Welke kleur past hier bij?

Lieve Daantje, 

 

We staan op het punt nieuwe kussens te bestellen voor in huis, maar ik vind het zo moeilijk om keuzes te maken voor de stof. Ik houd op zich van kleur, maar het moet ook weer geen kermis worden. Straks kies ik groen of blauw, maar vloekt het kussen bij het zandkleurige gordijn. Of kies ik een stof die niet matcht met het behang… Help me dus please! Hoe kies ik een stof die past bij mijn interieur? Waar moet ik rekening mee houden en wat is tegenwoordig done en not done?  

 

Groetjes Vera 

Hoi Vera, 

Om je te kunnen adviseren over kleur en materiaal, kijken we allereerst naar het gebruik in huis. Voor een kinderkamer gelden andere regels dan voor de eethoek of de tuin. Voor zover er regels zijn natuurlijk 😉. Vervolgens zoemen we in op jouw smaak en je huidige interieur en halen we de nieuwste interieurtrends erbij. Hoe ziet je interieur er nu uit? Welke trendkleuren en materialen passen daar mooi bij? Check onderstaande vijf interieurtrends voor voorjaar/zomer 2023 maar eens. Misschien is er wel eentje die er meteen uitspringt voor jou! 

1: Bold statements  

Een van de grootste trends van 2023: felle kleuren met een neutrale basis. Of andersom natuurlijk, een neutrale basis met felle kleuren 😉. Combineer een knalkleur op de muur, felblauwe bank of knalgele poef met rustige tegenhangers als een houten tafel of neutrale vloer. Durven mag, maar punten van rust zijn welkom.  

2: Warme ton sur ton

Onze meest gekozen stofstalen laten het al zien: we gaan massaal voor een warm en natuurlijk kleurenpalet. Met een neutrale lichte basis en aardetinten als zandkleur, beige en taupe. Combineer deze lichte kleuren met warme houtsoorten erbij en je contrasterende ton sur ton interieur is een feit. 

3: Rustgevend blauw

Frisse combinaties met blauwtinten als kobalt, pastelblauw, ijsblauw, nachtblauw, turkoois en wit zijn het helemaal. Vele tinten blauw maakt samen toch een rustig geheel. Ook voor een eyecatcher is blauw een goede kleur. Welkom blauwe bank of blauwe muur! 

4: Natuurlijk en duurzaam

Met warme natuurkleuren halen we buiten naar binnen. Denk aan warm rood, roestkleur en bruintinten, maar ook aan groen en beigeNatuurlijk materialen zoals hout en linnen matchen hiermee als een malle.

5: Groen en paars

Dit seizoen mag er contrast zijn in de kleuren. Paars en groen worden bij deze trend niet willekeurig samen genoemd, zij liggen tegenover elkaar in de kleurenwaaier. Dus ga voor die groene muur en experimenteer erop los met paarse accenten in je interieur zoals een paarse bank of poef. Tof! 

Finntage

Stoffen matchen met stoffen

Dan nog de vraag wanneer een stof wel of niet bij een andere stof past. Hoe vaak we hier niet de opdracht krijgen een stof te vinden die op de stof van de bank lijkt…  Ons advies is dan: neem óf precies dezelfde stof óf zoek het contrast op (zie trend 2). Nét niet is het zeg maar helemaal niet.  

Wat een goed idee kan zijn, is dezelfde tint nemen maar een andere structuur. Of een andere tint in hetzelfde materiaal, dan krijg je het ton sur ton effect. 

 

Terug naar jouw interieur Vera. Een zandkleurig gordijn zei je. En je houdt van kleur. Dat kunnen we met trend 1 en 4 supergoed uit de voeten lijkt ons 😊. De groene Sunbrella Heritage, gemaakt van recyclede stoffen, is erg mooi. En wat denk je van onze linnenlook met een kleurig patroontje? 

Stuur ons anders eens wat foto’s toe, ik en mijn collega’s Roxanne en Gabriella adviseren het liefst op basis van bestaand beeld. Vervolgens sturen we met liefde stofstalen toe, zodat je een topkeus kunt maken voor je nieuwe kussens. 

Tot snel! 

 

Liefs Gaabje, (interim Daantje) 

Kleur- en stylingexpert  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie