Waar let ik op bij kussens in een warm klimaat? 

Lieve Daantje, Voor ons vakantiehuis in Zuid-Europa wil ik nieuwe kussens bestellen voor in de loungeset bij het zwembad. Aangezien het klimaat hier totaal anders is dan thuis en de zon hier nogal eens staat te branden op de kussens… moet ik nog ergens rekening mee houden? Liefs Sheila

Hoi Sheila,

Wat heerlijk, af en toe lekker loungen in de zon! We hebben wel wat tips voor je om ervoor te zorgen dat je kussens bestelt waar je over X jaar nog steeds van geniet.

1. Ga voor een kleurvaste stof

Met het oog op het aantal zonuren: ga voor een kleurvaste stof. Kijk op onze stoffenpagina en ga voor een stof die niet verkleurt in de zon. Dat zijn er overigens veel 😊. Met de Sunbrella zit je bijvoorbeeld altijd goed. Stel dat je over drie jaar een kussen bij bijbestelt, dan weet je zeker dat de kleur niet afwijkt.

2. Neem de stof niet te donker

Nog iets wat de zon betreft: neem de stof niet te donker. Zwarte stof wordt namelijk warm in de zon. En op verbrande billen zit niemand te wachten 😉
outdoor seats

3. Laat de kussens regelmatig luchten

In warme landen is de lucht meestal vochtiger dan in Nederland. Nu zijn de meeste van onze stoffen wel waterafstotend en behandeld tegen schimmel, maar toch geldt: laat de kussens regelmatig luchten en laat ze opdrogen als ze nat zijn geweest. Alles wat vochtig wordt en lang klem ligt, gaat op den duur verstikken. Ook in Spanje of Italië 😉

Lees in ieder geval hier ook even wat algemene onderhoudstips.

kussens bij het zwembad

4. Bij een zwembad?

Heb je een zwembad of zit je regelmatig met natte badkleding op de bank? Dan is niet alleen een waterafstotende stof belangrijk, maar kan ook een Altijd Buiten vulling slim zijn. In Nederland kies je deze vulling omdat je het regenwater niet in je kussens wilt opslaan, in de tropen omdat het zwembadwater dan makkelijk weg kan lopen uit je kussens.

4. Zonnebrandvlekken

Pas op met zonnebrand! Dat geeft lelijke vlekken, die je lastig uit je kussens krijgt.

In dit blogartikel lees je dat het niet nodig is om te stressen bij een vlek.

En we hebben zelfs een speciale pagina met wat te doen bij welke vlek. 

Lang leve de Sunbrella

Wat de stof betreft kunnen we een duidelijk advies geven: de Sunbrella beschikt over alle eigenschappen waar jij naar zoekt Sheila. Of je nu gaat voor de Solids, Stripes of Natté; de stof is kleurecht, water- en vuilafstotend, makkelijk in onderhoud, wasbaar in de machine en voelt ook nog eens lekker zacht aan. Naast zeewater kan de Sunbrella ook prima tegen chloorwater, zeker niet onbelangrijk in jouw geval lijkt me. Welke van de vele kleuren en dessins past het best bij jullie vakantiehuis?

outdoor lounge water repellent kussens

Duurzame stoffen voor het buitenleven

Wil je een stof die goed tegen de zon en water kan én lief voor het milieu is? Dan is de Sunbrella Heritage, met 50% gerecyclede vezels, een slimme keus. Buiten onze vaste collectie doet ook de Hemp van Vyva het goed in het warme klimaat. Deze natuurlijke hennepstof is gemaakt van 75% duurzame hennepgaren en uitermate geschikt voor het buitenleven, omdat hij bestand is tegen alle weersomstandigheden. Ook al hebben we de Hemp niet standaard op onze website staan, we kunnen hem zeker leveren. Stuur even een mailtje en de gratis staaltjes komen jouw kant op!

Succes met de keuze Sheila en alvast vele fijne, warme vakanties gewenst 😊

 

Liefs Daantje

warm weer expert 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie