MIJN ONTWERP #38: Loungeplek aan het water

Lynda en Rik

Loungebanken Ibiza style

Hun mediterraanse tuin aan de Beemster ringvaart is van zichzelf al een paradijsje. Toch voegen de wit geschilderde buitenbanken met zandkleurige kussens nog wat extra Ibiza vibes toe in de tuin van Lynda en Rik. Wordt het chillen in de hangmat, de boot of de loungeset vandaag?

Selfmade banken

De twee steigerhouten banken, eentje van 125 en eentje van 229 cm, zijn zelf gemaakt door mijn man. Net als de vlonder en het rieten afdak; dat is nu zo’n drie jaar geleden. Ik had het ontwerp voor de banken in mijn hoofd en voor hem uitgetekend, zoals dat eigenlijk altijd gaat, haha. Ik heb ze later wit geschilderd, dat geeft zo’n lekkere strandlook. In de tuin hebben we ook volop mediterraanse planten, zoals olijfbomen en palmen. Ik hou enorm van dat vakantiesfeertje. Dat is lekker tot rust komen na een dag hard werken. 

Nieuwe kussens graag

In het begin hadden we kussens van de bouwmarkt op de banken liggen. Die pasten eigenlijk net niet, maar waren lekker goedkoop. Na een jaar gingen ze al hobbelen, bobbelen en inzakken. Ze zaten voor geen meter meer en vorig jaar kregen we na het buiten zitten zelfs pijn in onze rug. Al scrollend op Insta kwam ik nofruit tegen. Beter goede kussens laten maken en er voor járen vanaf zijn, dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. 

Zo binnen, zo buiten

De kleur en het materiaal had ik al in mijn hoofd. Het moest een linnenachtige stof worden in zandkleur. Dat vind ik mooi en het combineert goed met wit. Ook binnen zijn wit en zand onze basiskleuren, gecombineerd met natuurlijke materialen als hout, bamboe, riet en jute. Ik heb nog even gedacht aan witte kussens voor buiten, maar dat vind ik toch te besmettelijk. Uit alle zandkleurige staaltjes die ik opgevraagd had, koos ik uiteindelijk voor de Sunbrella Solids Arbor Pepple. Die kan ook goed tegen zonlicht, want ik wil niet weer over drie jaar nieuwe kussens hoeven bestellen!” 

Stevig zitadvies

Naast de stof moest ik een vulling kiezen. Daar heeft nofruit bij geholpen. Fijn, want welke moest ik nou nemen? Er zijn zoveel opties. Ik wilde wel stevige kussens, maar ze moesten ook weer niet te hard zijn. Voor de strakke zitkussens is het de Lekker Liggen vulling geworden. In de grote plofkussens voor in de rug zit een speciale plofvulling met binnenkamers. Dankzij gestikte naden zakken de vlokken niet zo naar beneden en blijft het rugkussen wat dunner, wat hier goed uitkwam met de zitdiepte. De grootste verrassing was misschien wel dat de kussens al heel snel klaar waren. En inderdaad, ze zitten heerlijk. Laat het mooie weer maar doorzetten!”  

Beter goede kussens laten maken en er voor járen vanaf zijn, dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan.

Chillen aan het water

“Onze tuin ligt aan het water en we gebruiken hem om in te relaxen, borrelen met vrienden en bij te kletsen met onze vier kinderen die regelmatig thuis komen met aanhang. Op mooie zomerdagen maken we graag een tochtje met de boot. We wonen in De Rijp, een dorp tussen Purmerend en Alkmaar, aan de ringvaart. Er is veel natuurwater in de buurt en aan toeristische hotspots geen gebrek. Alleen de eeuwenoude huisjes al zijn een genot om naar te kijken.” 

Rustige basis

“Ons eigen huis dateert van 1902. Vandaar ook dat onze inrichting niet hypermodern is, maar een combi van diverse stijlen. Ik hou van lekker licht en wit, veel hout en bamboe. Zoals het buiten is, is het ook binnen. Ooit heb ik een groene muur gehad om eens wat anders te proberen, maar al snel werd ik er niet goed van en schilderde ik hem over. Doe mij maar lekker rustig. Zeker in de tijd dat alle kinderen nog thuis woonden en veel vriendjes en vriendinnetjes over de vloer hadden, was het hier altijd druk en gezellig. Dan is een fijne, rustige basis erg fijn. 

Woondroom

Deze plek is inmiddels wel mijn droomplek. We wonen hier al 23,5 jaar en hebben in al die jaren alles verbouwd. Wel willen we nog een dichte overkapping maken met een buitenkeuken en gemetselde haard eronder. Het lijkt me fijn om ook buiten te kunnen zitten als het wat kouder is. Of we dat dit jaar of volgend jaar gaan realiseren, is nog niet helemaal duidelijk. Een zomer niet klussen klinkt op zich ook best oké 😉. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie