MIJN ONTWERP #22: kastnisje

Mathilde Schlappi

Knus nisje in de woonkamer

kastnisje woonkamer

Sfeer creëren in hun strakke nieuwbouwwoning, dat was de missie van de Brabantse Mathilde Schlappi. In plaats van rechttoe-rechtaan en standaard wilde ze een gezinshuis vol originaliteit en eigenheid. En dus ging ze aan het puzzelen en zette ze haar handige zwagers aan het werk. Het resultaat in de vorm van dit gestucte kastnisje in de kamer mag er zeker zijn!

Ikea hack

“We wonen hier nu 2,5 jaar, dit is onze eerste nieuwbouwwoning. Omdat ik niet 100% hetzelfde huis als de rest van de straat wilde, bedacht ik een wandmeubel voor de muur van vier meter lang in de woonkamer. Ik ging rekenen, meten en uittekenen. De tv moest erin komen en verder kochten we twee simpele Ikea kasten (model Besta) met vier deurtjes. Deze kasten namen we mee in het stukwerk, zodat ze wat minder Ikea uitstraaldenNaast de tv-hoek hadden we ruimte over en zo is de nis van 105 cm breed ontstaan. Gemaakt van betonblokken, gipsplaten en stukwerk dus! 

kastnisje
wandnisje verven

Veloursfan

Wat diepte betreft is wel rekening gehouden met de benodigde zitruimte, we maakten de nis 44 cm diep. Na een jaar lang te zeggen ‘dat we nog steeds een kussen moeten bestellen’, vroeg ik eindelijk stalen aan. Ik kende nofruit al via social media en van een lichtgrijze, oudroze en donkerder grijze stof is deze velours grijze stof de winnaar geworden. Ik vind velours ideaal met kinderen en een hond. Het is onderhoudsvriendelijk omdat vuil er op blijft liggen. Ook hondenharen veeg je er makkelijk van af. De warme grijze kleur matcht goed met de lichtgrijze kasten van Ikea. Het lichtgrijs en oudroze heb ik trouwens niet helemaal afgeschreven, ik heb nu sierkussens in die kleuren op het bankje liggen. 

Spiced honey

Naast de kleur moest ik natuurlijk ook nog de dikte en vulling van het zitkussen kiezen. Ik checkte de website en besloot voor de minimale dikte te gaan, aangezien het geen dagelijkse zit is zoals een keukenbank of zo. En oja, ik wilde een rits in de kussenhoes, zodat de hoes uit te wassen is indien nodig. Gelukkig bleek zo’n rits er standaard al in te zitten. Het nisje zelf was de eerste tijd wit, maar ik miste wat warmte. Volgens mij heb ik nog een restje spiced honey staan, dacht ik bij mezelf. Dus hup, aan de slag en een middag later was het af. 

kastnisje
kastnisje maatkussen

De chillplek ziet er leuk en gezellig uit en ook daar was het me om te doen

Nisje voor de sfeer

Niet alleen onze kinderen van 8 en 11 zitten hier wel eens met hun tabletook onze hond van bijna een jaar springt er wel eens in. We zeggen dat hij niet op de bank mag, maar dat lukt nog niet helemaal… Ik had vooraf ook in mijn hoofd dat we de zitplek zouden gebruiken bij feestjes en dat ik in het kastnisje boekjes zou gaan zitten lezen met een cappuccinootje erbij. Het idyllische plaatje zeg maar. Nou, in de praktijk is dat er pas twee keer van gekomen. Druk, je kent ’t wel. Maar hé, de chillplek ziet er leuk en gezellig uit en ook daar was het me om te doen. Ik ben er nog altijd blij mee!” 

Woondroom

“Ooit zie ik ons wel wonen in een oude, mooie boerderij. Maar die moet dan wel twee straten verderop te koop komen, want ik wil ons dorp Berkel-Enschot niet uit! Binnen vijf minuten in de winkel staan voor boodschappen? Ideaal. Dit voorjaar hebben we een overkapping gezet en sindsdien omarmen we het buitenleven meer. De sfeer van binnen is doorgetrokken, het zwart met de warme kleuren. Heel fijn, omdat we er vanuit de woonkamer zicht op hebben. Toen we dit huis kochten zeiden we genoeg ruimte te hebben en dat dit ons huis voor de komende twintig jaar was. Dan denk ik nu nog steeds, maar zeg nooit nooit hè!” 

Meer zien van Mathilde? Volg haar dan op Instagram.

bank velours
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie