gezinshuis”, gaat Fleur verder. “Hier nuttig je meerdere maaltijden per dag met elkaar, vinden intieme gesprekken plaats en komen de mooiste verbindingen tot stand. In de afgelopen coronatijd is bovendien nog een functie van de eettafelduidelijk geworden, namelijk die van werkplek. Niet iedereen heeft immers de luxe van een aparte studeer- of werkkamer. Reden genoeg dus voor een fijne, comfortabele én gezellige eethoek!” 

keukenbank zitkussen

Voorliefde voor modern design

Op de vraag of Fleur een voorkeur voor een bepaalde interieurstijl heeft, antwoordt ze dat ze houdt van design klassiekers die in een nieuw jasje gestoken zijn. Ik streef ernaar dat mijn meubels en stoffering al zo sprekend zijn dat de rest van het interieur niet veelaankleding meer nodig heeftDat het allemaal kunststukjes op zich zijn, zeg maar. Een uitgebalanceerd eclectisch interieur waarbij ik veel stukken op maat mag bedenken, dat is wel mijn ideale ontwerpopdrachtMooi maatwerk geeft ieder interieur een uniek karakter, zodanig dat zelfs een nieuwbouwhuis ‘eigen’ wordt.” 

Goddelijke opdracht

“Als we dan toch in de categorie droomopdrachten zitten, dan weet ik er nóg wel een”, gaat ze verder. “Ik zou nog ooit graag het interieur van een kerk willen ontwerpen, of van eenander gebouw dat van origine geen woonbestemming heeft. Hierbij moet je op zoveeldingen letten en kun je gave contrasterende statements maken. Met uitdagingen als akoestiek, warmte en indeling. Dulees je dit en heb je zojuist toevallig een kerk, oude molen of andere te gekke woonbestemming gekocht? Je weet me te vinden!” 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie