MIJN ONTWERP #53: Maatwerkkast met zitplekken 

Britt

maatwerkkast met zitplekken

muurkastnis

Als je haar Insta feed bekijkt, lijkt het alsof het hele huis in pastelkleuren gehuld is. “Toch is de basis neutraal”, vertelt Britt. “In ons nieuwbouwhuis zie je veel grijs en hout, de kleur zit in de details. Het meest blij ben ik met ons wandmeubel tegen de lange wand van het huis. Het is een eetbank, tv-meubel, opbergkast en zitnis in één.”

Woonwens in vervulling

“Een jaar geleden zijn we hierheen verhuisd. In het vorige huis was al duidelijk dat we daar niet eeuwig zouden blijven. Dit huis is meer futureproof. Omdat een maatwerkkast altijd al op mijn lijstje stond, was het eindelijk tijd om daar concreet vorm aan te geven. Sowieso kon de lange muur in deze blokkendoos wel wat sfeer en persoonlijkheid gebruiken. Tijd voor een multifunctioneel wandmeubel dus!”
image 2 poorthuisje 001105203 blog

Ontwerp van de kast

“Al een tijdje volgde ik ontwerpster Anouk Lind-Green op Instagram. We hebben gezamenlijke connecties. Om te beginnen stuurde ik haar Pinterest plaatjes door van kasten die ik gaaf vond. Wat bleek, veel ervan waren haar ontwerpen! Ik gaf haar mijn wensen door. Ik wilde in elk geval een eetbank en genoeg opbergruimte. En dus bedachten we samen kleppen onder de eetbank. Ook wilde ik een zitnis, om de kast wat speelser te maken. En de tv moest erin. Anouk is vervolgens aan het tekenen geslagen. Ze adviseerde het nisje iets te laten uitsteken voor meer zitdiepte en de onderkant van de eetbank iets minder diep te maken zodat je er niet met je voeten tegenaan zit. Zo gezegd, zo gedaan.”

Fijn is dat nofruit goed meedacht over de maat.

Groen kussen op de eetbank

“Ik houd erg van pasteltinten. Omdat mijn partner een roze kussen voor de eethoek niet echt zag zitten, vroeg ik meerdere stofstalen op. Van beige, grijs en kleur tot grove en glanzende stoffen. Na advies van nofruit besloot ik dat grof inderdaad niet zo handig is aan de eettafel, waar kruimels en hagelslag geknoeid worden. Uiteindelijk is het deze subtiele Southend Seagreen geworden. Makkelijk te wassen, lekker zacht en niet te stug. De kleur matcht goed met de kuipstoelen die we al hadden, die hebben ook groene stof aan de binnenkant. Qua vulling heb ik de tips van de website gevolgd en voorbeelden van andere klanten bekeken.”

Roze kussen in de kastnis

“In de zitnis hebben we ook een kussen met vrij gladde stof, de Sunbrella Solids Opera. Volgens mij is dit een outdoor stof, maar ik heb hem puur om de kleur gekozen. Deze zachte roze tint blendt goed in het interieur, is niet te heftig en mijn partner keurde hem goed 😉. Fijn is dat nofruit goed meedacht over de maat. Ik dacht zelf dat ik het kussen een paar centimeter kleiner moest bestellen dan de zitnis. Een paar millimeter bleek echter genoeg, want je wilt geen kussen dat gaat schuiven. Ook voor de eetbank kwamen ze met maatadvies. Ik dacht dat het kussen iets minder diep moest zijn dan de bank, maar dan zou je juist last krijgen van de bankrand tegen je benen.”

image 1 poorthuisje 001105203 BLOG

In de praktijk

“Sinds het wandmeubel af is, hebben we de eetbank natuurlijk volop in gebruik. Ook de opbergruimte is meteen benut. We hebben zelfs nog ruimte over, die zich na verloop van tijd vanzelf zal vullen verwacht ik. In de zitnis zitten we minder vaak. Die is er eerlijk gezegd vooral voor de sier, al klimt mijn driejarige dochter er regelmatig in. Of ze legt er een boekje op en gebruikt het als tafeltje. Als we visite hebben fungeert hij als extra zitplek en met het lichtje aan kunnen we er ook ’s avonds lekker een boekje lezen. Als mijn dochter wat ouder is, zie ik haar hier ook wel zitten met huiswerk. Of append met een vriendin. We gaan het zien!”

Volwassen interieur

Mijn woonstijl is altijd al ongeveer dit. Clean, licht en rustig. Niet te schreeuwerig, en toch kleurrijk hier en daar. De muren in de woonkamer zijn grijs. Net als de wandkast, keuken, vloer, bank, tafels en het vloerkleed. Kleur bekennen we in de gordijnen, kussens en accessoires. Roze gordijnen, kaarsen in zoete kleuren en een lila lamp? I love it. Elke keer als ik thuiskom, krijg ik weer een yes-gevoel! Ons interieur is echt met ons meegegroeid. Heerlijk om als dertigers te kunnen zeggen dat ons wensenlijstje grotendeels is afgevinkt en ons huis net zo volwassen is als wij.“

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie