MIJN ONTWERP #35: ronde raamzit

Tanja van Hoogdalem

Raamzitje met ronde vorm

portret tanja van hoogdalem

Dit gezellige raamzitje vind je op het kantoor van interieurstyliste en blogger Tanja van Hoogdalem in hartje Dordrecht. Tanja is een bekende van nofruit en werkt voor onder andere Karwei, FonQ en vtwonen. Deze raamzit past helemaal bij haar liefde voor ronde vormen en passie voor DIY-projecten. Ook wij zijn fan!

Eigen signature

Dit raamzitkussen is niet het eerste kussen dat Tanja bij nofruit liet maken. Vorige lente maakten we prachtige kussens met ronde vormen voor haar zelfgemaakte eetbank. “Je kunt wel zeggen dat organische vormen mijn ding zijn”, vertelt Tanja. “Niet alleen thuis komen ze terug, ook hier op kantoor. De ronde vorm paste gewoon perfect omdat het raam rond loopt. Ook de kantoormeubels die ik gemaakt heb, hebben ronde vormen. Ik vond het leuk om daar op voort te borduren.” 

raamzit tamja

Halfrond zitkussen

“Deze kussens zijn op een andere manier gemaakt dan die van mijn eetbank thuis. De voorkant van de kussenvulling is afgerond door letterlijk een schuimcilinder in tweeën te snijden. Het zitkussen loopt dus echt halfrond aan één kant. Dat had ik zo bedacht omdat het mooi zacht oogt en het kussen op deze manier precies past bij de ronding van het raam.” 

Zachte, glanzende stof

“Voor de stof had ik mijn oog vorig jaar al laten vallen op deze lichte, fluweelachtige Verotex met een glansje erin. Voor de eettafelbank durfde ik het vlektechnisch toen niet aan, maar aangezien we op kantoor minder pastasaus eten kwam de kleur hier wel door de selectie. De gebroken witte stof is net iets zachter dan de stof op mijn eetbank. Hij heeft een mooie structuur, dat geeft een lekkere dosis sfeer en een chique uitstraling. Van de stof die over was, heeft nofruit nog wat sierkussentjes gemaakt. Die heb ik gemixt met wat printkussentjes en tegen het glas gezet. Staat superleuk!” 

Door de inham valt het iedereen op dat het zo mooi op maat gemaakt is.

Ruimte optimaal benutten

Als ik niet in mijn werkplaats bezig ben met meubels maken, doe ik hier mijn kantoorwerk. Ik deel de ruimte met mijn vriendin, die een bedrijf in outdoor bootcampen heeft. Het is hier niet heel groot, en toch wilden we in de ruimte waar je binnenkomt graag een zitje creëren. Waar we klanten kunnen ontvangen en even gezellig kunnen zitten met een kop koffie. Om daar plek voor te hebben, moesten we creatief met de ruimte omgaan. En ja, dan is maatwerk altijd de oplossing. 

Onzichtbare opbergplek

“Omdat we niet in de kijker willen zitten als we aan het werk zijn en onszelf moeten kunnen concentreren, konden we van de ruimte bij het raam geen werkplek maken. Dat was dus de plek waar het zitje moest komen. Onder het bankje zit een handig luikje. Zo hebben we onzichtbare opbergruimte, waar we kantoorspullen in kunnen bewaren. In de zomer willen we ook een bankje buiten op straat zetten. De kussens voor dat bankje kunnen we dan mooi in deze binnenbank opbergen.” 

Gelijk gezellig

“Deze raamzit is nu twee maanden af en we hebben al veel complimenten gekregen van voorbijgangers. Het zitje is het eerste dat je ziet en dus ons visitekaartje. Door de inham valt het iedereen op dat het zo mooi op maat gemaakt is. We hebben er al een paar keer met klanten gezeten. En met elkaar trouwens. Het blijkt de ideale plek voor een relaxed pauzemomentje na een paar uur bikkelen achter de laptop!” 

Van binnen naar buiten

“Ik ben net klaar met mijn opleiding Ecologisch tuin ontwerpen, dus ik focus me de komende tijd wat meer op buitenmeubels. Een loungebank of ligbed, iets in die trant gaat er wel komen denk ik zo. Ik wil ook nog een verhoogde bak voor mijn moestuingroenten, dus ik heb genoeg te doen! Het feit dat ik me zowel op binnen- als buiteninterieurs richt, maakt mijn werk nog interessanter. Ik maak graag de verbinding tussen het huis en de tuin. Hoe maak je van de tuin een verlengde van je huis? Hoe trek je je interieurstijl door naar buiten? Mijn werk is hartstikke afwisselend en ik verveel me geen moment.” 

keuken tanja van hoogdalem
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie