MIJN ONTWERP #39: Bye bye verkleurde kussens

Esther Philips

bye bye verkleurde kussens

Omdat haar oude antracietkleurige kussens na een aantal jaar een taupekleur aangenomen hadden - met donkere vlekken op plekken waar de rugkussens lagen - liet Esther uit Spijkenisse nieuwe maken. Bye bye verkleurde loungekussens, welkom frisse en zandkleurige linnenlook kussens!

Als nieuw

De oude kussens hebben er een jaar of tien in gelegen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ze al jaren verkleurd waren. De bank en stoelen zelf waren echter nog hartstikke goed. Tuurlijk, ik vind die strakkere modellen loungebanken die je tegenwoordig kunt kopen ook heel mooi. Maar om nu een heel nieuwe set te kopen als je oude nog prima zit? Dat vind ik wat ver gaan en bovendien niet bepaald duurzaam. Met deze nieuwe kussens erin is het weer net of we een nieuwe loungeset hebben.” 

Tof en niet te grof

“Waar ik vroeger hield van grijs, gaat mijn voorkeur tegenwoordig meer uit naar zandtinten en linnen. Via social media was mijn oog gevallen op nofruit, dus daar vroeg ik stofstalen op. De linnenlook leek me meteen al tof. Niet te grof, maar toch die natuurlijke uitstraling. Ik twijfelde nog even tussen deze beige natureltint en een lichtere kleur. Omdat de lichtere tint in de zon nog lichter oogde en we dan bijna met zonnebril op in de tuin zouden moeten zitten, ging ik voor deze zandtint. De Linnenlook Uni fijn 001 was voor ons de perfecte keuze. 

Flexibele hoekbank

“Qua vorm van de kussens heb ik naar het advies van nofruit geluisterd. Eerst had ik allemaal losse kussens van 70×80 cm. Nu heb ik gekozen voor twee bredere kussens voor de lange kant en hebben we in totaal nog maar drie in plaats van vijf kussens. Dat oogt stukken rustiger. De loungeset staat nu opgesteld als L-vorm. Wil ik hem als gelijkbenige driehoek, dus zeg maar 2,5 x 2,5 zits, neerzetten? Dan leg ik het vierkante kussen in de hoek en krijgt elke zijde één langwerpig kussen.”

En inderdaad, de bank zit heerlijk! Vooral ’s morgens met een kop koffie in mijn hand als het zonnetje schijnt.

Koordje graag

“Ik wilde de kussens graag strak en met koord eromheen. Dat had ik voorheen ook en vind ik nog steeds mooi. Naast de indeling van de bank en vulling van de zitkussens adviseerde nofruit ook over de vulling en hoogte van de rugkussens. Voor de zitkussens is het een lekkere zachte vulling geworden met dubbel koord om de hoes heen. De rugkussens zijn wat steviger. En inderdaad, de bank zit heerlijk! Vooral ’s morgens met een kop koffie in mijn hand als het zonnetje schijnt. 

Mooi of praktisch?

Euhhh, eerlijk gezegd heb ik gewoon gekozen wat ik mooi vind. Ik ben niet zo praktisch, haha. Gelukkig is mijn man dat wel dus dat heft elkaar lekker op. Doordat de stof behandeld en goed afwasbaar is, hoeven we nergens op te letten als de kinderen en ons kleinkind langskomen. Ook als we wat lekkers op de bbq klaarmaken en vooraf of naderhand samen met familie en vrienden zitten te borrelen op de loungebank, maak ik me geen zorgen over vlekken of zo.”  

Licht met zwart voor de stoer

In de loop der jaren ben ik een paar keer van interieurstijl gewisseld. We zijn ooit met modern en mintgroen begonnen in de jaren tachtig. Daarna kwam geloogd grenen en nu is het alweer een paar jaar een naturelle, rustige Scandinavische stijl met licht eiken en her en der een zwart accent. Dit stijltje blijf ik wel mooi vinden denk ik. Al zeg ik nooit nooit. Mijn man houdt iets meer van kleur dan ik, dus af en toe een kussenhoes of plaid in een andere kleur erbij sluit ik niet uit.

Als ik een miljoen win…

“Dan kopen we misschien wel een tweede huis in Zuid-Europa. Waar we dan zo’n heerlijke loungebank met zachte plofkussens neerzetten. Of misschien verhuizen we nog wel ooit naar een gerenoveerd jarendertighuis of nieuwbouwwoning. Waar we dan de rest van ons leven kunnen blijven en amper iets aan onderhoud hoeven doen. In de haven hier wordt bijvoorbeeld volop gebouwd. Lijkt me best leuk, zo’n uitzicht op voorbij varende boten.  

Het zou echter ook kunnen dat we over een aantal jaar weer naar Rotterdam teruggaan. We zijn ooit vanuit een flat in de stad hierheen gekomen. En hoe goed het ons hier ook bevalt, we zijn en blijven Rotterdammers. Een huis met tuin is daar echter niet te betalen, dus vooralsnog blijven we lekker in Spijkenisse wonen. Dicht bij de kinderen. Met een fijne tuin op het zuiden en lekkere zitjes om in te genieten. Het leven is goed!  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie