Ga ik voor een buitenstof of binnenstof?

Lieve Daantje,

Voor het vensterbankzitje in onze verbouwde keuken is mijn oog gevallen op de Copacobana stof. Lekker gemêleerd, stoer en niet te besmettelijk. Helaas is deze stof vooral geschikt voor buiten, lees ik. Ook de Sunbrella stof vind ik tof. Niet te clean, niet te effen, precies goed. Maar ook dit is een buitenstof… terwijl ik iets zoek voor binnen. Kan ik deze stof dan wel kiezen, of moet ik per se voor een binnenstof gaan?

Groeten Hester uit Noordwijk

Lieve Hester, 
 
Om ons uitgebreide antwoord dat hieronder gaat komen alvast samen te vatten: buitenstoffen kunnen altijd en overal. Een binnenstof is alleen voor binnen. En om het nog wat makkelijker te maken: de meeste stoffen zijn buitenstof en binnenstof in één. 
Laat ons onszelf nader verklaren. 🙂

Buiten velours en kunstleer kan alles overal

Het merendeel van de stoffen in onze collectie is waterafstotend, en dus geschikt voor zowel binnen als buiten. Er zijn ook enkele stoffen die minder goed met water kunnen omgaan, namelijk nofruit velours en Flame kunstleer en de Homie Gaia, Homie trend Boucle, Homie Cozy, Homie trend Rib en de Homie Velvet. Dit zijn dan ook echte binnenkeuzes.  

buitenstof
velours binnenstof

Water- en vochtafstotende stoffen

Of een stof geschikt is voor binnen of buiten heeft vooral te maken met de waterafstotende eigenschappen en kleurechtheid. Binnenstoffen kunnen verkleuren als ze buiten liggen en reageren anders op een regenbui dan stoffen die ook geschikt zijn voor buiten. Je kunt velours of kunstleer dus wel buiten leggen, zeker onder een overkapping, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat je er minder lang plezier van hebt. Wil je buitenkussens die weer en wind overleven? Lees dan ook even dit blog over all weather kussens.

Buitenstof juist handig voor binnen

Andersom is een stof die kleurecht en extra water– en vuilafstotend is natuurlijk altijd goed. Afwasbare kussens zijn niet alleen buiten maar ook binnen heel handig. Wij denken even aan onze eigen knoeiende kleuters en omvallende wijnglazen...  

Dus Hester, in jouw geval zouden we zeggen: dóen die Copacobona of Sunbrella! Welke stof je ook kiest, voor binnen maak je altijd de juiste keuze.  
 
Succes en alvast veel zitplezier in de vensterbank! 
 
Liefs Daantje 

Binnen- en buitenstofexpert  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie