MIJN ONTWERP #40: Kussens met afwijkende vorm

Astrid Timmerman

Van plantenbak naar buitenbank

De oude plantenbak in de tuin slopen vond @thuisbijassie zonde. Waarom maak ik er eigenlijk geen bank van, vroeg ze zichzelf af. Zo gezegd zo gedaan. De knik in de muur en regenpijp in de hoek vroegen om maatkussens, en ook dat was geen probleem. Inmiddels zit Astrid hier regelmatig te genieten van een kop thee in het ochtendzonnetje. Kijk en lees je gezellig mee?

Project tuinbank

“We wonen hier nu bijna 24 jaar. Vorig jaar hebben we nieuwe bestrating in de tuin gelegd. We kozen deels voor grind, zoals je ziet. Ook bij de tuinmuur. Op deze plek was voorheen een plantenbak en het plan was eerst om die te slopen. Totdat ik bedacht dat ik hem misschien wel om kon bouwen tot bank. Ik ging aan het metselen en heb het geheel vervolgens zelf gestukt en geschilderd. Best gaaf geworden hè!” 

Op zoek naar kussens

Als je goed kijkt, zie je dat er een knik in de muur zit. En een regenpijp in de hoek tegen het huis. Daar zijn natuurlijk geen standaard kussens voor. Nu ben ik zelf best handig met naaimachine, maar met ritsen ben ik minder goed. Vind bovendien maar eens een goede stof en vulling… Via een Insta story vroeg ik mijn volgers om hulp. Verrassend vaak kwam de tip nofruit voorbij, dus het werd tijd voor een bezoekje aan de website.”

Mal maken

“Om te beginnen heb ik gevraagd hoe ik dit aan moest pakken, omdat mijn kussens schuine hoeken en een allesbehalve standaard vorm moesten krijgen. Geen probleem, werd al snel duidelijk. Ik moest wel even zelf een mal maken. Zonder al te veel instructies lukte dat. Ik ging gewoon aan het tekenen en wat lijnen verder was de papieren mal een feit. Er volgde nog even een belletje vanuit nofruit om de totale zithoogte en hoeken te checken. Zo wisten we zeker dat alles werd zoals de bedoeling was. Ze adviseerden me ook nog het kussen in twee delen te laten maken. Dat is handiger met opbergen.” 

Mijn zorgen waren geheel onnodig, want het kussen paste als een handschoen en de stof is 100% naar wens.

Tig tinten wit

Voor de stof had ik intussen stalen opgevraagd. De ene wat crèmig, de ander meer roomkleur, maar in principe allemaal wit. Deze Southend white was meteen favoriet. Ik houd al jaren van wit en lichtgrijs, ons hele interieur is zo. Dat oogt lekker licht en rustig. In mijn hoofd is het al druk genoeg, dus ik heb graag weinig prikkels als ik thuis ben. Bovendien vind ik kleuren kiezen best lastig, dus altijd voor wit gaan bespaart me een hoop keuzestress.

Zonnebril op

De enigen die soms klagen over ons witte interieur zijn onze zonen. Als ze ’s morgens net wakker zijn en knipperen met hun ogen als ze de woonkamer in stappen, haha. Verder zijn ze er helemaal aan gewend. Eten en drinken op witte kussens doen we gewoon, al laten we de paprikachips op de bank meestal achterwege. Zit er ergens een vlek in? Dan stop ik de hoes in de wasmachine en het is weer schoon.”

Her cup of tea

Toen de stof eenmaal gekozen was, de mal opgestuurd en de bestelling een feit, kon het wachten beginnen. Er kon niets misgaan, en toch vond de controlfreak in mij het reuzespannend! Als het straks maar past Mijn zorgen waren geheel onnodig, want het kussen paste als een handschoen en de stof is 100% naar wens. In het voorjaar zitten we hier heerlijk een theetje of koffie te drinken in de zon. In de zomer hangen we een schaduwdoek boven de bank. Zo kunnen we ons ochtend- en avondritueel het hele jaar door voortzetten. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie