MIJN ONTWERP #49: Zeegroene zitplek in wandmeubel 

Nadine Mulder

wandkast met opbergen en eetbank

nadien muldeer eetbank collage

Nadine en Klaas uit Enschede hadden voor hun nieuwe huis een wens: veel opbergruimte voor al het speelgoed en knutselspul. Hun nieuwbouwhuis kon bovendien wel wat karakter gebruiken. Zeker die lange muur was maar saai… En dus lieten ze een eetbank op maat maken, of beter gezegd een wandmeubel met geïntegreerde bank.

Maatmeubel tegen de muur

Ik ben niet opgeleid als interieurprofessional, maar interieur is een grote hobby van me. Al een aantal jaar houd ik de trends in de gaten. Toen we hier 1,5 jaar geleden kwamen wonen, had ik dus al snel een idee om die lange, saaie muur op te breken en veel opbergruimte te creëren. Ik maakte een ontwerp voor een wandkast met eetbank en ging ermee naar een meubelmaker, de broer van mijn beste vriendin.  

Klusjesvrouw

Hij tekende mijn idee verder uit en ging aan de slag. In de open vlakken van de kast, die iets dieper zijn dan de rest, zit eikenhout. Dat steekt iets uit om het geheel een speelse look te geven. De opbergladen onder de bank zijn ideaal, dat hoef ik vast niet verder uit te leggen. De kast moest nog wel even geschilderd worden, dan heb ik zelf gedaan. Bij ons thuis ben ik altijd degene die een kwast of boormachine vastpakt. Of mijn vader, die helpt ook regelmatig. 

Tijd voor maatkussens

Eenmaal klaar, waren we er meteen blij mee. In het begin lagen er wat losse kussens op de bank, dat zat natuurlijk voor geen meter. Mijn beste vriendin had op dat moment net een kussen van nofruit. Tijd om hen te benaderen dus!  

In deze hoek leven we zo ongeveer, dus ik ben blij dat het kussen zo comfortabel zit.

Southend Seagreen

De kleur voor het zitkussen wist ik meteen. Alles was hier wit en beige, terwijl ik van kleur houd. Op de keukenwand had ik al groene tegeltjes laten zetten, die kleur wilde ik terug laten komen in de woonkamer. Over de stof heb ik nog wel even getwijfeld. Velours vind ik namelijk ook erg gaaf. Omdat we al een rib bank en velours stoel hebben en ik die stoffen minder praktisch vind, is het toch de Southend Seagreen geworden. Makkelijk afneembaar en wasbaar, een must voor de eethoek wat mij betreft. Ook de muur hebben we bewust gesaust met een afneembare verf. Vaarwel handjes op de muur!

Vorm, vulling en afwerking

Onze bank is vrij hoog, vandaar dat we op advies van nofruit voor een vrij dun zitkussen zijn gegaan. Anders zouden we simpelweg te hoog zitten. De afwerking met koord heb ik gekozen om het kussen wat te breken en iets meer body te geven. Anders was het zo rechttoe rechtaan. De vulling is zodanig gekozen dat we er lang op kunnen zitten. Ik zit hier namelijk vaak, het is ook mijn werkplek. Zelfs tijdens mijn zwangerschap – toen ik 20 kilo zwaarder was – heb ik geen seconde het gevoel gehad van houten billen!
detail enkel koord eetbankkussen
sfeerbeeld nadine mulder

Huis vol visite

In deze hoek leven we zo ongeveer, dus ik ben blij dat het kussen zo comfortabel zit. Of we nu visite krijgen, spelletjes doen, eten of borrelen; we zitten bijna nooit meer in de woonkamer. Laat hadden we een feestje en zat de bank helemaal vol met gasten. Zo gezellig! Deze zitplek is ook handig als ik en mijn man iets anders op tv willen zien. Omdat hier ook een tv hangt, plof ik regelmatig hier neer. Omdat we tegenwoordig dus vaker in de eethoek dan de zithoek zitten, twijfelen we nog wel over een rugkussen. Onze bank is niet heel diep, dus de ruimte is beperkt. O, kan ik ook een rugkussen aan de muur hangen? Goed om te weten! Lekker en langer kunnen tafelen lijkt me toch wel fijn.

Woonwensen

Of ik nog andere wensen heb op woongebied, nu alle muren een kleurtje of behangetje hebben? Euhhh, hou op schei uit! Ik bedenk steeds weer iets nieuws. Zo zou ik graag een nieuwe bank in de zithoek hebben. En we willen nog ooit een overkapping in de tuin maken met glazen deuren en een loungehoek. Een leuke tegelwand in de badkamer zie ik ook nog wel zitten. Eerst maar weer even sparen…
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie