MIJN ONTWERP #41: Eethoek AKA werkplek

Kim Timmerman

eethoek AKA werkplek

Wat doe je als je aan het Amsterdamse bos woont, een vide en grote houten pui hebt en vaak thuis werkt? Juist. Dan creëer je een multifunctionele zitplek bij het raam, met zicht op de hoge bomen. Ja, wij snappen woonstylist Kim Timmerman wel.

Groene werkplek

Ik ben zelfstandig interieurstylist en werk veel vanuit huis voor diverse woonbladen (VT Wonen, Ariadne, Wonen Landelijke Stijl) en commerciële partijen in de interieurbranche. Op zich heb ik boven ook een werkplek, maar sinds mijn vriend daar regelmatig zit, verplaats ik mijn laptop steeds vaker naar de keukentafel. Sterker nog, inmiddels is dit van ons allebei de voorkeurswerkplek. Zetten we de deuren open, dan zitten we midden in de natuur. Je zit hier dichtbij het groen én de koffie, dus geef ons eens ongelijk 😉

Eetbank: rust in de ruimte

“Eerst wilde ik nooit een vaste bank. Het maakt je minder flexibel en ik dacht dat achter de tafel kruipen een hele klus zou zijn. Toch ontstond dit idee tijdens de verbouwing en ik moet zeggen: ons jarendertighuis met hoge muren leent zich er echt voor. Je kunt prima om de bank heen lopen en je schuift er aan twee zijkanten makkelijk op. Er passen veel kinderen aan tafel zo, ook dat is handig! Al met al geeft de bank een stukje rust in de ruimte.” 

Twee kussensets

De aannemer maakte deze bank in 2021 voor ons. Destijds koos ik voor de Linnenlook Yellow stof. Omdat ik graag afwissel, we twee kinderen hebben die regelmatig knoeien én ik helemaal gevallen ben voor aardetinten, wilde ik graag een tweede kussenset. Dit keer ben ik voor deze gerecyclede Sunbrella Heritage stof in roestkleur gegaan. Dat is lekker stoer en matcht goed met roze en nudetinten, die hebben we best veel in huis. Ik houd minder van felle kleuren en meer van afgezwakte, natuurlijke tinten.” 

Ik houd minder van felle kleuren en meer van afgezwakte natuurlijke tinten

Hoge rugleuning

“Wat ik ook mooi aan onze kussens vind, zijn de hoge rugleuningen. Dit is een statement en zorgt voor een scheiding met de hoge wand. Bovendien heb je kussens in je rug echt nodig, wil je lekker zitten. Onder de zitkussens zit antislip, dat werkt goed. Ook de losse rugkussens blijven op z’n plek, ook al hebben we er geen klittenband aan laten maken. Ze zitten aan de zijkant een soort van geklemd in de muurnis.” 

Mooi en praktisch tegelijk

“Een paar jaar geleden kwam ik via Google uit bij nofruit en daar ben ik nog steeds blij mee. Ik vond de communicatie prettig en hun gratis stalenservice is top. De stoffen zijn bovendien betaalbaar en van goede kwaliteit. Deze nieuwe heb ik nog niet gewassen, maar de gele kussenhoezen al wel vaak, mede dankzij onze kinderen, het loslopende konijn en de hond. Vlekken gaan er goed uit en een uur na het wassen zijn de kussens alweer droog. Ondanks dat ze hier veel in de zon liggen, verkleuren ze niet. Verder is het fijn dat nofruit lekker meedenkt. Dit keer werd me een nieuwe vulling aangeraden. En inderdaad, deze zit lekker stevig en toch comfortabel.” 

Meer over mijn werk

Naast fotografiestyling voor diverse merken en bladen adviseer ik ook particulieren. Dit loopt uiteen van concept tot de hele afstyling van een huis. Het is maar net waar de behoefte van de klant ligt. Op mijn website www.kimtimmerman.com vind je een selectie van mijn werk voor diverse opdrachtgevers.  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie