MIJN ONTWERP #30: Gouden keukenbank

Mandy Zandee

Eetbankkussens met verticale stiknaden

mandy

Als projectmanager van bouwprojecten weet Mandy uit Haarlem alles van verbouwen en inrichten. Vergunningen regelen, contact onderhouden met architecten en interieurstylisten en aannemers aansturen; voor haar is het dagelijkse kost. En wanneer ze even niet bezig is met haar werk, stort ze zich op haar eigen interieur. Zie hier haar nieuwste aanwinst: een eetbank in de keuken, met soft gold velours kussens.

Behang meets stof

“Het behang voor onze keuken had ik al uitgezocht: van het Nederlandse designmerk Muance. Ik zocht een stof die hiermee matchte en ging in overleg met nofruit. Werd het pastelroze? Of aubergine, net als het plafond? Omdat de stofsamples die ik had besteld het allemaal nét niet waren, besloot ik voor hun nieuwste vers-van-de-pers-stoffenlijn te gaan. De soft gold velours was het wél helemaal. Past goed bij het gouden randje in het behang en maakte de chique look compleet.”

Eetbank met banen
keukenbank velours goud

Afwerkingsadvies

“De eetbank heb ik zelf ontworpen en laten bouwen door een vriend. Hij is gemaakt van hout en heeft een schuine rugleuning voor het nodige comfort. In eerste instantie had ik voor de kussens meer verticale stiknaden in gedachten. Nofruit adviseerde me een afstand van 20 in plaats van 10 centimeter tussen de strepen te nemen, omdat velours iets omhoog kan komen te staan als je de naden te dicht op elkaar stikt. Kijk, dat zijn dingen die je zelf niet weet. En die je ook niet standaard in hun online configurator kunt aangeven. Gelukkig kan in overleg bijna alles bij nofruit.”

gave keukenbank

“We gebruiken de bank vooral ‘s avonds. Ons kookeiland zit eraan vast, dus we zitten hier wel eens van 5 uur ’s middags tot middernacht!

Foutje bedankt

“De kussens die nu op de bank liggen, waren niet in één keer goed. Gelukkig maakt nofruit hun belofte ‘niet goed, dan maken we het goed’ waar. In eerste instantie was de rugleuning namelijk te recht en niet schuin genoeg gemaakt. Het moest dus opnieuw. Omdat de kussens nu pas een week na onze verjaardagen klaar waren in plaats van ervoor, kregen we als goedmakertje gezellige vlaggetjes van nofruit opgestuurd met daarbij ‘sorry, maar volgende week zijn jullie kussens er écht’. Heel attent van ze.”

Restaurantvibe

“We gebruiken de bank vooral ‘s avonds. Ons kookeiland zit eraan vast, dus we zitten hier wel eens van 5 uur ’s middags tot middernacht! Fijn dus dat nofruit ook met advies voor het type schuim kwam en we ook echt urenlang lekker kunnen zitten. In ’t begin hoorden we nog wel eens terug dat mensen ons aubergine plafond in de keuken zo donker vonden, maar wij vinden dat juist mooi. Overdag werken we, in de keuken zijn we vooral ’s avonds. En dan geeft zo’n donkere restaurantvibe juist sfeer. Onze woonkamer is weer heel naturel, met lichte tinten. Balans hè.”

Mandy in de bouw

“Oog voor kleur en esthetiek heeft Mandy van nature. Ze zet dit talent dan ook dagelijks in. “In mijn werk als projectmanager adviseer ik opdrachtgevers en begeleid ik (nieuw- en ver-)bouwprojecten van begin tot eind. Na mijn studie bouwkunde koos ik voor projectmanagement in plaats van de ontwerprichting. Ik zorg ervoor dat het ontwerp van de architect op de juiste manier wordt geïmplementeerd in de bouw, zeg maar.”

Hotels en meer

“Dit alles doe ik samen met anderen; ons projectmanagementbureau in Amsterdam telt momenteel tien medewerkers. Het merendeel van de tijd werken we voor luxe hotels als Pillows of NH Krasnapolsky. Zo’n 20% van de tijd is gevuld met projecten voor klanten in andere branches, zoals de Hortus Botanicus en de Hermitage in Amsterdam. Recent coördineerden we de bouw van de nieuwe kunsthal Het HEM en architectenbureau OMA in Rotterdam.”
wc

Eclectic upcyclen

“Wat interieurstijl betreft: ik houd enorm van kleur. Van mij mag een inrichting lekker uitgesproken zijn. Voor mij dan ook niet alle meubels van dezelfde winkel, ik heb graag iets wat een ander niet heeft en struin veel kringloopwinkels en markten af. In Haarlem zit een vintage winkeltje waar ik hele dagen in kan verdwalen! Het liefst maak ik iets moois van iets dat eigenlijk al was afgeschreven. Dat item combineer ik dan met nieuwe elementen voor een uniek resultaat.”

iPad in de bakfiets

“Onze grote droom is ooit een eigen huis bouwen. Het liefst in Amsterdam-Noord, Broek in Waterland, Bergen of Schoorl. Net de stad uit en toch dichtbij. De binnenstad is leuk hoor, maar duur en je hebt er amper privacy. Vandaar dat mijn vriend en ik destijds voor Haarlem gekozen hebben. Ook gun ik onze toekomstige kinderen speeltuinen en klimbomen om de hoek, in plaats van de iPads die ik de kinderen in onze hoofdstad wel eens zie vasthouden in de bakfiets! Zelf ben ik opgegroeid op Texel en mijn vriend in Valkenswaard, dus we zijn wat rust en ruimte gewend.”

Nu nog poefjes

“In dat droomhuis komen dan zeker weten nog meer producten van nofruit! Vanuit mijn werk zie ik regelmatig offertes van interieurbouwers voorbij komen en geloof mij: nofruit is een goede partij voor particulieren. De prijs-kwaliteitverhouding klopt gewoon. Bij een ander krijg je bovendien vaak te horen dat datgene wat jij wilt nét niet kan. Of het zit nét niet, de kleur is nét niet… Onze kussens met stiknaden bijvoorbeeld, daar waren veel kussenmakers niet eens aan begonnen. Laatst zag ik dat nofruit ook gave poefjes kan maken… Ik ga dus maar gauw weer eens iets leuks bedenken, dit keer voor de woonkamer of zo.”

eetbank velours goud
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

5 reacties

  1. Geweldige bank! Wij zijn met zo’n zelfde soort bezig. Ik ben heel nieuwsgierig naar de afmetingen van de bank excl kussens?

    • Ja die bank is echt heel gaaf! De afmetingen zijn 220 x 59 cm. Voor de hoogte adviseren we altijd rond de 50cm inclusief kussen. (dit kussen is 8cm dik). Hoop dat je hier iets mee kan.

  2. Wat een fantastisch ontwerp.
    Ook wij zijn op zoek naar kussens op onze eetkamerbank , waar we urenlang op kunnen zitten.
    Heb je misschien meer details mbt maten, soort zitkussens etc.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie