MIJN ONTWERP #23: lounge- & leeshoek

Souraya Hassan - Binti Home

Kinderkamer in Arabische sferen

binti home

Zo jong als hij is, de 2,5-jarige zoon van Souraya Hassan is nu al een boekenwurm. Van de avonturen van Bobbi tot sprookjes uit duizend-en-een-nacht, hij krijgt er geen genoeg van. Nou, wij zouden het ook wel weten als we zo’n lekkere leeshoek op onze slaapkamer hadden.

Peuterproof

“De verhuizing van babykamer naar peuterkamer betekende dat de boel opnieuw ingericht moest (of beter gezegd mocht) worden”, begint Souraya. “Ik wist al zeker dat ik een vloerbed wilde. Met houten frame eromheen en planten erboven, lekker knus! Omdat Younes zelf uit dat bed kan lopen, wilde ik de kamer verder zo leeg en laag mogelijk houden. Geen kasten of zo, dat zou de kamer veel te vol maken. Maar wat deed ik dan met de overgebleven ruimte? Aangezien hij houdt van boekjes lezen, besloot ik een comfi leeshoek voor Younes te creëren.”

leeshoek

Koninklijk chillen

De chillplek is een knipoog naar de Arabische zithoek. Je kent ze wel; van die grote Marokkaanse matraskussens. Dat lounge-idee wilde ik hier ook. Vandaar dat ik koos voor één groot, dik kussen op de grond, dat geeft het ultieme plofgevoel. Het kussen is 100×90 cm en fungeert naast leeshoek ook als relax en verstopplek. 

Kleurenpalet

Het loungekussen is gemaakt van een linnenachtige stof. Hij is niet helemaal effen en ook niet spierwit, maar heeft net even een iets warmer tintje. Op zich ben ik enorm fan van kleur – en een gekleurd loungekussen was ook echt gaaf geweest – maar omdat deze kamer al best kleurrijk is, koos ik bewust voor een lichte tint. Hij heeft al een groene muur, okergele muur en oranjebruine klamboe, deze ecrutint is goed voor de balans. Het totaalplaatje vroeg hierom. De stof Southend is daarnaast niet te grof en ook niet te glad: precies stoer en stevig genoeg voor een jongenskamer!”

Daar hou ik sowieso van: werken met spullen die je al hebt

Aankleding is alles

“Alleen een bed en kussen op de grond is natuurlijk ook maar kaal, ik ben wel van de aankleding. De klamboe hing eerder boven zijn wieg en ledikant, die heeft op zolder liggen niks doen totdat ik hem opnieuw gebruikte. “Daar hou ik sowieso van: werken met spullen die je al hebt. Ik heb nog twee boekenplankjes opgehangen op zijn hoogte, zo ontstond dit gezellige hoekje. Younes zit hier best vaak. Dan pakt hij zijn grote teddybeer erbij, heel schattig. En soms doetie de klamboe dicht, dan heeft hij zijn eigen tentje.  

binti interieur

Slapen als een sjeik 

“De oplettende lezer had vast al gezien dat zijn kamer geïnspireerd is op zijn roots. We zijn 50% Nederlands en 50% Egyptisch, daar passen rijke stoffen en warme aardetinten bij. Verder staat er een grote (nep) bananenplant in de slaapkamer voor het bohemien gevoel. Voor het persoonlijke tintje liet ik iemand die ik via Instagram ken twee schilderijtjes maken. Het zijn simpele tekeningen van een molen en een kameel, heel toepasselijk. Het geborduurde Arabisch alfabet dat mijn Nederlandse moeder ooit voor mij maakte, hangt er ook. Deze vind ik nog steeds erg bijzonder, aangezien ze het Arabische schrift niet beheerst!”  

Creatieve genen

“Ik kan wel zeggen dat we sowieso een creatieve familie zijn. In Younes’ leeshoek ligt ook een gehaakt sprei dat mijn moeder gemaakt heeft. Zelf was ik iets van negen jaar toen ik ook een oosterse slaapkamer had, inclusief klamboe waaronder ik heerlijk tijdschriften kon lezen. Ongetwijfeld gevoed door mijn moeders maakdrift ben ik nu ik groot ben bezig met interieur. Al vanaf mijn twaalfde wist ik dat ik interieurarchitect worden en dat is goed gelukt. Kleuradvies geven, ontwerpen, vlogs opnemen, fotografie; ik word er blij van! Niet alleen professioneel, ook thuis blijf ik continu in beweging. Ik kan haast niet wachten tot Younes toe is aan een kleuter-, kinder- en tienerkamer ;-).” 

leeshoek
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

1 reactie

  1. Lieve Souraya,

    Wat een PRACHTIGE kamer heb je voor Younes ingericht. Ik wil het liefst de kamer zo overnemen en bij ons zoon neerzetten 🙂

    Mag ik vragen waar ik het bed kan kopen? Het ziet stevig uit en heeft een mooie zachte tint.

    Alvast bedankt en oh wat kun je mooi inrichten #loveit

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie