Wel of geen buitenvulling onder de overkapping? 

Lieve Daantje,

Voor ons zitje onder de overkapping wil ik nieuwe kussens bestellen. Dat is natuurlijk buiten, dus nu viel mijn oog op de Altijd Buiten vulling. Is dit inderdaad een goede keuze, of kan ik misschien ook een gewone vulling en binnenstof kiezen omdat het toch overdekt is? 

Groetjes Petra uit Zwolle

Hoi Petra, 

Allereerst: we snappen je verwarring. De naam Altijd Buiten is misschien een beetje misleidend. Alhoewel, een overkapping vinden wij niet echt buiten-buiten. Als je begrijpt wat we bedoelen 😁

‘Gewone’ stof volstaat prima

Om bij de stof te beginnen. Bijna al onze stoffen zijn vocht- en waterafstotend en zowel te gebruiken als binnen- en buitenstof. Veel van onze stoffen, behalve velours en Flame kunstleer, kunnen zelfs tegen een klein buitje als je ze vergeet binnen te leggen. In jouw geval liggen je kussens standaard overdekt, dus nat van de regen zullen ze niet worden. Ze vangen hooguit wat slagregen. En geloof ons: daar zijn onze gewone – of beter gezegd buitengewone – stoffen prima tegen bestand.  

In dit blog lees je meer over het verschil tussen binnen- en buitenstoffen en wanneer je welke kiest. 

Waterdichte vulling is niet nodig

Ook qua vulling is een speciale waterdichte vulling niet nodig voor kussens die onder een overkapping en dus droog liggen. Onze Altijd Buiten vulling is alleen nodig als je zitje niet overdekt is én als je van plan bent je kussens echt altijd buiten te laten liggen. Gewoon een van de andere vullingen kiezen dus Petra. Niks aan het handje. En wil je meer lezen over de all weather kussens? Check dan het blog ‘Kunnen all weather kussens buiten blijven liggen?’. 

Alvast heel veel plezier onder je overkapping deze zomer! En komende winter. En de zomer daarna en daarna en …  

Liefs, 

Daantje  

Buitenkussenexpert  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie