MIJN ONTWERP #21: wandbankje

Melissa van Well-
Dijkshoorn

Zitten met haardzicht

Melissa van Well

‘Ons jaren ‘30 droomhuisje op de Pieter Post’. Zo luidt de bio van Melissa van Well-Dijkshoorn op Instagram. En een droomhuis is het inderdaad na 4,5 jaar klussen! Aan ons toont Melissa haar maatkast met eigen bedachte wandbankje ernaast. “Het is hier heerlijk zitten, alleen of met z’n tweetjes. Met een kop koffie naar de open haard kijken is zó rustgevend. En oh ja, de kinderen gooien er ook rustig hun speelgoed en schooltas op…”

Dubbele wens

Wat we meteen duidelijk hadden, was dat we een open haard in ons nieuwe huis wilden. Er zat al een rookkanaal en we wilden geen extra schoorsteen, dus de plek stond vast. Helaas betekende dit dat we de haard niet vanuit de zithoek kunnen zien. Tegelijkertijd hadden we een lange muur die schreeuwde om een grotere kast dan het poppenhuiskastje dat wij meebrachten. We kwamen op het idee een kast te maken waar we ook in of bij konden zitten, zogenaamd een wandbankje, want vanaf die plek was de open haard wél vol in beeld. 

Kekke customized kast

Het merk Tylko was me online al vaker opgevallen. Deze kasten kun je helemaal naar eigen wens customizen. Plankjes, deurtjes, hoogte; you name it. Ik koos voor deze witte van multiplex, met verspringende vakken in verschillende formaten. Het bijpassende Tylko schoenenkastje kocht ik erbij en liet ik op precies de juiste hoogte maken. Het lijkt nu net een doorlopend wandmeubel.” 

Rug tegen de muur

Goed, toen konden we zitten. Maar om lekker te zitten, moesten er kussens komen. De losse kussentjes die ik eerst kocht, waren het zeg maar net niet. Het zag er rommelig uit en zat niet lekker. Omdat ik ooit ergens had gezien dat iemand kussens aan een soort stok had opgehangen en ik ook al buitenkussens had van nofruit, mailde ik hen. Staande rugkussens zouden waarschijnlijk tussen de muur en het kastje vallen, dus was mijn idee voor hangende rugkussens haalbaar? 

wandbank maatkussen

Sluikreclame

Vanuit hun advies gingen we doordenken en kwamen we op het idee van de haken en lussen. Ik werd goed geadviseerd over de dikte van de kussens en de bevestiging van de lussen; echt een superservice bij nofruit! En nee, ik maak geen gevraagde reclame of zo. Elke euro van mijn kussens is zelf betaald 😉. Op de site vond ik vervolgens een gave zandkleurige stof, ik noem het zelf kartonkleur. Zonder vooraf stalen op te vragen bestelde ik de zit- en rugkussens. Dat impulsieve past wel bij mij, ik wil nieuwe dingen altijd snel hebben! Gelukkig pakt het meestal goed uit, zo ook nu. De kussen passen perfect bij de accessoires in huis.” 

In ons interieur staan vier p’s centraal: plants, plywood, pink & preloved

wandbank

Hang jij de kussens even op?

Het vinden van goede en mooie haken was nog de grootste opgave. We zaten midden in coronatijd dus live kijken zat er niet in. Ik opende zelfs een poll op Insta. Uiteindelijk vond ik deze rozekoperen haken bij een badkamerspecialist, het zijn eigenlijk handdoekhaken. Ze zijn niet te zwaar  best fijn als je muren van betongruis hebt – en toch stevig genoeg. Als er een beetje aan een kussen getrokken wordt, blijft alles keurig op z’n plek.”  

Lezen, spelen, opbergen en koffiën

Sinds het wandbankje af is, gaan de kinderen er regelmatig zitten. Of ikzelf met een boekje. Open haard aan, koffie erbij en vlammen kijken maar! Het gebeurt ook regelmatig dat er speelgoed op uitgestald staat of dat mijn oudste zijn jas en gymtas erop gooit als hij binnenkomt na een lange dag school. Achter de deurtjes is de kast een ideale opbergplek en als we na coronatijd weer kinderverjaardagen gaan vieren, zie ik dit bankje ook wel als extra zitplek. Midden in de kamer ja, alles beter dan de traditionele kringverjaardag!” 

Plants, plywood, pink & preloved

“In ons interieur staan vier ps centraalplantsplywood, pink & preloved. Ik houd van veel groen in huis en knutsel graag zelf dingen in elkaar. Zo bouwde ik een hanglamp van de kringloop met behulp van een koperen waterleidingbuis om tot leeslamp en maakte ik een radiatorombouw en waskamer op zolder van onbewerkt hout. De kleur roze is vervolgens een stukje overcompensatie – ik woon samen met drie heren – en tot slot heb ik een grote liefde voor vintage. Waarbij ik altijd de balans tussen vintage en design zoek trouwens. Soms geef ik net wat meer geld uit aan iets waar ik ook echt lang mee doe, daar heb ik geen moeite mee. De afgelopen maanden ben ik mega aan het ontspullen geweest, met meer rust in huis tot gevolg. Heel fijn! 

crosley pickup

Beroemd bankje

“Voordat wij in deze woning kwamen, woonden er nonnen in. Kortom: het was netjes onderhouden maar enorm gedateerd. De vloeren en meeste muren lieten we zitten, de rest pakten we aan. Of we zo’n project als dit nog eens aan durven? Zeker, maar een volgende keer besteed ik meer klussen uit! Al ben ik wel trots dat we dit helemaal zelf gedaan hebben. Het grootste compliment kregen we laatst, toen ik via Instagram benaderd werd door Crosley Radio Europe. In plaats van in een studio wilden ze hun nieuwste limited edition platenspeler in een echt interieur fotograferen. Zo gebeurde het dat ons bankje het zelfs geschopt heeft tot het Insta account van Diggy Dex!” 

Meer zien van Melissa’s interieur? Volg haar op Insta: https://www.instagram.com/p/CQ9U1imjt1A/ 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie