MIJN ONTWERP #51: Drie buitenbanken in Ibizastijl.

Marjan van der Hoek

tuin in ibizastijl

ibizastijl tuin

Het lijkt Ibiza of een ander subtropisch oord. Het is gewoon Zuid-Holland. Dankzij haar tuin met witte kiezels, riet en mediterraanse planten waant Marjan zich dagelijks op vakantie. Neerploffen op de loungebanken, ogen dicht en je hoort de krekels. Of zoiets dan in elk geval 😉

Bestaande banken, nieuwe kussens

Deze teakhouten tuinset had ik al en bevalt al jaren prima. Hij bestaat uit drie loungebankjes, of loveseats van 120 cm breed eigenlijk, waardoor je een leuke opstelling kunt maken. Alleen de kussens die erop lagen, waren inmiddels volledig verprutst. Die schreeuwden echt om vervanging. Omdat het weer hier in Nederland nogal wisselvallig is, en ik niet in de stress wil schieten als het opeens begint te regenen, ging ik op zoek naar all weather kussens. Al googelend kwam ik bij nofruit uit. Alles op maat én betaalbaar. Kijk, dat zocht ik. 

Nofruit dacht goed mee over de maten. Ze gaven advies over de zithoogte vanaf de grond en dus de dikte van de zitkussens. Ook de hoogte van de rugkussens vroeg om het betere opmeet- en checkwerk. Fijn dat ze daar zo achteraan zaten. Ze houden het zo goed in de gaten, je weet bijna zeker dat het niet mis kan gaan!

En toen was er licht

Qua stof wilde ik een soortgelijke stof als we al hebben in onze andere tuinset. Dat is een lichte stof met structuur. Ik bestelde staaltjes en keek welke buitenstof er het best bij paste. Het hoefde heus niet exact hetzelfde te zijn, maar matchen is wel fijn. Deze grove linnenlook leek er veel op. Ook fijn is dat de stof water- en vuilafstotend is. Als we iets knoeien – wijn of cola of zo – haal je het er zo af. Ik heb dus wel een mooie lichte stof, maar hoef niet te stressen.

Dat het een lichte kleur moest zijn, daar was ik zo uit. In huis hebben we al veel zwart. Dit is vooral zo omdat we een stoer mannengezin hebben. Ik vond dat ik binnen aan mijn man en zonen moest denken, haha. De inrichting van de buitenruimte was echter volledig míjn project. En ik wil dit licht, luchtig en wollig houden allemaal. De buitenkeuken komt ook van mijn hand. Ik ontwierp hem. Mijn man liet me mijn gang gaan en bouwde hem zoals ik het bedacht had.

Alles op maat én betaalbaar. Kijk, dat zocht ik. 

All weather buitenkussens

De kussens van de loungeset kunnen inderdaad zoals beloofd tegen een bui. Ik ben best een beetje makkelijk uitgevallen, dus er zijn dagen dat ik ze vergeet onder de overkapping te leggen als het regent. Daar zijn ze dus echt wel tegen bestand. De vulling heb ik zelf uitgezocht. Eigenlijk wees dat zichzelf op de website. Je wordt helemaal door het ontwerp- en bestelproces geloodst.

Waar mensen werken, worden soms foutjes gemaakt. Zo ook bij mijn kussens. Bij levering bleken de naden aan de voorkant te zitten. Nofruit baalde daar enorm van en zorgde voor nieuwe hoezen. Ondertussen mocht ik genieten van de ‘verkeerde hoezen’. Eenmaal klaar – na een paar weken – werden ze omgeruild. Echt een topservice.

blog 001107396 Marjan van der Hoek 10

Bankjesfamilie

We gebruiken deze loungeset de hele zomer door. Met eten zitten we aan de grote buitentafel, maar verder zitten we hier. ’s Morgens schijnt hier heerlijk de zon, ’s avonds doen we gezellig het kampvuur aan.

Ook aan de voorkant van ons huis hebben we een bankje staan. Omdat de kussens die daarop lagen een lelijke kleur hadden, heb ik daarvoor ook meteen nieuwe besteld in dezelfde stof. Dat geldt ook voor het betonnen bankje bij de buitenkeuken. Nu hebben we drie zitjes waarin dezelfde stof in verwerkt is.

Tropische vakantiesferen

Dankzij de palm en bananenplant, witte kiezels en het riet heerst hier een lekker vakantiesfeertje. Ik kom graag op Bonaire, daar heb ik de kiezels van afgekeken. Met de tropische planten heb ik veel geluk. Ik doe er niets aan, maar ze vangen niet te veel wind en de hoeveelheid zon is blijkbaar precies goed. Ze groeien vanzelf, haha.

De witte wanden zijn ontstaan uit noodzaak. Die zijn niet gestuukt of zo. Het zijn keerwanden om de grond weg te houden. We zitten hier namelijk in een soort van kuil; er is veel grond weggegraven. Van de nood hebben we een deugd gemaakt. We moeten ze elk jaar even een vers laagje witte verf geven want ze slaan groen uit, maar dat is zo gebeurd. Al met al is het een heerlijke hoek om te zitten zo.

Lifestylejunkie

Ook in mijn werk zie je de liefde voor het mediterraanse terug. Via mijn webshop verkoop ik Bohemian style lampen, manden, plaids, tapijten en andere in- en exterieurspullen uit Marrakech en Bali. Het begon met een Insta account toen we dit huis bouwden. Ik krijg alsmaar meer volgers en het liep een soort van uit de hand. 80% van wat ik verkoop zou ik zelf ook wel willen hebben. Al heb ik verder geen grote woonwensen meer hoor! Ik ben hartstikke trots en tevreden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie